Casa ta. „Adăpostul” tău. Locul în care te refugiezi pentru a te relaxa după o zi lungă de muncă, pentru a te bucura de momente de fericire alături de familie și pentru a atrage energie pentru a face față cerințelor vieții de zi cu zi!

Cheltuind din ce în ce mai mult timp și concentrându-vă asupra fiecărui mic colț al acesteia, veți descoperi că o casă „modernizată” vă poate oferi o calitate mai bună a vieții dvs. și familiei voastre.

Și astfel, din era „Casa, dulce casa” trecem in era „Casă inteligentă” .

Ce este o casă inteligentă?

Casa „inteligentă” nu este o descoperire tehnologică recentă, deoarece primele case inteligente au apărut acum aproximativ câteva decenii.

Cu toate acestea, costurile ridicate și instalarea au fost un obstacol major în calea obținerii acestora, ceea ce nu mai este cazul.

„Casa inteligentă”  este definită ca setul de dispozitive și automatizări care vă permit să controlați, să grupați, să automatizați și să gestionați operațiunile unei case și ale instalațiilor sale electrice (sau mecanice), în funcție de nevoile dvs.

Aceasta înseamnă că toate dispozitivele – de la lumini și electrocasnice la sisteme de securitate – sunt „conectate în rețea” și comunică atât între ele (schimbul de date), cât și cu proprietarul acestora, fie local, fie de la distanță prin Internet.

Potrivit Smart Home Tracker al American IDC (International Data Corporation), piața globală a dispozitivelor Smart Home va ajunge la 1,3 miliarde de dispozitive până în 2022 , „boxele inteligente” fiind subcategoria cu cea mai rapidă creștere!

Descoperă latura „inteligentă” a casei tale!

Casa „inteligentă” înseamnă siguranță , economii , confort și, desigur, divertisment!

Securitate , deoarece o casă „inteligentă” vă permite să controlați și să gestionați interiorul și exteriorul acestuia, în orice moment, chiar și de la distanță.

Cu camere și sisteme de supraveghere care vă monitorizează spațiul precum „câinii de pază”, încuietori interconectate care permit sau împiedică accesul și aparate electrocasnice inteligente pe care le puteți controla de la distanță, sunteți cu adevărat „stăpânul casei”!

Economisiți , deoarece nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la consumul de energie al dispozitivelor dvs., deoarece soluțiile inteligente vă permit să definiți și să controlați timpul și consumul lor de funcționare.

De la iluminat și încălzire, la … aspirator, aveți o mai bună gestionare și planificare de oriunde vă aflați!

Confortul , stilul de viață modern și intens își doresc momente de relaxare: atmosferă, temperatură ideală, o baie relaxantă, o mâncare bine gătită, o cafea fierbinte, un mediu curat și organizat care se adaptează nevoilor dvs. pentru a vă simți confortabil în ea. Și toate acestea în vederea economisirii energiei și respectării mediului.

Divertisment , deoarece casa noastră poate fi transformată într-un cinematograf, o sală de concerte, un ring de dans sau orice altceva vă puteți imagina, pentru a scăpa de stresul și flagelul vieții de zi cu zi. Există sugestii și conținut pentru toate gusturile, tot ce trebuie să faceți este să solicitați acest lucru de la asistentul dvs. digital!

Asistenți digitali

Odată cu dezvoltarea inteligenței artificiale și a dispozitivelor inteligente, asistenții digitali personali au început să transforme viața de zi cu zi a tuturor.

Companii mari precum Google (Asistent Google), Amazon (Alexa), Samsung (Bixby), Microsoft (Cortana) și Apple (Siri) și-au creat propriile platforme și dispozitive, construite în jurul interacțiunii vocale cu casa și aparatele din ea, facilitând viața de zi.

Acum există chiar și servicii care vă permit să creați scenarii flexibile și practice pentru automatizarea lor ulterioară.

Potrivite pentru orice spațiu, dispozitivele lor oferă acces la rețelele sociale, e-mail, servicii de abonament și alte dispozitive Smart Home, pot răspunde la întrebări, pot reda muzica preferată, vă reamintesc întâlnirile dvs. sau … sting luminile, cu condiția ca sunt conectate la o rețea de bandă largă rapidă și fiabilă.

La început rețeaua!

„Miezul” unei case inteligente este desigur rețeaua locală (fără fir sau prin cablu), prin care se realizează conexiunile necesare și se realizează comunicarea dispozitivelor „inteligente”.

Dispozitivele cu infraroșu, Bluetooth, Zigbee, Z-Wave, KNX, Thread etc. au un „share” mare, totuși cel mai comun mod de comunicare este cunoscutul Wi-Fi . Deci, pe lângă o conexiune de bandă largă fiabilă la Internet, avem nevoie și de echipamentele de rețea adecvate (Wi-Fi Whole Home, routere Wi-Fi etc.).

Un router Wi-Fi modern și de marcă oferă o conexiune fără fir fără fir cu viteze mari, o acoperire mai eficientă, caracteristici avansate de securitate, funcții puternice de control parental și instalare ușoară.

La acesta pot fi conectate zeci (ca să nu spun sute) de dispozitive și senzori, fără a împovăra operațiunea de ex. Smart TV, PC sau consolă.

Dispozitivele Smart Home sunt foarte ușor de instalat și nu necesită „cunoștințe speciale” , deoarece sunt definiția Plug & Play : prin intermediul aplicațiilor relevante (aplicații) le conectați, le configurați și le combinați în câteva minute.

Probleme de compatibilitate? Cele mai multe dintre ele aparțin trecutului, deoarece toate dispozitivele ajung acum într-un singur lucru (Internetul), totuși ar fi bine să consultați specialistii noștri  pentru a crea mediul ideal – pentru dvs. și pentru nevoile dvs. – „inteligent”!


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security– Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate si celor mai potriviti Furnizori de Securitate.

Consultanta de securitate si optimizare bugete | Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate | Proiectare sisteme Securitate si incendiu |  Audit servicii si solutii de Securitate | Evaluare si selectie furnizori Securitate | Evaluare de risc la securitate fizica  | Implementare solutii de Securitate.

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security