Sistemele de supraveghere video publice, cum ar fi școli, magazine, biblioteci, aeroporturi, baruri și cluburi au avantaje dar si dezavantaje. Unele persoane se simt mai în siguranță in prezenta camerelor video de securitate, în timp ce alți cetățeni și susținătorii confidențialității sunt nervoși de faptul că sunt sub supraveghere de fiecare dată când ies în public. Să aruncăm o privire mai atentă la avantajele și dezavantajele CCTV în locuri publice.

Sistemele de supraveghere video publice pot reprezenta o incalcare a confidențialității

Într-o dezbatere pro sau contra camerelor de supraveghere publice, prima întrebare este dacă Sistemele de supraveghere video publice reprezinta o invazie a vieții private.

42% spun da și 58% spun nu , potrivit debeate.org în discuția referitoare la camerele de securitate și confidențialitate.

Când mergi pe stradă, conduci mașina sau ieși cu prietenii, vei fi monitorizat de camerele de securitate publice. Acest lucru creează o imagine completă a vieții private a unui individ. Cu toții avem o viață privată și nu vrem să știe alții sau guvernul ce facem.

Cu toate acestea, supravegherea publică ajută la diverse investigatii și ne protejează. Nu există legi care să interzică camerele de supraveghere în locuri publice. Și mai mult de jumătate dintre cetățenii intervievati cred că sistemele de supraveghere video nu ar fi o invazie a vieții private dacă ar fi puse în locuri care nu sunt private, cum ar fi în parcări sau în companii.

De fapt, legile privind camerele de supraveghere din locurile publice sunt rare și doar câteva dintre statele din Statele Unite adoptă norme care reglementează utilizarea publică a supravegherii video.

De exemplu, în New York, poliția poate folosi supravegherea video ca parte a investigației asupra presupușilor criminali numai după obținerea unui mandat de la autoritățile locale.

Cu toate acestea, instalarea camerelor de securitate ascunse în locuri publice, cum ar fi băi, vestiare și alte locuri în care o persoană are o așteptare rezonabilă de confidențialitate , este interzisă în majoritatea cazurilor.

Avantaje: Sistemele de supraveghere video publice

 1. Sistemele de supraveghere video publice îmbunatatesc siguranța publică

Când instalăm o cameră de securitate la domiciliu , obținem o siguranță sporită a casei. La fel, principalul beneficiu al camerelor de supraveghere din spațiile publice este și creșterea siguranței publice. Camerele publice de supraveghere vă ajută să fiți în siguranță în timpul distractiei, la cumpărături și în călătorii.

Camerele de securitate publică pot fi folosite ca o modalitate de a monitoriza infractionalitatea. Camerele de securitate PTZ amplasate în spații publice, cum ar fi intersectii, un magazin de retail, parcări, muzee, săli de concerte, fac o treabă excelentă în furnizarea de soluții de supraveghere la 360°.

În plus, infractiunile pot fi descurajate chiar înainte de a începe, în unele cazuri. Dacă o persoană sau grupuri sau obiecte suspecte sunt văzute într-o zonă, autoritățile competente pot fi contactate pentru a verifica înainte să fie comisă vreo infracțiune. Mai mult, orice persoană din zonă poate fi evacuata, ca măsură de precauție.

Deoarece siguranța publică este garantată, teama oamenilor de criminalitate poate fi, de asemenea, redusă, în timp ce le este creat sentimentul de securitate.

Potrivit unui sondaj al Centrului Național de Statistică a Educației din SUA, în 2015, aproape 80% dintre școlile publice au instalat sisteme de supraveghere în locuri publice pentru a securiza campusurile.

Pentru a asigura siguranța elevilor, administratorii școlii din Broward County au anunțat că vor introduce sisteme de securitate de recunoaștere facială bazate pe inteligență artificială în campusuri după atentatul din 2018 la liceul Marjory Stoneman Douglas, care a dus la moartea a 17 elevi și angajati.

Sistemele de supraveghere video publice reduc rata criminalității

Statisticile de supraveghere video arată că supravegherea prin camere reduce criminalitatea. După ce camerele de securitate au fost puse în public, incidentele criminale din Humboldt Park au scăzut cu 20% .

Dacă o persoană știe că există camere de supraveghere în direct într-o anumită zonă, poate fi mai puțin dispusă să comită o crimă în apropierea locației, de teama de a fi prins.

Unele autorități plasează camere publice în Walmart și în alte magazine, în speranța că sistemele video vor ajuta la prevenirea comiterii infracțiunilor.

Sistemele de supraveghere video publice ajută la prinderea infractorilor

Dacă o infracțiune este comisă într-o zonă în care a fost instalată o cameră de supraveghere publică, șansele de a prinde infractorul sunt mult mai mari.

Software-ul de recunoaștere facială s-a îmbunătățit foarte mult de-a lungul anilor. Deci, dacă infractorii sunt surprinși de camerele de securitate din locuri publice, autoritatea locală este capabilă să-i recunoască și să-i surprindă mai ușor cu tehnologia de recunoaștere facială. Pot fi create afișe și imaginile pot fi difuzate la televiziuni pentru a ajuta la răspândirea evenimentului.

Fără camerele de supraveghere din locurile publice, poate fi extrem de dificil să obții o descriere utila a persoanei care a comis infracțiunea, chiar dacă au existat martori oculari.

Prinderea infractorilor este unul dintre cele mai bune beneficii ale camerelor de supraveghere din locurile publice. Atentatul de la Boston Marathon este un bun exemplu. FBI-ului i-au luat doar trei zile să prelucreze fotografii neclare ale celor doi suspecți, realizate de o cameră de supraveghere instalată într-un magazin universal.

Sistemele de supraveghere video publice oferă dovezi și adună indicii

Un alt avantaj al supravegherii este că orice filmare care surprinde o infracțiune în curs de săvârșire poate fi folosită în instanță ca probă împotriva acuzatului.

În unele cazuri, dacă nu ar exista sisteme de camere de securitate CCTV în locuri publice, ar exista puține sau deloc dovezi pentru a condamna suspectul pentru infracțiune. Cu camerele de supraveghere cu vedere pe timp de noapte , hoții pot fi recunoscuți chiar dacă comit o infracțiune în zone întunecate.

În plus, în unele cazuri, inregistrarile publice de supraveghere video pot ajuta și la dovedirea nevinovăției cuiva dacă a fost acuzat de o infracțiune pe care nu a comis-o.

Cercetările privind utilitatea sistemelor CCTV arată că înregistrările CCTV sunt clasificate ca fiind utile în 62,2% din investigațiile de jaf și aproape 61% din investigațiile privind atacurile.

Sistemele de supraveghere video publice aduc confort pentru viața de zi cu zi

Unele autoritati au plasat camere pe semafoare ca o modalitate de a preveni oamenii să depășească viteza sau să treacă pe culoarea rosie.

De asemenea, autoritățile pot monitoriza condițiile drumurilor cu camerele de supraveghere în direct. Astfel, ei pot face rapoarte de trafic în timp real. Acestea ajuta oamenii să aleagă ora și drumul optim atunci.

Dezavantaje: Sistemele de supraveghere video publice

Deși există avantaje ale CCTV public, există și dezavantaje.

Ce este în neregulă cu supravegherea video publică? Iată câteva puncte negative ale camerelor CCTV publice.

Sistemele de supraveghere video publice pot fi relativ usor vandalizate

Un dezavantaj al camerelor de supraveghere din locurile publice este că aceste camere de securitate pot fi vandalizate. Un exemplu al modului în care o cameră publică poate fi folosită greșit este faptul că informațiile adunate de forțele de ordine pot fi folosite ca o formă de șantaj.

O altă formă de abuz este voyeurismul. Spionarea femeilor cu camere publice de supraveghere este destul de comună. Aceasta reprezinta o problemă care trebuie rezolvată.

În general, simpla lipsa de control sau limitarea privind utilizarea camerelor publice este una dintre cele mai mari probleme. Până acum, nu există un sistem bun de verificare și echilibrare, pentru a preveni abuzurile.

Eficiența

O altă controversă a utilizării camerelor de supraveghere în locuri publice este că eficacitatea acestora nu a fost dovedită. Deși a existat intentia ca mai multe camere CCTV publice să fie plasate în locuri publice din cauza amenințării cu atacuri teroriste, este destul de clar că un atacator sinucigaș nu va fi descurajat de faptul că există sisteme de supraveghere video.

Sistemele de supraveghere video publice sunt costisitoare

Unul dintre argumentele împotriva utilizării pe scară largă a camerelor publice de supraveghere este că genereaza costuri mari. Întrucât nu este suficient de eficiente pentru a descuraja crimele și furturile, de ce am investii prea mulți bani publici în ele, in ciuda faptului că nu ne face mai siguri, ci ne încalcă și drepturile personale?

Potrivit Uniunii Americane pentru Libertăți Civile, oficialii din Michigan și-au propus de ani de zile să creeze supraveghere video publică, dar au ajuns la concluzia că rezultatele limitate nu ar putea justifica costuri mari de întreținere și personal.

Concluzia

În lumea de astăzi, camerele publice pot fi extrem de utile.

După atentatul de la clubul de noapte din Orlando, cum să mai fii în siguranță în locuri publice, cand, un club de noapte, a fost scena unui atentat. Devine inutil să mai spunem că amplasarea camerelor în zone strategice din întregul oraș poate contribui la asigurarea siguranței publice. Sau la protejarea proprietății și la prevenirea infracțiunilor.

Pe de altă parte, există întotdeauna infracțiuni care nu sunt descurajate de camerele de supraveghere. Iar abuzul de supraeghere video publica ar încălca intimitatea și drepturile personale. Prin urmare, modul de echilibrare a siguranței publice și a confidențialității personale trebuie să fie luat în considerare în continuare.

Potrivit statisticilor FBI privind camerele de supraveghere, în 2014 au fost raportate aproximativ 1.165.383 de crime violente si 8.277.829 de infracțiuni împotriva proprietății. Astfel, rata criminalității a crescut în ultimii ani.

Nu ne putem imagina cât de rea ar fi situația dacă nu ar exista camere de securitate publică. Nu există prea multe argumente despre preocuparea privind încălcarea confidențialității atunci când te expui în locuri publice. Securitatea în locurile publice ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc.

articol preluat si tradus de pe reolink.com


Vrei Sisteme de Securitate Eficiente?

Discuta cu un consultant VerifiES.


Verifies security


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate. Noutati si tendinte din industria de Securitate. Solutii de Securitate. Locuri de munca din industria de Securitate. Resurse utile. Topuri de Securitate.

VerifiES Security – Eficienta in Securitate. Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate. Evaluare si selectie furnizori Securitate. Audit servicii si solutii de securitate. Optimizare bugete securitate. Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate. Politici si proceduri de securitate. Programe de loss prevention. Receptie si evaluare sisteme de securitate.

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu. Evaluare de risc la securitate fizica. Implementare solutii de Securitate. Paza. Sisteme de securitate. Monitorizare alarme. Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate