Securitatea unitatilor de invatamant

INTRODUCERE. Siguranta unitatilor de invatamant.

Siguranta unitatilor de invatamant. Acest ghid este dedicat tuturor unităților de învățământ din România, și sperăm sincer, ca informațiile oferite să ajute managementul acestora

Acest ghid este dedicat tuturor unităților de învățământ din România, și sperăm sincer, ca informațiile oferite să ajute managementul acestora

Siguranta unitatilor de invatamant

Acest ghid este dedicat tuturor unităților de învățământ din România, și sperăm sincer, ca informațiile oferite să ajute managementul acestora să creeze medii de învățare sigure și securizate utilizând îndrumările noastre orientate spre acțiune.

AUTOR. Siguranta unitatilor de invatamant

Ion IORDACHE, Ec

Siguranta unitatilor de invatamant a fost realizat printr-o muncă de echipă, eu, fiind ajutat de oameni pe care-i respect și le apreciez realizările profesionale. Le mulțumesc pentru implicare și pentru informațiile oferite! Apreciez și mulțumesc companiilor RQM Certification (coordonator de proiect și editor), Verifies Integrity, Octalogki, Blume Technologies și Spy Shop care au oferit unele din informațiile prezentate.

  • SCOPUL ȘI STRUCTURA GHIDULUI
  • ANALIZA ȘI EVALUAREA RISCURILOR
  • COMPONENTELE SIGURANȚEI ȘI SECURITĂȚII
  • PREVENIREA CRIMINALITĂȚII PRIN PROIECTAREA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

Astăzi, unitățile de învățământ* din toată lumea se confruntă cu o varietate de provocări multiple și complexe, de la siguranță fizică la hărțuire cibernetică și nu există doar o singură acțiune care să le facă mai sigure.

Protejarea elevilor** și a personalului este o responsabilitate morală și legală extraordinară care necesită o abordare cuprinzătoare a acestor provocări de către școală***.

* Unități de învățământ la care se face referire în acest ghid: creşe, grădiniţe, școli cu învățământ primar și gimnazial, şcoli profesionale, licee, universităţi, academii de studii, institute, şcoli de studii superioare.

** Elevi – acest cuvânt face referire la toate persoanele care învață/studiază în unitățile de învățământ menționate mai sus.

*** Școală – acest cuvânt face referire la toate unitățile de învățământ amintite mai sus.

Cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar. Siguranta unitatilor de invatamant.

Toată mass-media din România relatează despre situația unităților de învățământ cu un accent special pe lipsa autorizației sanitare de funcționare și pe lipsa oricărei forme de securitate fizică în grădinițe, școli gimnaziale, licee/colegii și unități de învățământ preuniversitar. Pentru unitățile de învățământ universitare nu am văzut prea multă agitație deși acestea au aceleași obligații morale și legale de a asigura siguranța și securitatea studenților și a personalului.

Concluzia este că infracționalitatea crește în unitățile de învățământ

Unul dintre principalele motive fiind lipsa oricărei forme de securitate fizică (sisteme de supraveghere și/sau pază), nu rezolvă nimic.

Conform informațiilor publice comunicate de mass-media, în ceea ce privește tipologia infracțiunilor din unitățile de învățământ, pe primul loc se află lovirile și alte violențe, urmate de purtarea abuzivă, portul sau folosirea de obiecte periculoase, agresiunile sexuale, distrugerile și furtul.

Măsurile eficiente de asigurare a pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia, respectiv asigurarea siguranței și securității elevilor, a profesorilor, personalului și vizitatorilor unităților de învățământ, reprezintă soluția scăderii infracționalității din acestea.

Asigurarea măsurilor de securitate pentru toate unitățile de învățământ, în România, este obligatorie prin LEGEA nr. 333 din 8 iulie 2003 (**republicată**) privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Vom detalia acest aspect în ghid.

Soluțiile la provocările de asigurare a siguranței și securității în unitățile de învățământ trebuie urmărite în toate domeniile pregătirii pentru situații de urgență: prevenire, protecție, atenuare, răspuns și recuperare; cu toate acestea, o infrastructură de securitate modernă și eficientă este o componentă centrală a oricărei strategii cuprinzătoare de siguranță a acestora.

Atunci când alte eforturi de prevenire eșuează, măsurile de securitate implementate sunt esențiale pentru protecție, atenuare și răspuns.

Managementul securității este o responsabilitate de bază a managementului unităților de învățământ, care se confruntă zilnic cu presiuni pentru a se asigura că elevii sunt protejați, adesea fără expertiză semnificativă în domeniul securității sau beneficiul existenței personalului de siguranță/securitate cu normă întreagă.

RQM Certification ( EDITOR )

RQM Certification cu sediul în Timișoara este un furnizor de formare profesională cu o echipă excepțională de specialiști cu mare experiență în formare profesională, servicii de evaluare și audit.

Compania are expertiză în domeniul sistemelor de management al calității, al mediului, al sănătății și securității la locul de muncă, al automobilelor, al securității fizice, al informațiilor, protecției datelor și al serviciilor IT.
Programele de formare sunt concepute pentru a sprijini învățarea activă în conformitate cu standardele internaționale și cerințele specifice fiecărei industrii.

Siguranta unitatilor de invatamant. Acest ghid este dedicat tuturor unităților de învățământ din România, și sperăm sincer, ca informațiile oferite să ajute managementul acestora să creeze medii de învățare sigure și securizate utilizând îndrumările noastre orientate spre acțiune.

Inițiator și autor. Siguranta unitatilor de invatamant

ION IORDACHE, Ec.

Training & Development Manager, RQM Certification Consultant de Securitate, iQuality Services

Aici puteti descarca GRATUIT Ghidul „Securitatea si siguranta unitatilor de invatamant”.


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate. Solutii de Securitate. Locuri de munca din industria de Securitate. Resurse utile, Topuri de Securitate.

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate. Evaluare si selectie furnizori Securitate. Audit servicii si solutii de securitate. Optimizare bugete securitate. Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate. Politici si proceduri de securitate. Programe de loss prevention. Receptie si evaluare sisteme de securitate.

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si Incendiu. Evaluare de risc la securitate fizica. Implementare solutii de Securitate. Paza. Sisteme de securitate. Monitorizare alarme. Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate