securitate

Sfaturi utile: Unde să amplasezi camerele de supraveghere la domiciliu

Dacă vrei să deții camere de supraveghere, ți-ai dat deja seama că acestea țin departe de tine infractorii, iar sentimentul de siguranță, elementar pentru noi oamenii, își face simțită prezența. Cu toate astea, pur și simplu nu te poți decide UNDE să amplasezi camerele de supraveghere? Indiferent de sistemul de supraveghere pe care îl alegi, eficacitatea acestuia poate fi influențată de locul în care îl plasezi. Așadar, este extrem de important să știi unde să instalezi camere în jurul casei. Prinderea hoților și a infractorilor se poate face NUMAI ATUNCI când camera de supraveghere este plasată în locația corectă.

Astăzi ne-am gândit să îți oferim câteva sfaturi pentru amplasarea camerelor la domicliu care sperăm să te ajute:

Statistici de luat în seamă

Cele mai bune locuri de luat în considerare pentru amplasarea camerelor de supraveghere sunt:

 1. Ușa de la intrare
 2. Fereastra de la primul etaj
 3. Usa din spatele casei
 4. Garaj
 5. Subsol

Amplasarea camerelor – ce trebuie să iei în considerare

Înainte de a cumpăra camerele trebuie să îți faci un plan bine pus la punct UNDE anume să le amplasezi. Noi îți recomandăm să îți pui următoarele întrebări și în funcție de răspunsuri să faci alegerea potrivită:

 1. Unde crezi că este nevoie maximă de camere de supraveghere?
 2. Care sunt cele mai vulnerabile locuri de pe proprietate?
 3. Ai intrări mai obscure, să zicem așa, care pot să reprezinte un „deliciu” pentru hoți?
 4. În casa ta a avut loc vreodată o spargere? Cunoști vreun istoric de acest gen de la foștii proprietari sau vecini?
 5. Dacă da, pe unde au intrat hoții și cum?
 6. Ce fel de instrumente de amplasare pentru camerele de supraveghere ai nevoie?

Aceste întrebări pot acționa ca linii directoare, ajutându-te să iei cele mai bune decizii pentru instalarea lor. În plus, camerele de supraveghere riscă să fie manipulate de către oricine este suficient de hotărât să comită infracțiuni. De aceea, poți să te întrebi dacă dorești ca hoții să știe că ai sau nu camere instalate.

 

Greșeli frecvente cu privire la modul și unde amplasezi camerele de supraveghere

-pierzi din vedere să asiguri camerele de supraveghere pentru interior și exterior

Pentru că oamenii omit să-și țină camere în siguranță se pot lovi de multe neplăceri. Cea mai frecventă este manipularea dispozitivelor de persoane rău voitoare. Așadar, unde este bine să amplasezi camerele pentru exterior?

Instalează-le la aproximativ 2.5 metri  deasupra solului. Amplasarea lor în interiorul și în afara casei este ușor diferită, deoarece camerele de supraveghere pentru exterior sunt mai simplu de deteriorat de condițiile meteorologice dure sau furate de hoți.

-crezi că sistemele de supraveghere sunt capabile de multitasking

Trebuie să te dezamăgim. Nu avem ce să facem, dar adevărul trebuie să iasă la iveală, întrucât camerele de supraveghere nu pot face mai multe sarcini deodată. Când iei în considerare plasarea lor, trebuie să te decizi asupra taskului pe care îl dorești ca acestea să-l efectueze. Oamenii uită adesea că aparatele de supraveghere nu pot cu acuratețe să indentifice fețe, plăcuțe de înmatriculare și casa de peste drum, toate în același timp. Mai ales, dacă nu ai un plan UNDE anume să le amplasezi. De aceea, crearea unei DIAGRAME de amplasare a camerelor, astfel încât fiecare să joace un rol esențial în securitatea casei trebuie făcută din timp.

-amplasați camerele în punctul cel mai înalt

Din păcate, multe persoane plasează camerele în punctul cel mai înalt al proprietății, considerând că vor vedea cel mai bine întreaga proprietate. Greșit! Deși, oferă  o perspectivă mai largă, nu vei avea o imagine detaliată. De exemplu, poți surprinde o figură neclară, în loc să identifici cât mai bine chipul infractorului; cu excepția cazului în care instalezi o cameră de supraveghere PTZ, care vede detalii, precum și unghiuri mari de vizualizare fără a afecta calitatea videoclipului înregistrat.

-mereu lumină

Pe timp de noapte este important să te ocupi de problema iluminării. Dacă camerele nu au funcție IR, cu toate că ar trebui să te îndrepți spre genul acesta de dispozitive, încearcă totuși, să le amplasezi corect. Instalarea camerelor prea aproape de lumini puternice va face ca imaginea să fie întreruptă, iar camerele de exterior orientate spre lumina direct a soarelui, va provoca dungi în imagine.

În final, ține cont de legislația în vigoare înainte de a instala camerele. În general, îndreptarea unei camere de supraveghere către proprietatea altuia (acoperiș, ferestre, lumină etc.) va invada intimitatea persoanelor, ceea ce este considerat ilegal. Pentru mai multe detalii despre acest subiect dă click aici.


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security