Asigurarea facilităților educaționale precum școli și universități este deosebit de dificilă. Cu toate acestea, natura deschisă / închisă a acestor site-uri oferă profesioniștilor din domeniul securității o oportunitate de a folosi cele mai noi tehnologii pentru a oferi cea mai mare performanță posibilă, fără a impune restricțiile tipice pe site-urile de înaltă securitate.

Fără îndoială, unitățile educaționale precum școlile și universitățile reprezintă unele dintre cele mai complexe integrări electronice de securitate în mai multe moduri. Acestea sunt site-urile deschise pentru comunitățile pe care le servesc, iar etosul care le stă la baza este în contradicție cu securitatea ridicată. Provocarea pentru managerii de securitate, consultanții de securitate și integratorii este conceperea, proiectarea, implementarea și gestionarea acestor site-uri într-un mod care să ofere studenților și membrilor comunității cea mai mare libertate de acces posibilă, precum și cele mai ridicate niveluri de securitate și siguranță.

Alături de aceste dificultăți sunt prevalența site-urilor foarte mari, a site-urilor multiple, a infrastructurii complexe, a bazelor de date uriașe pentru controlul accesului, a unei diversități de sub-sisteme care ar face ca cei mai buni integratori să se învârtă și de multe ori, un buget ciupit care solicită integratorilor să găsească modalități creative de a ofera mai multa performanta cu mai putine chestii.

Potrivit lui Brett Hansen din Milestone Systems, cerințele pentru utilizarea pe mai multe niveluri în campusuri înseamnă că integrări complexe se aplică aplicațiilor precum înscrieri, biblioteci, securitate, sănătate și siguranță și experiență a studenților.

„Aceste cerințe sunt adesea răspândite și în diferite părți interesate, de la facultăți de student, securitate, administrație și altele”, spune el. „În unele cazuri, în special în universități, aceste campusuri sunt ca un oraș mic operațional, monitorizând traficul, fluxul de pietoni, comerțul cu amănuntul și ospitalitatea.

„În aceste aplicații, siguranța studenților este esențială – pentru a asigura studenții capabili să studieze într-un mediu sigur. La rândul său, siguranța are un efect asupra fluxurilor de retenție a studenților și, în cele din urmă, o instituție de succes. Instituțiile de învățământ au obligația de a arăta un nivel ridicat de încredere în facilitățile lor și de a demonstra că sunt capabili să ofere acest mediu acum și sunt suficient de agile pentru a adopta mecanisme pentru a face față noilor amenințări și riscuri pe măsură ce apar.

„De asemenea, vedem că aplicațiile sunt căutate să extindă urmărirea unei experiențe mai mari, mai perfecte, a elevilor. Acestea sunt testate în dovadă de concepte și aplicate pentru a se asigura că înscrierile și siguranța studenților sunt gestionate eficient și eficient. ”

O provocare particulară a școlilor și universităților este natura lor inerentă. Sunt medii speciale și tind să fie deschise părinților, vizitatorilor și comunității. Acest lucru face dificil să echilibreze contradicțiile interne pe care un mediu deschis le prezintă procedurilor de securitate. Hanson spune că tehnologia are capacitatea de a face mediile deschise mai multă securitate fără a impune constrângeri.

„Nu există nici o îndoială că pe aceste site-uri, provocarea este să ofere o soluție sigură și eficientă, făcând totodată accesibilă instituția”, spune el. „Acești factori cheie trebuie luați în considerare atunci când se aplică tehnologii pentru atenuarea riscurilor de securitate și trebuie abordate chiar din faza de planificare timpurie a unei implementări.

„În mod deosebit, provocarea în aceste cereri este găsirea soluției celei mai eficiente de la capăt la sfârșit care îndeplinește toate cerințele părților interesate în timp ce îndeplinește bugetul.”

Când vine vorba de sistemul de securitate de bază în aplicațiile universitare, Hanson spune că o combinație între CCTV și controlul accesului și vitală, dar susține că cele mai bune rezultate provin din soluții care sunt bine integrate, oferind o soluție de securitate totală, care asigură atât securitatea fizică. și supraveghere.

„De asemenea, vedem un interes crescut pentru noile tehnologii – cele care promovează conștientizarea situațională sunt cheia”, spune Hanson. „Școlile și campusurile necesită instrumente care să le permită să ia decizii rapide și bine informate. Aceste instrumente vin sub mai multe forme, de la analize până la integrări hardware și o platformă care se potrivește dispozitivelor IOT.

„Între timp, operatorii necesită o funcționalitate care să permită conștientizarea situației, menținând în același timp ușurința de utilizare și au, de asemenea, nevoie de funcționalități care permit parteneriate eficiente cu echipele de securitate echipate. Acest lucru este foarte important, deoarece, cu instrumentele potrivite, echipele de securitate echipate sunt făcute mai eficiente în sarcinile lor de zi cu zi. ”

Potrivit Hanson, rețelele puternice și capacitățile IT puternice ale multor universități fac viața mai ușoară pentru managerii de securitate care doresc să preia servicii în medii virtuale sau cloud.

„Aceste rețele oferă mai multă libertate pentru a aplica analize și soluții mai inteligente”, explică el. „Cu toate acestea, aplicațiile și hardware-ul devin, de asemenea, mai eficiente pe margine și în prezent pot găzdui o lățime de bandă limitată, care extinde funcționalitatea chiar pe un campus.

„Având în vedere centralitatea rețelelor, conștientizarea securității cibernetice este extrem de importantă. Universitățile și școlile caută aplicații eficiente în sens de securitate fizică, dar acest lucru este inutil dacă rețeaua pe care operează soluția de securitate nu este întărită. ”

Ceva care este o provocare pentru orice site mare este prezența investițiilor din trecut și impactul pe care îl poate avea asupra noilor tehnologii și cât de rapid poate fi realizat. Dar Hanson spune că avansarea este în etape este posibilă.

„Aceasta poate fi soluționată cu soluția potrivită, una care permite unei școli sau universități să migreze treptat de la tehnologiile moștenite la cele mai noi soluții”, explică el. „A înțelege corect înseamnă a oferi o abordare mai flexibilă pentru a răspunde cerințelor părților interesate, abordând restricțiile bugetare și logistice.”

Sam Afzali de la Gallagher Security spune că există o serie de motive pentru care facilitățile educaționale sunt atât de complexe.

„Este un caz al mai multor sisteme și puncte de interacțiune, cum ar fi înregistrarea studenților, personalul / HR-urile sau sistemele de management ale contractantului”, explică el. „Există adesea grupuri externe co-localizate în campus pentru cercetare și eforturi academice similare. Aceasta, de la sine, se ridică la o serie de fluxuri de date care gestionează fluxul de profiluri de deținători de carduri care necesită automatizarea privilegiilor de acces etc.

„Un campus universitar poate reprezenta, de asemenea, o provocare prin faptul că trebuie să fie medii deschise, dar trebuie menținută securitatea, siguranța și protecția activelor. Personalul, studenții și antreprenorii ar trebui să aibă acces fără restricții la orele în care li se cere să fie acolo. Integrarea instrumentelor potrivite, cum ar fi controlul accesului, gestionarea alarmelor, sistemele CCTV și notificări este esențială. ”

Potrivit Afzali, sistemul din centrul unei soluții de securitate universitară este controlul accesului.

„CCTV este o platformă importantă, dar este un instrument de monitorizare, nu o măsură de securitate preventivă în modul în care este controlul accesului”, explică el. „O soluție de securitate educațională trebuie să fie un sistem integrat perfect, care să conștientizeze situația, să mențină sănătatea și siguranța, să aibă capacitatea de a răspunde rapid în situații de urgență și de a proteja activele.”

Noile tehnologii de securitate electronică cele mai atrăgătoare pentru universități includ analitice, biometrie, integrări holistice, conștientizare situațională, mapare bazată pe pictograme și multe altele, iar Afzali susține că acestea sunt concepte la fel de importante.

„Conștientizarea situației și capacitatea de a comunica maselor sunt extrem de importante”, spune el. „De obicei, universitățile au multe mii de oameni și sunt capabile să notifice eficient anumite persoane despre un eveniment fără a crea o panică sau a suporta costuri inutile.

„O interfață precum API Event REST sunt activatori cheie pentru conștientizarea situației și analitice. Astfel de instrumente pot funcționa în paralel, fără costuri de performanță pentru mediul de producție, în timp ce execută analize bazate pe reguli.

„Menținerea patrulelor de securitate la zi folosind securitatea electronică capabilă le permite – agenții de securitate calificați pot utiliza electronice ușor și eficient, făcând mai eficient întregul sistem de securitate.”

Având în vedere importanța rețelelor pentru soluțiile moderne de securitate universitară și școlară, Afzali susține că este incredibil de important să vă protejați împotriva intruziunilor fizice și cibernetice.

„Sistemele de control al accesului, precum și sănătatea și rezistența lor în ceea ce privește amenințările cibernetice, sunt la fel de importante ca și alte sisteme implementate în orice instalație”, spune el. „Acestea se schimbă rapid de la sistemele izolate pe care le-au folosit pentru a putea fi conectate și pentru a oferi o valoare mai mare în termenii de astăzi. Protejarea soluțiilor de control acces în medii în rețea este un efort continuu care necesită o muncă continuă.

„Universitățile au o mulțime de hackeri amatori care încearcă să expună sisteme spre deosebire de alte medii. A fost o schimbare pozitivă în departamentele IT implicându-se în întreținerea și controlul sistemului. ”

Între timp, George Moawad de la Genetec spune că meseria de apărare a instituțiilor de învățământ nu este una ușoară.

„Echipele de securitate trebuie să asigure atât clădirile cât și terenurile, să păstreze intrusii, menținând totodată un mediu în care oamenii se pot deplasa liber în campus”, spune el. „Păstrarea în siguranță a mii de studenți, facultăți, personal și vizitatori, în timp ce se iau în considerare legile privind confidențialitatea, acordurile de muncă și amenințările cibersecurității nu face decât să adauge complexitate.

„Indiferent de dimensiunea campusului sau locațiile clădirii, provocările cu care se confruntă instituțiile de învățământ sunt deseori aceleași. Este necesar să analizați o zonă largă atât de spații interioare cât și exterioare, fără a încălca acordurile de muncă sau drepturile de confidențialitate. Există, de asemenea, necesitatea de a menține spații care să conducă la învățare și să le permită studenților, facultății, personalului și vizitatorilor să navigheze cu ușurință în campus, făcând totodată un site impenetrabil pentru intrusi. Aruncați reducerile bugetare cu care se confruntă multe instituții, iar soluțiile de securitate de astăzi trebuie să ofere mai mult, în același timp rentabile. ”

Potrivit Moawad, cel mai important aspect al unei soluții de securitate pentru o unitate de învățământ poate să nu fie ceea ce primele izvoare în minte.

„Sectoarele, cum ar fi retailul, aeroporturile și stadioanele au petrecut ani buni dezvoltând strategii de securitate fizică, dar multe facilități educaționale au fost provocate de restricții bugetare”, spune el. „Au trebuit să adopte o abordare mult mai tactică și frecvent reacționară, sunt limitate în alegerea soluției și adesea trebuie să facă compromisuri asupra caracteristicilor. În acest nou climat de securitate, școlile trebuie să înceapă să se gândească la securitate ca parte a unei imagini mai mari care include operațiunile zilnice și ușurința în mișcare, pe lângă siguranță. Această abordare poate ajuta la îmbunătățirea mediului de învățare în ansamblu. „O platformă unificată de securitate IP este deosebit de importantă pentru școlile și universitățile care doresc să rezolve complexitatea nevoilor lor de securitate. Dintr-o singură soluție, operatorii pot vizualiza videoclipuri, pot gestiona securitatea ușilor și pot asigura parcarea în diverse locații din campus. Poate extinde capabilitățile sistemului la alții, cum ar fi administratorii de facilități, care se pot asigura că toată lumea din campus are credințele de care au nevoie pentru a se deplasa liber de la o clădire la o clădire. Chiar și cu resurse limitate, o platformă unificată poate menține echipa de management a securității și a instalațiilor eficient. ”

Moawad susține că plasarea controlului de acces sau a CCTV în centrul ultimelor soluții este prea restrictivă.

„Administratorii școlii trebuie să fie atenți să nu se limiteze la gestionarea video sau la controlul accesului”, spune el. „De asemenea, trebuie să se gândească la gestionarea nivelurilor amenințărilor și la automatizarea răspunsurilor. Securitatea campusului ar trebui să includă supraveghere video unificată, control acces, recunoașterea plăcilor de înmatriculare, analize și multe altele.

„Supravegherea video oferă o reprezentare vizuală în direct și înregistrată a ceea ce se întâmplă într-un campus și poate fi solicitată cu ușurință să furnizeze informații importante în procesul de investigare. Controlul electronic al accesului la uși și bariere nu numai că reglementează cine merge unde, dar oferă și protecție pentru proprietăți și active. Capacitatea de a bloca imediat un întreg campus este, de asemenea, o necesitate absolută în această zi și vârstă.

„Recunoașterea automată a plăcilor de înmatriculare (ALPR) poate ajuta la localizarea persoanelor care au fost interzise din campus chiar înainte de a-și parca mașina. Aceste componente – împreună cu analiza, comunicațiile și detectarea intruziunilor – pot lucra împreună pentru a oferi campusurilor cel mai sigur mediu de învățare disponibil. ”

Când vine vorba de cele mai noi tehnologii care apelează la instituțiile de învățământ, Moawad spune că eficiența costurilor vine din nou în prim plan.

„Deoarece administrația și securitatea au sarcina de a proteja studenții, personalul și vizitatorii – de regulă cu un buget strict – este imperativ ca campusurile să investească într-un sistem de securitate care să ofere cea mai avansată soluție tehnologică atât astăzi cât și mâine”, spune el. „Cu toate acestea, având în vedere restricțiile bugetare care vizează întreținerea pe termen lung și viabilitatea soluțiilor este, de asemenea, imperativ.

„Avansurile tehnologice oferă acum posibilitatea unei soluții de securitate unificate care oferă o vedere„ un singur geam ”într-un mediu de securitate complet (inclusiv video, control acces și recunoașterea plăcii de înmatriculare). Acest tip de soluție înseamnă că puteți face o scară pe baza disponibilității bugetului în timp, fără o investiție grea în integrare. Unificarea înseamnă, de asemenea, o abordare globală a cibersecurității pe întregul sistem, precum și simplificarea modernizării, formării, asistenței și întreținerii de la un furnizor.

„Implementarea unei soluții unificate de securitate a campusului poate oferi o varietate de beneficii suplimentare, incluzând o conștientizare situațională sporită, colaborarea în timp real cu autoritățile, fluxul îmbunătățit al campusului, gestionarea mai eficientă a parcărilor și securitatea care protejează sortimentul de zone și active care pot fi găsit într-un cadru de învățământ.

„Un sistem de securitate fizică care unifică supravegherea video IP, controlul accesului și recunoașterea automată a plăcuțelor de înmatriculare în cadrul unei soluții intuitive, care oferă, de asemenea, plug-in-uri pre-integrate și asistență certificată pentru alte soluții de securitate și surse de informații, cum ar fi comunicații, detectarea intruziunilor, și analitice, pot ajuta personalul de securitate să păstreze securitatea întregii instituții. ”

Potrivit Moawad, oficialii școlii și administratorii trebuie să înceapă prin evaluarea cerințelor instalațiilor lor specifice înainte de a începe să se gândească la funcționalitățile de care au nevoie.

„Pentru unele școli, nu violența, ci vandalismul, furtul și răutatea sunt provocările persistente”, spune el. „Și un sistem adecvat de securitate fizică poate contribui la reducerea sau eliminarea multor dintre aceste probleme. Administratorii vor trebui, de asemenea, să recunoască faptul că, pe lângă faptul că ajută studenții, facultatea și personalul să se simtă în siguranță, sistemele de securitate fizică pot juca un rol important în operațiunile zilnice ale unei școli. Aceștia pot ajuta să țină evidența locurilor unde se află studenții pe tot parcursul zilei, să împiedice persoanele neautorizate să acceseze zone sensibile, inclusiv laboratoare, și să ajute la gestionarea fluxului de trafic de vehicule în jurul facilităților.

„Și atunci când vine vorba de întrebarea importantă a confidențialității studenților, în special în supravegherea video, administratorii școlii vor trebui să găsească soluții care au funcții de confidențialitate încorporate. Confidențialitatea trebuie să fie de vârf atât în ​​ceea ce privește monitorizarea studenților în cadrul facilități sau partajarea materialelor video cu forțele de ordine locale. Pentru a facilita colaborarea cu serviciile de poliție atunci când este necesar și pentru a proteja confidențialitatea în general, o școală trebuie să implementeze o soluție care poate anonimiza cu ușurință identitatea oricărei persoane sau a tuturor persoanelor, atât în ​​timp real, cât și în imagini arhivate.

„Și platforma de securitate a unei școli sau a universității ar trebui să îi permită să favorizeze conexiunile din oraș, partajând în siguranță accesul video sau la sistem cu departamentele de poliție locală, atunci când este cazul. Cu mai multe date, vor putea ajuta rapid școala, indiferent de situație. În situații de urgență, un flux de lucru intern de blocare a școlii ar putea repoziționa în mod automat vizualizările camerei și pot bloca ușile în zonele cu risc de școală, avertizând în același timp poliția sau oferindu-le acces la fluxurile video live din școală. ”

Găsirea unui echilibru între siguranță și securitate și accesul comunității poate fi gestionată folosind soluția potrivită, potrivit Moawad.

„Controlul accesului a evoluat dincolo de mai mult decât de o ușă încuiată”, spune el. „O soluție modernă de control al accesului poate asigura persoanele potrivite să aibă acces în zonele potrivite; clienții, angajații și proprietatea sunt protejate; și un mediu deschis și primitor – totuși rezistent și sigur -. În cele din urmă, o soluție bună de control al accesului va trece neobservată. Utilizatorii finali pot veni și pleca la destinație în mod neîntrerupt sau cu întârziere minimă, ceea ce duce la angajați, clienți și vizitatori mai fericiți. ”

Potrivit lui Moawad, se vorbește mult despre conștientizarea situației pe piață, dar realizarea acestui fapt este mai dificilă decât arată.

„Înțelegerea tuturor factorilor unui incident sau eveniment emergent poate ajuta personalul de securitate să rezolve rapid situațiile”, spune el. „Cu toate acestea, pe măsură ce instituțiile de învățământ cresc în dimensiune și complexitate, menținerea unei viziuni atotcuprinzătoare poate fi o provocare. Aceștia necesită un sistem de securitate fizică care să ofere personalului de securitate informațiile necesare pentru a răspunde rapid și eficient la orice situație.

„Instituțiile de învățământ pot include mai multe facilități de predare, laboratoare de cercetare, dormitoare, biblioteci, complexe sportive și parcări. Acestea pot fi colectate într-o singură zonă sau răspândite pe mai multe site-uri. Un sistem de securitate fizică care unifică supravegherea video IP, controlul accesului și recunoașterea automată a plăcuțelor de înmatriculare în cadrul unei soluții intuitive, care permite, de asemenea, integrarea altor soluții de securitate și surse de informații, cum ar fi comunicații, detectarea intruziunilor și analitice, poate ajuta personalul de securitate păstrați întreaga instituție în siguranță.

„Cred că o platformă unificată de securitate fizică este deosebit de importantă pentru școli și universități care doresc să rezolve complexitatea nevoilor lor de securitate atât în ​​mod eficient, cât și eficient din punct de vedere al costurilor. Dintr-o singură soluție, operatorii pot vizualiza videoclipuri, pot gestiona securitatea ușilor și pot asigura parcarea în diverse locații din campus. Poate extinde capabilitățile sistemului la alții, cum ar fi administratorii de facilități, care se pot asigura că toată lumea din campus are credințele de care au nevoie pentru a se deplasa liber de la o clădire la o clădire. Chiar și cu resurse limitate, o platformă unificată poate menține echipa de management a securității și a instalațiilor eficient. ”

Moawad consideră că securitatea cibernetică este o parte centrală a oricărei soluții de securitate în rețea și susține că aceasta va deveni mai importantă doar pe măsură ce instituțiile de învățământ continuă să urmărească eficiența.

„În timp ce privim spre viitor, există mici îndoieli că organizațiile își vor crește conexiunile între ele, își vor extinde sistemele de securitate și vor continua să se deplaseze în cloud”, spune el. „Fără protecția adecvată, infractorii cibernetici pot obține acces la dispozitivele vulnerabile, inclusiv camere de supraveghere video și controlere de uși și pot ataca toate tipurile de date și sisteme sensibile. Indiferent dacă calculăm daunele în termeni de pierdere financiară sau încălcare sau refuz de serviciu, rezultatele pot fi devastatoare.

„Securitatea sistemelor de securitate (control acces, video, intruziune și altele) este o preocupare majoră pentru organizațiile de orice dimensiune. Instrumente precum criptarea, autentificarea și autorizarea joacă roluri esențiale în păstrarea datelor în siguranță, asigurarea că aceste sisteme de acces sunt autorizate în acest sens și definirea drepturilor de acces ale utilizatorilor, contribuind astfel la asigurarea confidențialității individuale.

„Vedem că utilizarea soluțiilor de control de acces bazate pe IP pentru a gestiona veniturile și vizitele angajaților și ale vizitatorilor a crescut dramatic la nivel mondial. Internet of Things (IoT) a adăugat conectivitate la o multitudine de dispozitive care facilitează mai bine accesul, care are utilizatori – și potențiali utilizatori – îngrijorați în mod corect de securitatea acestor tehnologii mai noi. ”

Moawad susține că, dacă utilizatorii finali aleg tehnologia potrivită și își asumă precauțiile adecvate, dispozitivele și acreditările IoT – inclusiv cele utilizate în sistemele de control al accesului – sunt foarte sigure.

„Controlul accesului a adoptat utilizarea telefoanelor mobile, a cărților inteligente și a blocărilor electronice – fiecare dintre acestea putând fi fost vulnerabilă în trecut”, spune el. „Astăzi, însă, aceste dispozitive adăpostesc de fapt unele dintre cele mai sigure tehnologii existente. Prin încorporarea unei soluții de securitate fizică unificată care include controlul accesului care cuprinde cea mai mare importanță a securității cibernetice, vă protejați soluția de securitate, care, la rândul dvs., vă protejează afacerea.

„Ceva ce trebuie să ia în considerare managerii de securitate și facilități este că, deși se adresează experților în securitate fizică poate părea descurajant, găsirea unui consultant bun este un pas important în schimbarea modului în care administrațiile școlii și universitățile văd securitatea.

„În cele din urmă, oficialii școlii trebuie să înțeleagă securitatea fizică așa cum fac întreprinderile și guvernele. Aceștia trebuie să își evalueze cerințele specifice, să recunoască modul în care o soluție de securitate poate îmbunătăți operațiunile zilnice și apoi să proiecteze o strategie care protejează mediul de învățare prin îmbunătățirea siguranței și securității facultății, personalului și studenților. ”

citeste mai mult pe: # securityelectronicsandnetworks.com


 

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Achizitii servicii de Securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultant in Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate