San Francisco, de mult timp în centrul revoluției tehnologice, a luat poziție împotriva potențialului abuz marți, prin interzicerea utilizării software-ului de recunoaștere a feței de către poliție și alte agenții.

Acțiunea, care a fost adoptată de consiliul de supraveghere printr-un vot de 8 la 1, face din San Francisco primul oraș major american care blochează un instrument pe care multe forțe de poliție îl fac în căutarea atât a suspecților și a infractorilor a masacrului de masă.

Autoritățile au folosit tehnologia pentru a ajuta la identificarea suspectului în filmările de la un ziar Annapolis, MD, din iunie anul trecut. Dar grupurile de libertăți civile și-au exprimat neliniștea cu privire la potențialul abuz al tehnologiei de către guvern, pe fondul temerilor că ar putea împinge Statele Unite în direcția unui stat de supraveghere excesiv de opresiv. Aaron Peskin, supraveghetorul orașului care a sponsorizat proiectul de lege, a declarat că a trimis un mesaj deosebit de puternic națiunii, venind dintr-un oraș transformat de tehnicieni. „Cred că o parte din San Francisco fiind sediul real și perceput pentru toate lucrurile, tehnologia vine, de asemenea, cu responsabilitatea legiuitorilor locali”, a spus dl Peskin. „Avem o responsabilitate exagerată de a reglementa excesele tehnologiei, tocmai pentru că au sediul aici”.

Dar criticii au spus că, mai degrabă decât să se concentreze asupra interdicțiilor, orașul ar trebui să găsească modalități de a elabora reglementări care să recunoască utilitatea recunoașterii fațăului. „Este ridicol să negeți valoarea acestei tehnologii în asigurarea aeroporturilor și a instalațiilor de frontieră”, a declarat Jonathan Turley, expert în dreptul constituțional la Universitatea George Washington. „Este greu de negat că această tehnologie are o valoare de siguranță publică”.

Va exista un al doilea vot obligatoriu săptămâna viitoare, dar este văzut ca o formalitate.

Interdicții similare sunt luate în considerare în Oakland și în Somerville, Mass., În afara orașului Boston. În Massachusetts, un proiect de lege în Legislativul de stat ar pune un moratoriu asupra recunoașterii faciale și a altor sisteme biometrice de supraveghere de la distanță. La Capitol Hill, un proiect de lege introdus luna trecută ar interzice utilizatorilor tehnologiei de recunoaștere a feței comerciale să colecteze și să împărtășească date pentru identificarea sau urmărirea consumatorilor fără consimțământul lor, deși nu abordează utilizarea de către guvern a tehnologiei.

Matt Cagle, avocat al ACLU din California de Nord, a rezumat, marți, preocupările largi ale recunoașterii faciale: Tehnologia, a spus el, „oferă guvernului o putere fără precedent pentru a urmări oamenii în legătură cu viața lor de zi cu zi. Este incompatibil cu o democrație sănătoasă. „

 Propunerea de la San Francisco, a adăugat el, „este cu adevărat orientată spre viitor și pare să prevină dezlănțuirea acestei tehnologii periculoase împotriva publicului”.

Într-o formă sau alta, recunoașterea facială este deja utilizată în multe aeroporturi americane și în stadioane mari, precum și într-o serie de alte departamente ale poliției. Populistul Taylor Swift a încorporat tehnologia la una dintre emisiunile ei, folosindu-l pentru a ajuta la identificarea stalkerilor .

Combaterea recunoașterii facială în San Francisco este în mare măsură teoretică – departamentul de poliție nu desfășoară în prezent o astfel de tehnologie și este utilizat doar la aeroportul internațional și în porturile aflate sub jurisdicție federală și nu este afectat de legislație.

Unele adăposturi locale fără adăpost folosesc scanneri biometrice pentru deget și fotografii pentru a urmări folosirea adăposturilor, a declarat Jennifer Friedenbach, directorul executiv al Coaliției privind persoanele fără adăpost. Practica a condus locuitorii fără acte de identitate de la adăposturi, a spus ea.

Totuși, a fost un subiect deosebit de încărcat într-un oraș cu o istorie bogată de incubare a dezacordului și a libertăților individuale, dar care a suferit și în ultima vreme din cauza ratelor ridicate ale infracțiunilor de proprietate.

Interdicția interzice agențiilor orașelor să utilizeze tehnologia de recunoaștere facială sau informațiile obținute de la sistemele externe care utilizează tehnologia. Face parte dintr-un pachet legislativ mai amplu, conceput pentru a guverna utilizarea tehnologiilor de supraveghere în oraș, care impune agențiilor locale să creeze politici care să controleze utilizarea acestor instrumente. Există unele scutiri, inclusiv una care ar oferi procurorilor o cale de ieșire dacă cerințele de transparență ar putea interfera cu investigațiile lor.

Cu toate acestea, asociația ofițerilor de poliție din San Francisco, un ofițer de ofițeri, a declarat că interdicția ar împiedica eforturile membrilor săi de a investiga infracțiunile.

„Deși înțelegem că nu este încă o tehnologie exactă de 100%, ea continuă să evolueze”, a declarat Tony Montoya, președintele asociației. „Cred că a reușit cel puțin să ducă la anchete penale”.

Dl. Cagle și alți experți au declarat că este dificil să se știe exact cât de răspândită era tehnologia în Statele Unite. „Practic, guvernele și companiile au fost foarte secretive în privința locului în care sunt folosite, astfel încât publicul este în mare măsură în întuneric cu privire la situația actuală”, a spus el.

Însă Dave Maass, cercetătorul principal de cercetare al Fundației Electronic Frontier, a oferit o listă parțială a departamentelor de poliție despre care a spus că a folosit tehnologia, inclusiv Las Vegas, Orlando, San Jose, San Diego, New York, Boston, Detroit și Durham, NC

Alți utilizatori, a spus dl Maass, includ Departamentul pentru Securitate Publică din Colorado, Biroul Șerifului Pinellas County din Florida, Departamentul de Justiție din California și Poliția de Stat din Virginia.

Serviciul Vamal și Protecție a Frontierelor din SUA folosește acum recunoașterea facială în multe aeroporturi și porturi de intrare pe mare. În aeroporturi, călătorii internaționali stau în fața camerelor de luat vederi, după care fotografiile lor se potrivesc cu fotografiile furnizate în aplicațiile lor de pașapoarte. Agenția declară că procesul respectă legile privitoare la confidențialitate, dar a fost încă criticat de Centrul de informare electronică privind confidențialitatea, care susține că guvernul, deși călătorii promițătoare că nu se pot opta, a făcut din ce în ce mai greu să facă acest lucru.

Dar există o preocupare mai largă. „Când ai abilitatea de a urmări oamenii în spațiul fizic, în realitate toată lumea devine supusă supravegherii guvernului”, a declarat Marc Rotenberg, directorul executiv al grupului.

În ultimii ani, tehnologia de recunoaștere facială sa îmbunătățit și sa răspândit la viteza fulgerului, alimentată de creșterea cloud computing, învățarea mașinilor și camere digitale extrem de precise. Asta a însemnat noi caracteristici o dată inimaginabile pentru utilizatorii smartphone-urilor, care acum pot folosi recunoașterea facială pentru a debloca dispozitivele lor și pentru a marca și sorta fotografii.

Dar unii experți se tem că avansurile depășesc capacitatea guvernului de a stabili balustrade pentru a proteja intimitatea.

Dl. Cagle și alții au spus că în China există deja un scenariu cel mai rău caz în care recunoașterea facială este folosită pentru a ține evidențauigurii, o minoritate în mare parte musulmană, și este integrată într-un sistem național panopticon digital alimentat de aproximativ 200 de milioane camere de supraveghere.

Avocații libertăților civile americane avertizează că abilitatea supravegherii faciale de a identifica persoane la distanță sau online, fără cunoștințele sau consimțământul lor, prezintă riscuri unice – amenințând capacitatea americanilor de a participa liber la protestele politice sau pur și simplu să facă afaceri anonim în public. Anul trecut, Bradford L. Smith, președintele Microsoft, a avertizat că tehnologia era prea riscantă pentru companiile de a se ocupa de poliție și le-a cerut Congresului să supravegheze utilizarea sa .

Lupta asupra tehnologiei sa intensificat anul trecut, după ce doi cercetători au publicat un studiu care arată părtinire în unele dintre cele mai populare sisteme de supraveghere a feței. Numite nuanțe de gen, studiul a arătat că sistemele de la IBM și Microsoft au fost mult mai bune la identificarea genului fețelor bărbaților albi decât la identificarea genului fețelor întunecate sau feminine.

Un alt studiu din acest an a raportat probleme similare cu tehnologia Amazon , numită Recunoaștere. Microsoft și IBM au spus de atunci că și-au îmbunătățit sistemele, în timp ce Amazon a declarat că a actualizat sistemul, deoarece cercetătorii i-au testat și nu au găsit diferențe de precizie .

Atenția că afro-americanii, femeile și alții ar putea fi ușor identificați incorect ca suspecți și arestați în mod eronat, Uniunea Civil Libertăților Americane și alte grupuri nonprofit au cerut anul trecut companiei Amazon să nu mai vândă tehnologia sa pentru aplicarea legii.

Dar, chiar și cu îmbunătățiri în ceea ce privește acuratețea, avocații drepturilor civile și cercetătorii avertizează că, în absența supravegherii guvernamentale, tehnologia ar putea fi folosită cu ușurință pentru a supraveghea imigranții sau pentru a viza în mod nedrept afro-americanii sau cartierele cu venituri mici. Într-un eseu recent, Luke Stark, cercetător postdoctoral la Microsoft Research Montreal, a descris supravegherea feței drept „plutoniul inteligenței artificiale”, argumentând că ar trebui „recunoscută ca anatema pentru sănătatea societății umane și că a fost foarte restricționată ca rezultat .“

Alvaro Bedoya, care conduce Centrul pentru confidențialitate și tehnologie al Universității din Georgetown, a declarat că mai mult de 30 de state permit autorităților locale sau de stat sau FBI să caute fotografiile cu permis de conducere.

Dl. Bedoya a spus că aceste imagini sunt echivalente cu faptul că se află într-o linie de poliție perpetuă, deoarece agențiile de aplicare a legii le folosesc pentru a verifica împotriva fețelor criminalilor suspectați. El a spus că diferența este că un algoritm, nu o ființă umană, indică suspectul.

El a mai spus că o reglementare cuprinzătoare a tehnologiei este extrem de lipsită. „Aceasta este cea mai răspândită și mai riscantă tehnologie de supraveghere a secolului XXI”, a spus el.

Daniel Castro, directorul Centrului pentru Inovare a Datelor la Fundația pentru Tehnologia Informației și Inovare, se numără printre cei care s-au opus ideii de interdicție. El a spus că ar prefera accesul poliției la datele de recunoaștere a feței numai dacă au obținut un mandat de la un judecător, în conformitate cu orientările pe care Curtea Supremă le-a stabilit pentru alte forme de supraveghere electronică.

Dar susținătorii interdicțiilor spun că sunt un efort de a lovi butonul de pauză și de a studia problema înainte de a face rău. Interdicția propusă în Somerville, suburbia din Boston, a fost sponsorizată de un consilier, Ben Ewen-Campen. „Guvernul și publicul nu au mâna pe ce este tehnologia și ce va deveni”, a declarat el marți.

Alături de Boston, Ed Davis, fostul comisar de poliție, a declarat că este „prematură să interzică lucrurile”. Dl. Davis, care a condus departamentul în timpul atacului maratonului din Boston, a spus că nimeni în Statele Unite nu a vrut să urmeze Modelul chinezesc.

Dar el vede și potențialul. „Această tehnologie este încă în curs de dezvoltare”, a spus el, „și pe măsură ce se îmbunătățește, acesta ar putea fi răspunsul la o mulțime de probleme pe care le avem în ceea ce privește asigurarea comunităților noastre”.

Joel Engardio, vicepreședinte al Stop Crime SF, a declarat că a fost de acord că tehnologiile actuale de recunoaștere facială au fost eronate, dar a spus că orașul nu ar trebui să interzică utilizarea lor în viitor, dacă acestea ar fi îmbunătățite.

„În loc de o interdicție absolută, de ce nu un moratoriu?” A întrebat domnul Engardio. „Să ținem ușa deschisă când tehnologia se îmbunătățește. Nu sunt un fan al interzicerii unor lucruri, atunci când ar putea fi de fapt util.

Articol preluat de pe NYTimes


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Achizitii servicii de Securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta dedicate firmelor de Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate