Angajarea unui consultant poate ajuta companiile de securitate să-si îmbunătățească performanța și să facă schimbările necesare pentru a obține succesul.

De cele mai multe ori, in consultanta de securitate exista puncte de vedere diferite in abordarea problemelor clientului. Pentru o evaluare eficienta a afacerii exista diferite premise de la care se poate incepe activitatea.

Consultanta de securitate stabileste directii de management pentru a ajuta companiile să își îmbunătățească performanța și eficiența. Consultanta analizează afacerile și creează soluții, ajutând în același timp clientii să își atingă obiectivele.

 •  Solutia pentru problemele complexe se vor regasi între consultant si client. Răspunsul la intrebari apare în timpul derularii proiectului, pe măsură ce consultantul si clientul colaboreaza pentru clarificarea problemelor existente.
 • Consultantul trebuie sa incurajeaze valorile și perspectivele construite de client in timp, deoarece ele duc adesea la rezolvarea cu succes a problemelor.
 • Consultanta trebuie sa inceapa de la starea de fapt actuala. Este necesar ca perspectiva si problemele clientului sa fie descoperite, inclusiv incercarile nereusite, ce a funcționat, ce nu a funcționat și ce crede clientul ca ar trebui sa faca. Consultantul se va adapta la capacitatea si viteza de reactie a clientului.
 • Nu trebuie sa descoperi vinovatii in situațiile de consultanță. Nici un manager nu doreste raul companiei sale. Evidentierea exagerata a greselilor din trecut nu va face decat sa franeze initiativa angajatilor de incredere pentru o schimbare reușită.
 • Consultanta trebuie sa inceapa cu un cadru de sfaturi de bază. Scopul principal al cadrului de baza poate fi folosit ca un suport de referință atunci când se prezinta obiectivele proiectului de consultanta de securitate, metodele, evaluarea și învățarea. Cadrul de baza se va modifica treptat, pe parcursul  consultantei.
 • Valoarea consultantului de securitate se află în fluxul procesului de consultanta, nu în detaliile proiectului. Clientul va reactiona pozitiv dacă va exista un cadru de colaborare, inteles corect, impartasit tuturor angajatilor și concentrat pe rezultate.
 • Succesul vine de la expertiza si experienta consultantului. Succesul va fi prezent in cazul in care consultantul da dovada de sinceritate si respect, cu accent pe rezultate. Influentarea clientului trebuie sa se bazeze pe modelarea comportamentelor existente si care sunt vizate pentru schimbare.
 • Consultantul trebuie sa faca exact ceea ce a spus ca va face. In multitudinea de nelamuriri ale clientului, consultantul trebuie sa ramana focusat, clar și consecvent. Coerența consultantului va genera încredere și angajament, determinand clienti sa mearga in aceiasi directie.
 • Consultantul de securitate trebuie sa fie foarte constient de limitele sale. Acesta este instrument de schimbare in bine al clientului, deci ar trebui să uite de convingerile personale si sa fie echidistant. In acelasi timp trebuie sa fie sincer fata de client, chiar daca adevarul poate fi dureros.
 • Consultantul nu trebuie sa fie dictator, agresiv si atotstiutor. Trebuie sa explice clar motivele pentru care doreste o schimbare și sa prezinte foarte clar beneficiile pe termen lung ale sfaturilor sale.

De retinut:

Angajarea unui consultant poate ajuta companiile de securitate să-si îmbunătățească performanța și să facă schimbările necesare pentru a obține succesul.

 • Consultanții de afaceri ajută companiile de securitate să depășească provocările, să crească veniturile si sa se dezvolte.
 • Este important să vă asigurați că un consultant are experienta si succes anterior in piata de securitate.

Consultanții de securitate oferă consultanță în management pentru a ajuta organizațiile să își îmbunătățească performanța și eficiența. Acești profesioniști analizează afacerile și creează soluții, ajutând în același timp companiile să își atingă obiectivele. Proprietarii de afaceri in securitate ar trebui să ia în considerare angajarea de consultanți în afaceri atunci când au nevoie de ajutor sau o alta perspectivă asupra drumului ales sau un accelerator pentru schimbarea in bine a companiilor lor.

Contacteaza acum un consultant VerifiES


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate