Prevenirea Criminalitatii prin Proiectarea Mediului Înconjurător pentru Unitățile Administrativ Teritoriale din România – GHID ILUSTRAT CPTED –

Prevenirea Criminalitatii prin Proiectarea Mediului Înconjurător pentru Unitățile Administrativ Teritoriale din România

Ghidul a fost realizat de în urma discuțiilor cu Radu Dragomir, CEO Urban Scope Romania și Sergiu Dăngulea CEO Spy Shop România, cărora le mulțumesc pentru implicarea în acest proiect.

Ghidul se adresează tuturor tipurilor de unităţi administrativ teritoriale (UAT-uri) din România și în mod special planificatorilor și proiectanților care lucrează pentru aceste unități; poliției și urbaniștilor precum și tuturor cei implicați în activitatea de prevenire a criminalității prin implementarea conceptelor de „Smart City” și „Safe City”.

Acest proiect este unic în România prin faptul că aplică metodologii specifice de prevenire a criminalității prin proiectarea mediului (CPTED) cu scopul de a îmbunătății calitatea vieții membrilor comunității, în special prin revitalizarea, atât a comunităților din orașe, cartiere, comune și sate, aducând o schimbare de paradigmă în guvernarea locală dar creșterea gradului de siguranță dincadrul companiilor și/sau a organizațiilor de orice fel. Tot acest concept de proiectare/reproiectare urbană vine cu noi soluții inductive prin implicarea oamenilor cu interese diverse și aplicarea cercetării contextuale a problemelor sociale.

Rezultatele finale ale proiectelor de implementare a principiilor CPTED vor aduce îmbunătățiri în mediul ambiental al localităților și vor crea acțiuni ce întruchipează spiritul comunitar pe care oamenii îl vor regăsi prin participările lor voluntare la activitățile comunitare care susțin proiectul; în special prin transformarea spațiilor cu probleme, în locuri sigure unde să se întâlnească și să socializeze eliminând astfel teama de fapte antisociale. Inovația principală a implementării unui proiect CPTED este aceea că urmărește ca politica actuală de utilizare a echipamentelor de supraveghere video ca o metodă de combatere a criminalității să fie completată de crearea de spații comune și de locuit sigure prin și cu ajutorul membrilor societății care își vor da seama de puterea lor de a-și proteja singuri viețile și bunurile.

Autor: Ion Iordache. BEc Consultant și Trainer în Managementul Securități. Data Protection Officer (DPO). Training & Development. Manager la RQM Cert. CEO și fondator la Iordache Quality Services (iQS). Companii care oferă servicii de consultanță și cursuri de formare în managementul securității. GDPR. Sisteme de management bazate pe standardele internaționale ISO.

Puteti descarca gratuit GHIDUL ILUSTRAT CPTED aici.

Prevenirea Criminalitatii


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate. Noutati si tendinte din industria de Securitate. Solutii de Securitate. Locuri de munca din industria de Securitate. Resurse utile. Topuri de Securitate.

VerifiES Security – Eficienta in Securitate. Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte.

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate. Design si proiectare solutii de securitate. Evaluare si selectie furnizori Securitat. Audit servicii si solutii de securitate. Optimizare bugete securitate. Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate. Politici si proceduri de securitate. Programe de loss prevention. Receptie si evaluare sisteme de securitate.

Total Security Management. Proiectare sisteme Securitate si incendiu. Evaluare de risc la securitate fizica. Implementare solutii de Securitate. Paza. Sisteme de securitate. Monitorizare alarme. Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate