MI5 atentioneaza ca ofiterii de informatii folosesc LinkedIn pentru a determina angajatii corporatiilor sa vand secrete profesionale

Cel puțin 10.000 de cetățeni britanici, in ultimii cinci ani, au fost abordați de profiluri false pe rețeaua socială profesională LinkedIn, potrivit MI5.

MI5 a  avertizat utilizatorii care acceptaseră astfel de solicitări de conexiune de faptul ca ar putea fi atrași ulterior să furnizeze secrete profesionale.

„Profilurile rău intenționate” sunt folosite „la scară industrială”, a declarat șeful agenției de securitate, Ken McCallum.

A fost lansată o campanie pentru educarea lucrătorilor guvernamentali cu privire la aceasta amenințare.

Campania – Think Before You Link – avertizează că spionii străini îi vizează pe cei cu acces la informații sensibile.

O alta preocupare este că relatiile victimelor, la rândul lor, devin mai dispuși să accepte cereri de conexiune – pentru că împărtășesc o cunoștință comuna.

MI5 nu a numit în mod specific LinkedIn, dar BBC News a aflat că serviciul deținut de Microsoft este într-adevăr platforma implicată.

Cifra de peste 10.000 de cetateni britanici include personalul din aproape toate departamentele guvernamentale, precum și din industriile cheie, cărora li s-ar putea oferi oportunități de a participa la diverse conferinte sau intalniri de afaceri și  oportunitatide călătorie, care ar putea duce la încercări de recrutare pentru a furniza informații confidențiale.

Se presupune că un număr mare dintre cei abordați s-au conectat de la inceput cu profilurile care i-au contactat online.

„Nimeni nu este imun la manipularea socială a acțiunilor ostile, prin aceste abordări”, declara surse guvernamentale.

„Organizații criminale”

Campania, condusă de Centrul pentru Protecția Infrastructurii Naționale, care se raportează la MI5, solicită personalului guvernului să se concentreze asupra „celor patru R”:

  • recunoașterea profilurilor rău intenționate
  • realizarea potențialei amenințari
  • raportarea profilurilor suspecte unui manager de securitate
  • rezilierea profilelorAnunț de campanie

„De la începutul pandemiei, mulți dintre noi am lucrat de la distanță și a trebuit să petrecem mai mult timp acasă pe dispozitivele informatice personale”, a declarat ofițerul șef de securitate al guvernului, Dominic Fortescue.

„Ca urmare, personalul a devenit mai vulnerabil la abordările ostile ale serviciilor de securitate și ale organizațiilor criminale de pe rețelele sociale.”

SUA și alte țări au lansat campanii similare.

Fostul ofițer al CIA, Kevin Mallory, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, după ce a fost condamnat pentru că a oferit secrete Chinei în urma unei conexiuni pe LinkedIn.

Campania Regatului Unit este susținută și de ceilalți membri ai alianței de informații Five Eyes, Australia, Canada și Noua Zeelandă.

Articol preluat de pe bbc.com


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security– Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate si celor mai potriviti Furnizori de Securitate.

Consultanta de securitate si optimizare bugete | Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate | Proiectare sisteme Securitate si incendiu |  Audit servicii si solutii de Securitate | Evaluare si selectie furnizori Securitate | Evaluare de risc la securitate fizica  | Implementare solutii de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate