Interviu cu Jason DeVinney

DeVinney este managerul de dezvoltare a afacerilor care acorda consultanta pentru comercianții din retailul alimentar in legatura cu politica de reduceri, vânzări și stocuri si care generează rentabilitatea investiției prin tehnologii precum hardware, software și etichete EAS și RFID la Checkpoint Systems. Cu peste 25 de ani de experiență în retail cu producători de bunuri de larg consum, alaturi de echipe de profesioniști în prevenirea pierderilor, DeVinney a implementat cu succes programe la nivel de lanț de magazine pentru unii dintre cei mai mari retaileri din America de Nord, America Latină, Europa și Asia. Îl puteți contacta la jdevinney@checkpt.com.

Cum arată industria alimentară?

Vânzările de alimente în SUA reprezintă o afacere mare și o contribuție majoră la economie, oferind totodată un serviciu neprețuit de distribuire a alimentelor tuturor americanilor. Potrivit USDA, piața alimentară din SUA a avut venituri de peste 688 de miliarde de dolari în 2018 de la peste 115.857 de comercianți cu amănuntul de produse alimentare. Magazinele variază de la unii dintre cei mai mari comercianți cu amănuntul din SUA până la nenumărate magazine locale.

Un incredibil 92,2% din toate cheltuielile din SUA pentru alimente și băuturi au loc în ceea ce sunt clasificate drept magazine alimentare (supermarketuri și băcănii independente mai mici). Magazinele de proximitate ocupă următoarea cea mai mare proporție, doar 4,5 la sută. Restul de 3,3% este cheltuit în magazine alimentare specializate, inclusiv piețe, măcelarii, brutării, magazine de dulciuri etc.

Cum arată starea de spirit în industria alimentară?

Sondajul național de securitate al comerțului cu amănuntul din 2020 a dezvăluit că scăderea a fost la un nivel record, reprezentând 1,62% din profitul unui retailer, costând industria 61,7 miliarde de dolari. Înainte de recesiunea economică cauzată de pandemie, scăderea totală a consumat 3,1% din veniturile unui comerciant obișnuit, mult mai mare decât orice alt sector de vânzare cu amănuntul conform Asociației industriei alimentare (FMI).

Când comparăm comercianții din retailul alimentar cu industria generală de vânzare cu amănuntul, constatăm că produsele alimentare au unele dintre cele mai mici marje în comerțul cu amănuntul, în timp ce se confruntă și cu o scădere mai mare. Impactul negativ asupra vânzătorului de alimente și cumpărătorului este semnificativ. De la produsele puse la dispoziție la raft și prețuri crescute pentru a acoperi scăderea, până la produsele care nu sunt prezente pe raft sau nici măcar vândute de comerciant din cauza scăderii mari, povara pierderii vânzărilor și a profiturilor este suportată atât de comercianți cu amănuntul, cât și de cumpărători.

Acum, mai mult ca niciodată, reducerea scaderii interne și externe este o oportunitate majoră pentru comercianții de alimente cu amănuntul de a avea un impact pozitiv asupra propunerii generale de valoare pentru cumpărători, în același timp cu creșterea profitului net. Fiecare dolar economisit de la scăderea internă și externă merge direct la linia de jos.

Care sunt categoriile de furturi în industria alimentară?

Profesionistii de  Loss Prevention din alimentație ne spun că o problemă majoră a pierderilor de inventar este carnea, care este în creștere în ultimul an atât în ​​carnea preambalată, cât și în carnea ambalată în magazin. Un alt factor care contribuie major la pierderile de inventar il reprezinta vinul și băuturile spirtoase, băuturile spirtoase fiind principalul „motor” ca produs comercializat adesea în mod defensiv și închis într-un dulap de sticlă sau plasat în spatele tejghelei, făcând produsul dificil de cumpărat.

Pe baza sondajului anual realizat de Checkpoint cu marii retaileri din SUA, categoriile de top pentru scaderile de inventar includ produsele de sănătate și frumusețe, cosmetice și medicamente fără prescripție medicală. Comercianții cu amănuntul de produse alimentare se confrunta cu provocarea unică de reducere a pierderilor atât produse alimentare proaspete, cum ar fi carnea, peștele și fructele de mare, cât și combaterea pierderilor pentru articolele de îngrijire personală, cum ar fi pentru albirea dinților, spălarea corpului, bărbierit și produse de îngrijire a țesăturilor. Comercianții cu amănuntul au descoperit că etichetarea de securitate „la vedere” va reduce pierderile și va crește vânzările la aceste articole cu furturi mari.

Este dificilă lansarea unui program EAS pentru comercianții din retailul de produse alimentare?

Succesul EAS (Electronic Article Surveillance) în alimentație este mai eficient ca niciodata, pe baza a două evoluții majore. Prima este îmbunătățirea tehnologiei cu frecvență radio (RF) care a permis o detectare crescută la intrare/ieșire și dezactivare instantanee la punctul de vânzare, permițând dezactivarea automată de către casier sau la auto-checkout. A doua îmbunătățire majoră este protecția mărfurilor, adica orice lucru din magazin poate fi protejat cu ușurință la sursă cu o etichetă RF care este independentă de produs și de pachet.

Profesioniștii în loss prevention doresc sa se concentreze pe un număr mic de produse care generează un procent mare din pierderea globală. Potrivit FMI, scăderea medie este de 3,1 la sută din venitul unui băcan tipic. Faptul este că reducerea la nivel de articol poate fi mult mai mare în categoriile principalecu furturi mari, cu 4 până la 5 procente sau chiar mai mult. Un program eficient de protecție a mărfurilor va păstra produsele cu pierdere ridicată în magazin, pe raft și disponibile pentru vânzare. Rezultatul va fi creșterea vânzărilor și a profiturilor pentru comerciantul de produse alimentare, permițând în același timp o experiență de cumpărături îmbunătățită pentru client.

Care este rentabilitatea investiției pentru EAS?

Pe baza unui sondaj recent realizat de Checkpoint Systems, 90% dintre comercianții cu amănuntul de alimente din America de Nord care utilizează sisteme EAS au recunoscut un ROI (Return on investment) în primele douăsprezece luni, iar 100% au recunoscut un ROI până în luna a optsprezecea. Rentabilitatea investiției este determinată în mare parte de pierderi în scădere pe o listă de produse cu risc ridicat, cu volum mare, cu obiectivul comun de creștere a profiturilor prin disponibilitate la raft (OSA) și creșterea vânzărilor în magazine. Toți comercianții cu amănuntul de produse alimentare recunosc o reducere a pierderilor de la 10 la 40 la sută a articolelor protejate / etichetate EAS, ceea ce îmbunătățește OSA, făcând astfel produsul disponibil clienților pentru cumpărare. Comercianții cu amănuntul demonstrează că toată lumea câștigă cu EAS, de la cumpărător la producătorul de bunuri de larg consum pana la comerciantul de produse alimentare.

articol preluat si tradus de pe losspreventionmedia.com


Începe acum un program de Loss Prevention

Contacteaza acum un consultant VerifiES

Verifies security


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate