Casele inteligente cheamã sisteme de securitate „smart”

Spãrgãtorii de case sunt printre cei mai inteligenti si sofisticati infractori, ne-a spus Gabriel Badea, presedintele Asociatiei Societatilor de Securitate din România. În acest context, domnia sa ne-a precizat, într-un interviu: „Sistemele de securitate au început sã fie prevazute cu functionalitati din spectrul automatizarilor domestice, si aici vorbim de ceea ce se cheama «casele inteligente» sau «smart homes», care, practic, reprezinta ultima tendinta în constructia de locuinte. Acum, o centrala antiefractie a devenit un mic computer care nu se mai rezuma doar la functiile de detectie si alarmare, ci deja poate sa trimita prin Internet imagini în timp real din zona casei în cazul unui incident, de exemplu. Mai mult decât atât, o centrala de securitate poate sa comande iluminatul dupa un anumit program, astfel încât, atunci când suntem plecaai de-acasa, sa dea senzaaia de locuire continuã, pentru a-i deruta pe hoti. Nu în ultimul rând, tot centrala de securitate «stie» sã comande aerul conditionat, sau încãlzirea si chiar obiecte de uz caznic”. În opinia domnului Badea, „securitatea nu mai trebuie vãzutã doar ca un cost în plus, ca o sursã de stres si de disconfort, ci ca o functiune care contribuie direct la confortul vietii private sau la succesul si profitabilitatea oricãrei afaceri”.

Gabriel Badea: CEO al Global Security Systems (GSS), preşedinte al Federaţiei Serviciilor de Securitate, Presedintele Asociatiei Romane a Industriei de Securitate din Romania pe care o conduce de la infiintare, respectiv din anul 2001. 

Citeste mai mult pe: www.constuctiibursa.ro


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate: Consultanta de securitate, Audit securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate,  Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta dedicatefirmelor de Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultantafinanciara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate