Fiecare industrie tehnologică vorbește despre beneficiile inteligenței artificiale. Mai mult decât un cuvânt la modă, AI este promovata ca un panaceu, în timp ce, în același timp, este adesea înțeleasă greșit de cei care ar putea beneficia cel mai mult de ea.

AI poate însemna lucruri diferite pentru oameni diferiți, există o mulțime de aspecte care se aplică tuturor disciplinelor. Capacitatea unei mașini de a „învăța” din datele prezentate este în centrul tuturor cazurilor de utilizare a AI. Termenul „învățare automată” derivă din acea idee de bază. Învățarea profundă, un subset de învățare automată și se bazează pe rețele neuronale și este frecvent utilizat pentru a analiza și compara datele imaginilor. Provocarea constă în modul de utilizare eficientă a acestor discipline AI pentru a proteja mai bine oamenii și activele. Dincolo de securitate, este timpul să analizăm modul în care datele de pe aceste camere pot fi utilizate pentru a avea un impact pozitiv asupra operațiunilor și vânzărilor pentru o organizație.

SCHIMBAREA PERSPECTIVEI ASUPRA CAMERELOR DE SECURITATE

Camerele digitale tradiționale nu identifică obiectele pe care le captează. Ele doar înregistrează pixeli pe un disc. Cu ajutorul analizelor, dacă senzorul camerei detectează mișcarea în acei pixeli, poate plasa un marcaj în înregistrare sau poate trimite o alertă. Oricine a încercat să utilizeze analiza tradițională a mișcării, deși poate fi utilă, va ști că este, de asemenea, foarte predispus la fals pozitiv. În funcție de instalare, un eveniment de mișcare este declanșat de ceva la fel de banal ca o umbră dintr-un nor care trece. Din acest motiv, mulți profesioniști în securitate s-au ferit să folosească analiza în toate circumstanțele, cu excepția celor mai controlate circumstanțe, sau ca ghid al locului în care „s-ar fi putut” întâmpla un eveniment.

Folosind algoritmi de învățare profundă, putem învăța în mod eficient un senzor al camerei să identifice obiecte și să detecteze caracteristici unice despre acestea. Este un proces sofisticat de instruire a unui algoritm de învățare automată și poate necesita sute de mii de imagini pentru a-l face corect. Algoritmilor trebuie să li se spună și atunci când greșesc lucrurile. De asemenea, este important să ne amintim că ceea ce diferențiază tehnologia de astăzi de adevărata AI este că algoritmii de învățare automată și de învățare profundă nu pot învăța lucruri noi de la sine.

Camerele actuale bazate pe AI pot identifica în mod fiabil obiecte precum o mașină, un camion, o bicicletă, o plăcuță de înmatriculare sau o persoană într-o imagine. De asemenea, pot discerne atributele unice ale acestor obiecte, cum ar fi culoarea sau dacă este prezentă o plăcuță de înmatriculare sau o față. Datorită progreselor în învățarea profundă, aceste dispozitive au evoluat de la captarea imaginilor la instrumente de colectare a datelor foarte precise. Sunt conectate la rețea și fac cu adevărat parte din lumea mai largă a dispozitivelor IoT care ne înconjoară. Cu nenumăratul lor potențial de a proteja și informa, este timpul să gândim diferit în ceea ce privește valoarea pe care aceste dispozitive o pot aduce unei organizații.

BENEFICII DE SECURITATE ALE CAMERELOR AI

Cea mai obișnuită aplicație pentru camerele alimentate cu AI astăzi este de a împuternici analiza tradițională a mișcării cu care suntem familiarizați, cum ar fi flotarea, detectarea intrușilor sau intrarea / ieșirea dintr-o zonă. AI devine o centrală puternică atunci când este utilizată pentru a elimina falsurile pozitive din umbre, frunziș sau animale, prin declanșarea analizei numai atunci când este detectat tipul corect de obiect, cum ar fi o persoană sau un vehicul. Bara este ridicată mai mult atunci când o soluție AI profund integrată permite parametrii descriptivi suplimentari de căutare a metadatelor pentru a accelera investigațiile criminalistice, cum ar fi căutarea culorii îmbrăcămintei sau dacă subiectul avea geantă, ochelari sau pălărie.

AI prezintă o soluție perfectă pentru a compensa mediile fără pilot sau cele cu personal limitat sau pierderea vigilenței după ce a privit un ecran prea mult timp. AI ne poate ajuta nu doar să urmărim continuu, ci și să alimentăm sisteme care sunt capabile să sorteze, să organizeze și să clasifice cantități masive de date într-un mod pe care operatorii umani nu îl pot. Poate face până acum mult mai fiabil decât a făcut vreodată analiza video tradițională.

Când vine vorba de protejarea activelor și a persoanelor, alertele în timp real generate de un sistem de management video (VMS) permit echipelor de securitate să fie mai proactive decât reactive pe măsură ce evenimentele se desfășoară în timp real. Deoarece analizele bazate pe AI elimină alarmele false, acestea pot determina mai precis incidentele care necesită investigații suplimentare de către operatori. Datorită datelor suplimentare, camerele bazate pe AI pot capta, regulile analitice pot fi îmbunătățite cu o logică și o personalizare mai sofisticate pentru exact ceea ce necesită un utilizator final. De exemplu, putem spune unei camere să ignore toate mașinile, dar să ne alerteze când o persoană vine la ușă. AI ne poate ajuta să numărăm obiecte precum oameni sau mașini mai precis ca niciodată. Aceasta include abilitatea de a număra obiecte cu precizie chiar și atunci când parțial „ocluzionează” sau trec în fața celuilalt. Acest lucru este esențial, deoarece permite cazuri de utilizare precum persoanele care numără din unghiuri mai sensibile de vizualizare a camerei. Acest lucru este cu mult superior tehnicilor convenționale de numărare a persoanelor, care necesită o vedere de sus în jos pentru a evita ocluzia și care oferă o vizualizare a camerei mai puțin utilă atunci când doriți să identificați și fețele.

INVESTIGATII POST-EVENIMENT

Când vine vorba de investigatii post-eveniment, camerele bazate pe AI se află într-o ligă proprie. În fiecare cadru sunt capturate metadate descriptive suplimentare despre obiecte. Deoarece metadatele sunt mici, se adaugă foarte puțin la cerințele generale de lățime de bandă și stocare.

Aceste metadate, care ar putea include caracteristici descriptive ale obiectelor, cum ar fi culoarea cămășii sau pantalonilor unei persoane sau vârsta și sexul lor aproximativ, permite unui operator VMS să caute rapid prin videoclip pentru a găsi un anumit obiect sau persoană. O căutare care ar putea fi necesară ore sau zile pentru personalul de securitate pentru a finaliza acum durează doar câteva secunde când căutarea include metadate suplimentare furnizate de o cameră AI.

Mai mult decat securitate

Deși people counting, hărțile de căldură și analizele de gestionare a cozilor există de ceva timp, și acestea au fost supuși inexactităților inerente ale detectării mișcării bazate pe pixeli. În schimb, detectarea obiectelor bazată pe AI furnizează date și valori profund exacte pentru echipele de operațiuni, vânzări și marketing care caută informații despre orice, de la performanța din retail până la asigurarea eficienței procesului și conformității operaționale.

Drept urmare, aceste camere au devenit un instrument indispensabil pentru operațiunile comerciale. În funcție de afacere, propunerea de valoare pentru astfel de date poate fi un schimbător de jocuri care merită de multe ori costul sistemului.

Pentru clienții cu nevoi mai sofisticate de analiză a datelor, metadatele camerei sunt accesate și combinate cu alte date. Este procesat de alte platforme pentru vizualizare sofisticată și extragerea datelor. Acest lucru permite partenerilor tehnologici să acceseze datele agregate în propriile lor diagrame, grafice și rapoarte de excepție, alimentate de software specializat pe care ar putea să îl folosească deja. Există cazuri de utilizare familiare care se întind pe mai multe industrii care necesită conectarea datelor de la controlul accesului, intruziunea, sistemele punctului de vânzare, datele privind personalul, datele programului, datele meteo și multe alte surse de date. Potențialul pentru aceste date unificate de a crea soluții de afaceri complete este substanțial.

Deoarece camerele video sunt deja bine acceptate și obișnuite, oportunitățile pentru acestea de a evolua către instrumente discrete și importante de colectare a datelor pentru business și operațiuni de inteligență vor continua să crească. Departamentele de operațiuni și marketing pot găsi, de asemenea, un punct comun atunci când bugetează pentru un sistem care poate satisface nevoile ambelor departamente.

BENEFICIILE AI IN EDGE (tip de securitate a întreprinderii pentru resurse corporative)

Analiza bazată pe AI poate rula pe EDGE sau pe un server, dar există aspecte semnificative pentru fiecare metodă de implementare care ar trebui luate în considerare. Cu AI la margine, evenimentele valoroase și alte metadate generate la cameră trebuie colectate din mai multe puncte finale și că datele trebuie agregate împreună pentru a permite vizualizarea clară a tendințelor și anomaliilor identificate. Acest lucru se poate face pe un server local ușor care rulează și VMS. Rularea analizelor AI la cameră reduce semnificativ costul general al resurselor echivalente ale serverului necesare pentru a rula analiza bazată pe AI, deoarece analiza bazată pe margine se execută înainte ca videoclipul să fie comprimat și transmis în flux.

Rularea AI pe un server necesită ca fluxul video să fie mai întâi decodificat, ceea ce necesită resurse CPU / GPU care se pot scala dramatic pe măsură ce numărul fluxului crește. În timp ce puterea unui server depășește cu mult ceea ce poate oferi o cameră, există un punct de rentabilitate scăzută atunci când alegeți să faceți totul pe un server pentru toți, dar cea mai solicitantă procesare. Din acest motiv, o abordare hibridă, în care analiza AI este efectuată pe margine și rezultatele ușoare ale datelor sunt trimise către un server sau stație de lucru ieftină pentru agregare și afișare, va rămâne o alegere populară.

Autor: Aaron Saks / articol preluat si tradus de pe securitytoday.com


Verifies security


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate