Incendiile afectează mii de companii în fiecare an, ducând la răniri, pierderea încrederii clienților și daune la construcții. Prin stabilirea unui program de prevenire și pregătire a incendiilor, puteți ajuta la evitarea accidentarea angajaților și vizitatorilor, daune costisitoare și amenzi potențiale pentru afacerea dvs. Mai jos sunt câteva dintre cele mai bune practici care vă vor ajuta să vă pregătiți sediul firmei pentru o urgență de incendiu.

Implementați un plan de evacuare în caz de urgență împotriva incendiilor

Răspunsul în caz de urgență este mai simplu atunci când toată lumea își cunoaște responsabilitățile. Stabiliți un plan detaliat de evacuare în caz de urgență împotriva incendiilor, care reglementeaza cum să răspundeți, când să răspundeți și să identificați o cale de ieșire. Dacă angajații au nevoi speciale sau necesită o atenție specială, abordați aceste detalii în plan.

Stabiliți un plan de prevenire a incendiilor

Un plan de prevenire a incendiilor oferă instructiuni cu documentație care prezintă angajații responsabili de identificarea materialelor combustibile, a pericolelor de incendiu și a echipamentelor de producere a căldurii. De asemenea, prezintă procedurile necesare pentru prevenirea potențialelor situații de urgență. Planul de prevenire a incendiilor trebuie prelucrat cu toți angajații și disponibil în scris pentru examinare în orice moment.

Antrenați membrii echipei

Anual, Serviciile de Securitate si Sanatate în Muncă și de Situatii de Urgenta trebuie sa realizeze sesiuni de instruire pentru angajați. Fiecare angajat ar trebui să primească instruirea necesară și să fie informat cu privire la reglementările noi sau actualizate.

Mențineți in functiune luminile de urgență și de ieșire 

Pentru a vă asigura ca zonele de evacuare rămân iluminate în permanență, implementați un plan de întreținere periodica pentru a verifica luminile și a înlocui becurile sparte sau arse. În plus, testați periodic alimentarea de rezervă și luminile de evacuare pentru a confirma că funcționează.

Utilizati tehnici adecvate de curatenie / menaj

Sarcinile zilnice de curatenie / menaj joacă un rol important în menținerea instalațiilor departe de pericolele de incendiu. Asigurați-vă că gunoiul și materialele de ambalare se află în recipiente metalice cu capace etanșe. Curățați imediat materialele inflamabile, inclusiv scurgerile chimice și uleiul, pentru a reduce riscul de incendiu. În mod similar, depozitarea și echipamentul potential periculos ar trebui să fie în zone de depozitare adecvate, sa nu blocheze culoarele sau ieșirile de incendiu și să nu interfereze cu sistemele automate de splinkere.

Creați o echipă de intervenție în caz de urgență la incendiu

Dezvoltarea unei echipe de angajati care sunt instruiți și educați în procedurile planului de urgență împotriva incendiilor și care sunt dispuși să aplice metodele de siguranță și prevenire a incendiilor în toată clădirea, este absolut necesara si obligatorie, conform legislatiei. Membrii echipei îi vor ajuta pe ceilalți în timpul unei urgențe de incendiu și vor ajuta îndrumarea oamenilor către un loc sigur.

Întreținere preventivă

Contractarea unei companii licențiate și certificate de protecție împotriva incendiilor oferă inspecții de calitate, teste de siguranță și reparații la echipamentele de protecție împotriva incendiilor. Stabiliți periodicitatea activitatilor, astfel cum sunt prezentate în specificatiile tehnice de către producătorul echipamentului și de autoritatea locală cu jurisdicție in situatii de urgenta.

Urmând aceste instrucțiuni puteți fi siguri că instalația de stingere a incendiilor și angajații dvs. vor fi pregătiți în caz de urgență și vor putea reacționa corect și în siguranță.


Speed Fire si Verifies  demareaza o campanie de informare si prevenire prin care atragem atentia asupra riscurilor la care se supun firmele atunci cand nu respecta normativele de incendiu, cand nu implementeaza masuri de prevenire si diminuarea riscurilor la incendii.

” Nu te juca cu FOCUL”  este o campanie prin care dorim sa informam cat mai multe persoane juridice, in special  firmele care au activitate cu publicul si nu numai, asupra riscurilor la care se supun ei angajatii si clientii lor prin netratarea corespunzatoare a riscurilor de securitate la incendiu.

Speed Fire: Consultanta PSI, Sisteme incendiu, Servicii Private Pompieri, Distributie PSI


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security– Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate si celor mai potriviti Furnizori de Securitate.

Consultanta de securitate si optimizare bugete | Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate | Proiectare sisteme Securitate si incendiu |  Audit servicii si solutii de Securitate | Evaluare si selectie furnizori Securitate | Evaluare de risc la securitate fizica | Management Securitate externalizat | Urmarire, Evaluare si Receptie servicii si Sisteme Securitate.

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security