verifies security

Verifies Security Audit de securitate

Probleme majore pe care le poate evidentia un audit de securitate fizica

Majoritatea companiilor necesită un anumit nivel de securitate pentru a preveni efractia sau furtul, dar clădirile sunt adesea mult mai vulnerabile decât se poate constata la prima vedere.

Una dintre cele mai bune modalități de a descoperi dacă sediul si facilitatile comapaniei dvs. sunt expuse riscului, este efectuarea unui audit de securitate fizică. Auditurile de securitate constau în inspecții complexe care determină cât de bine funcționează sau nu functioneaza măsurile de securitate. Dar la fel cum auditurile de securitate fizică pot evidenția practici de securitate eficiente, verificarile pot dezvălui și probleme majore ale solutiilor de securitate.

Camere CCTV si alarme de efractie neeficiente

Locatia, atât în ​​interior, cât și în exterior, ar trebui monitorizata cu sisteme CCTV si alarme de efractie. Camerele de securitate care nu funcționează corect sau nu sunt pozitionate optim vizualizeaza imagini de calitate inferioara, iar inregistrarile sunt greu de analizat. Fără înregistrări, perimetrul unei locatii poate fi neprotejat. Pe de altă parte, sistemele de efractie nefunctionale sau pozitionate neeficient lasă punctele de acces vulnerabile pentru activități infracționale. Sistemele CCTV si și alarmele de efractie de ultimă generație vor spori in mod evident securitatea.

Sistemele de control acces

Toate locatiile au nevoie de un sistem de control al accesului pentru a gestiona in mod permanent circulatia angajatilor, colaboratorilor si vizitatorilor. Fără sisteme de control acces, oricine, inclusiv infractorii, pot intra într-o companie și pot pune în pericol o afacere. Îmbunătățiți sistemele de control acces prin usi securizate și configurând un punct de control de securitate la caile de acces principale ale facilității dvs. Protejați zonele restricționate ale companiei oferind carduri de acces, coduri digitale sau parole persoanelor autorizate.

Folosirea neautirizata a unui card de acces

Majoritatea companiilor se bazeaza pe eficienta ecusonului de acces si pe faptul că angajații respecta regulamentul intern, dar este nevoie doar de un ecuson pierdut sau furat pentru a pune în pericol o afacere.

Sistemele de acces moderne, bazate pe autentificarea biometrică, cum ar fi amprentele digitale, retina și scanările faciale, reprezinta o modalitate eficiienta pentru companii de a dovedi identitatea unui angajat și de a preveni frauda in utilizarea ecusoanelor angajatilor

Prelucrarea periodica a regulilor de securitate si actualizarea regulamentului intern

Angajații au nevoie de instruire si informare permanenta pentru a lua decizii corecte la locul de muncă. Fără instrucțiuni adecvate de securitate, lucrătorii pot interpreta în mod incorect cum să îndeplinească o sarcină și să-și riște siguranța. Faceți din instruire o parte importanta a planului de securitate al companiei dvs. Personalul instruit in mod corespunzator are mai multe șanse să răspundă corect în situații de risc si de urgenta.

Utilizarea neglijenta a bunurilor companiei

De cele mai multe ori, angajatii nu mai asigura caile de acces, lasă dispozitivele electronice deblocate sau aruncă în mod necorespunzător documente cu informații confidențiale. Acestea sunt doar câteva modalități prin care angajații ocolesc măsurile de securitate din motive de comoditate. Atenție – măsurile de securitate aplicate necorespunzator pot duce la încălcări ale securității, care pot fi devastatoare pentru afacerea și reputația unei organizații. Încurajați-vă echipa să abordeze in mod corect măsurile de securitate și să evite rutina care poate compromite securitatea.

Lipsa verificarilor candidatilor la angajare

Organizațiile efectuează verificări de fond din două motive: pentru a evalua aptitudinea unei persoane de a îndeplini sarcinile unui loc de muncă și pentru a proteja integritatea afacerii. Fără verificări de fond adecvate, companiile pot angaja o persoană care ar putea pune în pericol afacerea. Încurajați organizația dvs. să examineze candidatii înainte de a fi angajați. Verificările de fond trebuie facute respectând confidențialitatea, protectia datelor personale și respectând legile procesului de angajare.

Lipsa procedurilor de securitate

Menținerea securității este un proces continuu. Companiile ar trebui să revizuiască procedurile de securitate anual, semestrial sau chiar trimestrial, în funcție de nevoile de securitate. Fără proceduri revizuite, protocoalele de securitate devin derizorii. De exemplu, procedurile de acces de securitate depasite pot să nu se mai potrivească nevoilor actuale ale unei clădiri. Actualizati protocoalele de securitate, verificând continuu dacă practicile sunt conforme cu reglementările locale și cele mai bune practici de securitate din industrie.

Succesul activitatii de analiză a riscului este condiționata in primul rand de implicarea managementului.

Managementul trebuie să sprijine proiectul la toate nivelurile organizației.

Conducerea trebuie să evidentieze scopul analizei de risc și să definească directiile de actiune. Trebuie să selecteze o echipă calificată și să delege oficial autoritatea necesară pentru îndeplinirea misiunii.

În cele din urmă, conducerea trebuie să analizeze concluziile echipei, sa decida ce recomandări trebuie implementate și sa stabileasca ordinea priorităților pentru punerea în aplicare a recomandărilor.

Contacteaza acum un consultant VerifiES


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security– Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate si celor mai potriviti Furnizori de Securitate.

Consultanta de securitate si optimizare bugete | Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate | Proiectare sisteme Securitate si incendiu |  Audit servicii si solutii de Securitate | Evaluare si selectie furnizori Securitate | Evaluare de risc la securitate fizica  | Implementare solutii de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate