Atunci când planificați strategia de securitatea a companiei dvs., camerele de securitate sunt echipamentele preferate. Cu toate acestea, chiar și cea mai eficienta cameră de securitate nu va inregistra nimic dacă nu are o iluminare de securitate adecvată. Așa cum nu o sa reusesti să vezi clar un potențial hoț în întuneric cu proprii tăi ochi, majoritatea camerelor de securitate nu vor putea nici ele sa vizualizeze clar fara o iluminare adecvata. Răspunsul la această problemă este modul de instalare a iluminarii de securitate, dar si aceasta operatiune va creea probleme noi, cum ar fi iluminarea camerelor ascunse sau reflexiile pe lentilele camerei de securitate.

Din fericire, există soluții pentru aceste probleme și pentru alte întrebări pe care le puteți avea despre cum să utilizați cel mai bine iluminatul împreună cu camerele de securitate.

Cum ar trebui să fie poziționata iluminarea în raport cu camerele de securitate?

Regula generală pentru poziționarea luminii este aceea de a menține corpul de iluminat departe de obiectivul camerei. Aceasta opertiune se poate optimiza prin instalarea echipamentelor de iluminat mai sus decât camera, permițând luminii să inunde raza de vizualizare a camerei fără să strălucească direct în cameră. De asemenea, puteți achiziționa corpuri de iluminat care au camere integrate în interior.

Camerele de luat vederi ar trebui, de asemenea, să fie poziționate corect in raport cu alte echipamente de iluminat, cum ar fi pentru cele pietoni și vizitatori. Aceste iluminari acestea pot provoca puncte luminoase care devin puncte oarbe pentru obiectivul camerei. În plus, corpurile de iluminat trebuie sa fie accesibile pentru mentenanta, dar totusi protejate contra vandalismului.

Echipamentele de iluminat LED pot fi mai eficiente atunci când sunt folosite alaturi de camerele de securitate?

Există multe avantaje în utilizarea luminilor LED impreuna cu camere de supraveghere. Acestea produc lumină albă strălucitoare care luminează obiectele și culorile mai clar decât becurile cu incandescenta, permițând o mai bună identificare a persoanelor și a activităților suspecte.

Luminile LED produc fascicule puternice care pot fi direcționate cu ușurință către anumite zone unde este nevoie de mai multă lumină sau dmai eparte de zonele în care ar putea interfera cu obiectivele camerelor de securitate. De asemenea, luminile LED pot fi pornite sau oprite instantaneu, ceea ce este optim pentru detectarea mișcării.

Singurul dezavantaj major al luminilor LED este acela că luminozitatea lor poate provoca strălucire pe lentilele camerei, dar acest lucru poate fi remediat prin utilizarea mai multor lumini de o putere mai mică în locul câtorva lumini cu fascicule de mare putere.

Ce tip de camera de securitate ar trebui utilizat când iluminarea este activata prin senzori de mișcare?

Luminile activate prin senzori de mișcare reprezinta o modalitate excelentă de a descuraja intrușii fără a creste factura de energie electrică. Dar acestea vor afecta orice fel de cameră de securitate. In aceasta situatie pot fi folosite camerele de securitate in infrarosu, deoarece pot supraveghea chiar și atunci când luminile nu sunt aprinse.

Ideale sunt camerele cu sensibilitate la lumină scăzută sau cu capabilități în infraroșu care au timpi de ajustare rapida atunci când luminile sunt activate de senzorii de miscare.

Există un avantaj în utilizarea luminilor care nu sunt vizibile pentru oameni, cum ar fi luminile cu infraroșu, împreună cu unele tipuri de camere de securitate?

Camerele de securitate pot fi un factor de descurajare pentru infractori, dar uneori nu doriți ca acestia să știe că exista supraveghere video. Luminile cu infraroșu sunt o opțiune foarte buna în zonele în care nu doriți o lumină vizibilă pentru ochiul uman, dar care necesită totuși supraveghere.

Cu toate acestea, veți avea nevoie de camere suficient de sensibile pentru a detecta iluminarea in infrarosu. Cea mai bună opțiune, în acest caz, este o cameră alb-negru, care poate detecta spectre de lumină sub roșu. Cu această capacitate, camerele de securitate vor putea să vizualizeze in mod discret zone fără nicio iluminare vizibilă.

Anumite tipuri de iluminat de securitate vor face unele camere mai puțin eficiente?

Lumina care este prea strălucitoare directionata pe o cameră poate sa afecteze capacitatea de vizualizare a obiectivului camerei. Utilizați becuri ecranate a căror lumină este îndreptată indirect fata de camerele de securitate. De asemenea, nu instalați cele mai strălucitoare lumini posibile. O regulă bună este să folosiți becuri cu 0,5 wați pentru fiecare metru pătrat de zona iluminata. Orice iluminare mai puternica devine inutila și va obtura camerele.

În același timp, nu doriți să aveți prea puțină iluminare pentru camerele de supraveghere. Dacă camerele nu au o capacitate optima pentru iluminat slab, trebuie să vă asigurați că iluminați zonele de supraveghere cu lumini suficient de puternice pentru a obține o imagine clară.

Dacă doriți să îmbunătățiți echipamentul de securitate al unității dvs., asigurați-vă că utilizati camere si iluminat adecvat. Consultarea cu o companie specializată în instalarea camerelor de securitate vă va ajuta să vă asigurați că primiți cele mai bune sfaturi pentru fiecare siyuatie specifică.

În acest fel, veți profita la maximum de echipamentul de supraveghere instalând lumini și camere complementare în poziții strategice, în care iluminarea sporește cel mai bine eficiența camerelor de securitate.

In concluzie, scopul camerelor de securitate este să va asigure o securitate optima, dar numai cu o iluminare adecvata.

articol preluat si tradus de pe www.starbeamlighting.com


Iluminat de securitate

Discuta cu un consultant VerifiES 

Verifies security


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate