Cum se fac înscrierile la OSPA România

Continuăm seria articolelor despre participarea la programul OSPA România cu explicitarea înscrierii și a formatului specific de elaborare a proiectului.

OSPA este un concurs de proiecte. Fiecare candidat își pregătește un proiect specific,      într-un format identic pentru toate țările participante. Pentru înscriere, proiectul se încarcă pe site-ul administrat de către World Excellence Awards din Anglia, la categoria respectivă (https://ro.theospas.com/inscriere-in-ospa/).

OSPA România acordă trofee pentru 7 categorii de proiecte și anume:

 • Doamne de Excepție în Industria de Securitate;
 • Manageri și Directori de Securitate (in house);
 • Manageri/Directori (companii de securitate);
 • Instalatori/Integratori Sisteme de securitate;
 • Agenți de Securitate;
 • Consultanți de Securitate (Evaluatori de risc la securitate fizică);
 • Trofeul OSPA pentru întreaga carieră dedicată securității.

Candidații se înscriu singuri la primele 6 categorii, însă în cazul premiului pentru întreaga carieră candidații sunt propuși de către organizații sau persoane care le cunosc și le apreciază activitatea.

Proiectul în sine conține trei secțiuni:

 • O scurtă prezentare a candidatului, în maxim 100 de cuvinte, și care poate fi folosită și în materialele de marketing OSPA.
 • Două secțiuni de câte 500 de cuvinte, una dedicată descrierii proiectului sau faptei și una dedicată rezultatelor și/sau efectelor economice rezultate în urma implementării proiectului.

Vom folosi ca exemplu categoria Managerilor de Securitate (in house). Aceștia pot ocupa o poziție consultativă pentru organizațiile pentru care lucrează sau pot conduce echipe sau departamente de securitate. Indiferent de rolul lor într-o organizație, această categorie de premiere apreciază și recunoaște pe acei manageri de securitate care, prin expertiza profesională în sfera securității, prin experiența și priceperea lor managerială și prin abordări de leadership inovativ au atins excelența în conducerea și coordonarea proceselor de securitate. Acești performeri de excepție sunt deci acei lideri și inovatori care se constituie în modele demne de urmat.

Secțiunea dedicată descrierii proiectului se concentrează pe rolul managerului de securitate și modurile în care acesta a produs o schimbare în cadrul organizației în care lucrează, incluzând efectele sau impactul de securitate a oricărei colaborări sau parteneriate cu grupuri sau persoane relevante din mediul intern sau mediul extern al respectivei organizații.

În cadrul secțiunii dedicate rezultatelor trebuie descris modul în care performanța la nivel înalt a fost o constantă de-a lungul carierei managerului de securitate, cum i-a încurajat sau inspirat această persoană și pe alții să performeze la nivel de excelență. De asemenea trebuie detaliat concret modul în care a contribuit la atingerea sau ridicarea standardelor de performanță în sectorul securității private.

În analiza proiectelor depuse la această secțiune, juriul va căuta dovezile performanței la nivel de excelență în:

 • Căile prin care persoana a ajuns să performeze la nivel superior în industria de securitate;
 • Evidențierea factorilor care au permis persoanei să exceleze;
 • Identificarea modurilor în care persoana a exercitat o influență pozitivă asupra operațiunilor organizației sale sau asupra operațiunilor clienților pentru care lucrează  sau în general în general în ceea ce privește sectorul securității private.
 • Exemplele de construire a unor relații eficiente cu persoane cheie (stakeholders) din cadrul organizației sale sau din afara;
 • Evidențierea valorii adăugate luând în considerare totalitatea contribuțiilor și realizărilor sale.

Vă reamintim că Gala OSPA România 2021/2022 va fi organizată pe data de 9 iunie 2022, într-o locație pe care o vom anunța în timp util.

Înscrierea candidaților pentru Trofeele OSPA România este posibilă până la data de 30 aprilie 2022 direct pe site, la adresa https://ro.theospas.com/inscriere-in-ospa/.

Pentru alte întrebări și propuneri ne puteți contacta pe mail (office@fss.org.ro) sau prin telefon la 0744308790.


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate