securitate

Cum să gestionezi fluxul de oameni din clădirile aglomerate sau multinaționale

Suntem în plină vară și pare că soarele ne zâmbește prietenos, azi, mai mult ca niciodată. Nu de alta, dar dacă vara trecută mulți români au renunțat complet la concediu sau lucrau de acasă din cauza restricțiilor pandemice, vara lui 2021 pare mai binevoitoare. Deși modul în care se lucrează a cunoscut transfomări, multe persoane din câmpul muncii preferând să lucreze din confortul propriu, multe alte firme au hotărât în această perioadă să-și cheme angajații la sediu. Această revenire la muncă, în clădiri ocupate reprezintă o adevărată provocare pentru companii.

Tehnologia de vârf poate interveni cu brio în aceste situații, iar în articolul de azi dorim să explorăm modul în care camerele de supraveghere IP pot proteja angajații, clienții, vizitatorii și întreprinderile, în general. Dacă modul zilnic de desfășurare al activității umane reprezenta spațiile închise în care zeci, poate chiar sute de oameni conviețuiau unii lângă alții timp de șapte, opt ore, lucrurile au luat altă turnură, iar astăzi, încercăm să revenim la normal, într-un mod care să nu destablizeze binele făcut până acum. Într-un spațiu închis, există o șansă mai mare de transmitere a bolii, cu toții știm asta. Deci, pentru a restricționa transmisia, companiile trebuie să controleze mișcarea oamenilor, mai ales în clădirile foarte ocupate. Iată câteva propuneri pe care specialiștii le consider potrivite pentru siguranța și protecția angajaților:

IA – protejează oameni și întreprinderi

Camerele de supraveghere care dețin funcția de flux control, utilizează tehnologia de numărare a oamenilor împreună cu semnalizarea digital dinamică pentru a afișa câte persoane intră sau ies dintr-o clădire. Camerele au viziune binoculară 3D foarte precisă și algoritmi de învățare profundă pentru a număra cu precizie numărul de persoane care circulă, chiar și în cele mai aglomerate locuri prevăzute cu intrări și ieșiri multiple. Aceleași camere pot fi un tovarăș de nădejde în ceea ce privește distanțarea social, în zonele în care mulțimile și cozile infernale sunt inevitabile. Când camera identifică faptul că oamenii stau mai aproape decât pragul prestabilit, va declanșa instant o alarmă. Camerele de supraveghere pot fi, de asemenea, legate de semnalizare digitală, pentru a afișa o notificare vizuală. Pentru siguranță „la pătrat”, companiile pot adăuga tehnologia camerelor de detectare termică și inclusiv, cele de mască pentru a se asigura că oamenii sunt în siguranță în locație.

Punerea în practică a tehnologie

Imaginile bazate pe inteligența artificială pot oferi valoare business-ului, într-un moment, nu tocmai ușor pentru întreprinderi. Tehnologia de numărare a oamenilor permite celor care administrează clădiri de birouri, depozite și supermarketuri să numere exact pentru a nu depăși capacitatea. Aceste date pot fi legate de soluțiile de control al accesului, pentru a împiedica fizic oamenii să intre până când este sigur să o facă. Comercianții cu amănuntul, în special, pot folosi semnalizarea digitală pentru a afișa câte persoane se află într-un magazin, astfel încât clienții să înțeleagă de ce ar putea fi nevoie să aștepte la coadă. În centrele de transport – unde oamenii nu numai că se adună în număr mare, dar călătoresc spre diferite locații – adăugarea de screening termic și detectarea măștilor este extrem de valoroasă. Ba mai mult, călătorii care prezintă semne de temperatură ridicată sau care nu poartă mășcă pot fi informați.

Informarea corectă este esențială

Cu toate acestea, alegerea tehnologiei potrivite este doar o parte din povestea frumoasă a revenirii la birou. Companiile ar trebui să fie conștiente de cerințele în vigoare și de resursele umane atunci când instalează și utilizează această tehnologie. Iar aceasta, trebuie să fie instalată în mod eficient și de experți, pentru a se asigura că își atinge întregul potențial.


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security