Calitatea in Securitate este un proiect de constientizare a diferentierii prin calitate. Servicii de securitate achizitionate pe criterii de calitate si servicii de securitate vandute prin elemente de calitate. Astfel incepem un sir de articole prin care sa evidentiem cum putem obtine sau vinde servicii de calitate in Securitate.

Aplicand oricare din elementele evidentiate poti vinde mai usor serviciile tale daca esti furnizor de servicii de securitate sau poti achizitiona servicii de securitate mai eficiente.

Cunoașterea statisticilor îl ajută pe Managerul de Securitate să descrie problema, să identifice și să evalueze cursuri alternative de acțiune, să estimeze erorile, să monitorizeze procesele și să ia măsuri corective adecvate pentru a obține rezultate optime.

Ințelegerea și utilizarea corectă a informațiilor statistice reprezinta un instrument cheie pentru un management operațional de succes.

Pentru managementul securității, statisticile sunt folosite într-o varietate de capacități pentru a lărgi viziunea managementului și pentru a spori eficacitatea acestuia cu o multitudine de informații. 

Statisticile sunt utilizate în multe dintre funcțiile Managerului de Securitate, inclusiv solicitările și justificarea bugetului, analiza incidentelor de securitate și a criminalității, analiza riscurilor și monitorizarea și evaluarea programului. 

Atât analizele statistice interne, cât și cele externe sunt importante pentru o gestionare eficientă a securității. 

Rapoartele de incidente de securitate internă sunt utilizate pentru a determina slăbiciunile de securitate și zonele problematice, precum și pentru a selecta măsurile de combatere a criminalității, a calibra eficacitatea contramăsurii și ia în considerare nevoile bugetare viitoare. 

Cele două surse principale de statistici externe sunt rapoartele de securitate și datele privind infracțiunile.  Acestea ajută la luarea deciziilor bugetare, deoarece Managerul de Securitate, după evaluarea problemei infracționale, poate determina cele mai eficiente contramăsuri, inclusiv costul implementării și întreținerii activitatilor.

Justificarea bugetară se realizează și prin utilizarea statisticilor, deoarece măsurile de securitate eficiente reduc riscurile și se realizează o rentabilitate a investiției.

Managerul de Securitate va introduce toate datele într-un format statistic, permițându-i să sorteze cu ușurință informații, să urmărească tendințele și tiparele și să pregătească rapoarte pentru echipa de securitate. 

Componentele calitatii in statistica de Securitate

  • Relevanţa este gradul în care rezultatul statistic răspunde nevoilor curente şi potenţiale ale utilizatorului.
  • Acurateţea rezultatului statistic în sens general este gradul de apropiere al estimaţiilor de valorile reale. Poate fi de asemenea descrisă în termenii surselor majore de eroare, care pot determina lipsa acurateţei (ex: acoperire, eșantionare, răspuns, non-răspuns şi prelucrare).
  • Oportunitatea rezultatului statistic este durata de timp dintre momentul producerii evenimentului sau fenomenului descris şi momentul în care acesta este disponibil. Informaţia care este disponibilă pentru utilizatori în timp util pentru scopul său principal, este considerată oportună. Deciziile privind oportunitatea implică compromisuri între relevanţă şi acurateţe.
  • Punctualitatea rezultatului statistic este decalajul dintre momentul furnizării datelor şi data planificată pentru furnizare, după cum se anunţă în calendarul oficial, stabilit prin reglementări sau agreat în prealabil între parteneri.
  • Accesibilitatea rezultatului statistic este uşurinţa cu care utilizatorii pot obţine datele. Aceasta este determinată de condiţiile fizice prin intermediul cărora utilizatorii obţin datele: unde să meargă, cum să comande, timpul livrării, politica de preţuri, condiţiile de marketing, disponibilitatea micro sau macro a datelor, diverse formate (hârtie, fişiere, CD-ROM, Internet, etc.)
  • Claritatea rezultatului statistic este măsura în care utilizatorii înţeleg cu uşurinţă datele. Aceasta este determinată de mediul informatic în care sunt prezentate datele, dacă datele sunt însoţite de metadatele adecvate, descriind conceptele, sursele, metodele, dacă utilizarea este prin ilustraţii precum grafice şi hărţi, dacă informaţia privind acurateţea datelor este disponibilă (incluzând orice limitări în ce priveşte utilizarea) şi măsura în care se acordă asistenţă suplimentară utilizatorilor.
  • Coerenţa a două sau mai multe rezultate statistice se referă la gradul în care procesele statistice, au utilizat aceleaşi concept şi metode armonizate. Rezultatele statistice coerente au potenţialul de a fi combinate şi utilizate împreună.
  • Comparabilitatea este un caz special de coerenţă unde rezultatele statistice se referă la aceleaşi date, iar scopul combinării lor este de a putea face comparaţii în timp, pe regiuni sau pe alte domenii.

Vrei sa impartasesti din bunele practici?

Vrei sa afli despre bune practici?

Vrei sa fi un sustinator al campaniei?

Scrie un mail: securitate@verifies.ro

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este sigla-verifies.png

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitateSolutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare pentru industria de Securitate

 
VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate