Pandemia a condus la creșterea amenințărilor la securitatea din retail, conform unui studiu al Federatiei Nationale de Retail (NRF) din SUA
Infractionalitatea din zona de retail și numeroase alte incidente de securitate au cunoscut o crestere în 2020, iar majoritatea comercianților din retail atribuie creșterea activității infractionale pe seama pandemiei, conform Sondajului de securitate cu amănuntul din 2021, publicat de Federația Națională de Retail.
„Comercianții din retail au luat masuri de securitate in permanenta in perioada pandemiei pentru a se asigura că angajații lor pot lucra într-un mediu sigur și clienții lor pot face cumpărături în siguranță, fie în magazine, online sau pick up in store”, a declarat vicepreședintele NRF pentru dezvoltare și cercetare, Mark Mathews. „Insa noile moduri de cumpărături au deschis și noi căi pentru activitățile infractionale. Pe măsură ce comercianții se adaptează pentru a aborda aceste noi amenințări de securitate, nevoia de sprijin federal este și mai mare pentru a combate aceste activități periculoase și dăunătoare.”
Impactul COVID-19
Pandemia de COVID-19 a afectat mediul de risc de securitate pentru comercianții din retail pe mai multe fronturi. În timp ce mai mult de două treimi (69%) au spus că pandemia a dus la o creștere a riscului general pentru organizația lor, altii au menționat în mod special impactul violenței la locul de muncă (61%) și a criminalității organizate in retail (57%).
Închiderile obligatorii ale magazinelor și alte restricții de cumpărături pe parcursul anului 2020 au avut un impact asupra locurilor în care au avut loc activități frauduloase. Mai mult de o treime (39%) dintre respondenți au declarat că au înregistrat cea mai mare creștere a fraudei pe canalele de vânzări multicanal, cum ar fi cumpărarea online, ridicarea în magazin, față de 19% în anul precedent. În schimb, doar 28 la sută au spus că cea mai mare creștere a fraudelor a venit din vânzările din magazine, în scădere față de 49 la sută în anul precedent. Procentul celor care au indicat frauda de vânzări doar online a rămas constant.
Rata generală de pierderi de inventar
Sondajul a constatat că, deși rata generală de pierderi de inventar a rămas relativ constantă în comparație cu 2019, aceasta rămâne peste media ultimilor cinci ani. Respondenții au raportat o rată medie de scădere de 1,6 la sută, neschimbată față de cea mai mare din anul trecut.
Arestarile și urmăririle penale ale angajaților necinstiți sunt în scădere față de anul trecut și cu media pe cinci ani. Cu toate acestea, costul pe caz de angajat necinstit este în creștere. Jumătate (50%) dintre respondenți au raportat o pierdere medie de cel puțin 1.000 USD, comparativ cu 29% în 2019.
Infractionalitatea organizata din retail
Poate mai îngrijorător este faptul că majoritatea comercianților cu amănuntul (65%) sunt de acord că bandele organizate prezintă niveluri mai ridicate de agresiune și violență decât au făcut-o în anul precedent. Comercianții cu amănuntul au invinuit COVID-19, interventia ineficienta a politiei și modificările privind pedepsele din instanta precum și creșterea piețelor online, drept principalele motive pentru creșterea activității infractionale organizate in retail.
Bandele organizate vizează o varietate de articole furate, inclusiv îmbrăcăminte de top (raportată de 22% dintre respondenții din comerțul cu amănuntul), detergent de rufe (17%), genți de mână de top, medicamente pentru alergii, aparate de ras și băuturi alcoolice de top (la egalitate la 15% fiecare), analgezice (13%) și produse pentru sugari și produse pentru igiena stomatologica (la egalitate la 11% fiecare).
Primele cinci orașe afectate de infractionalitatea organizata din retail în ultimul an au fost Los Angeles, San Francisco/Oakland, Chicago, New York și Miami.
Amenințări complementare
Pe măsură ce apar amenințări suplimentare, comercianții din retail investesc în mai multe resurse pentru a-și proteja clienții, angajații și operațiunile. Jumătate (53%) dintre retaileri au declarat că alocă resurse tehnologice suplimentare, iar alte 50% au spus că alocă capital suplimentar specific echipamentelor de Loss Prevention. In plus, față de ultimii ani, a existat o creștere semnificativă a celor care au raportat că ar dedica resurse suplimentare de personal de securitate si comercial.
În condițiile în care dimensiunea și amploarea amenintarilor de securitate continuă să crească, este clar că afacerile din retail au nevoie de sprijin din partea unor resurse externe suplimentare, inclusiv a legiuitorilor și a forțelor de ordine. O mare majoritate a respondenților (78%) consideră că este necesară o lege federală pentru infractionalitatea organizata din retail, pentru a combate în mod eficient aceste probleme. În caz contrar, comercianții din retail sunt lăsați să abordeze singuri infracțiunile care sunt adesea favorizate de jurisdicțiile locale.
Descărcați Raportul
Sondajul 2021 privind securitatea retailului a fost realizat online în rândul profesioniștilor din domeniul prevenirii pierderilor din industria retailului și al protecției activelor. Studiul a fost sponsorizat de Appriss Retail . Click aici pentru a descărca raportul.
articol preluat si tradus de pe losspreventionmedia.com
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Securitate in Romania by VerifiES Security
Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate
VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte
Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.
Consultanta de securitate: Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate
Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu, Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.