Beneficiile utilizarii dispozitivelor smart la tine acasă

Un hub inteligent reprezintă soluția unică pentru conectarea și controlarea gadget-urilor cu o singură atingere de buton. Internetul obiectelor sau Internet Of Things conectează dispozitivele inteligente dintr-o încăpere cum ar fi: sonerii, lumini, perdele, încuietori, uși/ ferestre, senzori de mișcare, fum, monoxid de carbon, camere de supraveghere sau termostate.

Evoluția hub-urilor smart pentru casă

Primele dispozitive inteligente pentru casă se bazau adesea pe WiFi sau Bluetooth pentru a comunica. Din păcate, aceste specificații consumă rapid bateria astfel că, au intrat în scenă noi protocoale. Primul hub inteligent a fost SmartThings. Acesta a lansat o campanie Kickstarter în 2012, strângând 1,2 milioane de dolari. Sistemul a fost achiziționat de Samsung în 2014. Hub-urile inițial au reprezentat simple dispozitive de hardware, dar între timp au devenit disponibile ca hub-uri software inteligente pentru a(casă).

Înainte de a prezenta câteva device-uri pe care noi le conisderăm avantajoase pentru locuința ta, dorim să trecem în revistă câteva beneficii ale tehnologiei smart home.

  1. Eficiență energetică

Unul dintre primele avantaje ale tehnologiei smart home este că poate să îți eficientizeze locuința din punct de vedere energetic. Cum ar fi dacă aerul condiționat ar porni doar atunci când simte mișcare în apartament? Sau cum ar fi dacă luminile ar fi programate să se închidă fix când pleci tu de acasă? Aproape că sună prea bine pentru a fi adevărat, dar aceasta este de fapt o funcționalitate de bază care există în cadrul tehnologiei caselor automatizate. Asta înseamnă că nu mai trebuie să te întoarci din drum pentru a te asigura că ai stins lumina la baie.

  1. Eficiența costurilor

Când poți economisi bani, aproape că ai atins Nirvana. Cu ajutorul tehnologiei inteligente lucrul acesta este posibil. Cum? Prin perfecționarea eficienței energetice în casă, îți vei îmbunătăți facturile la energia electrică care de cele mai multe ori nu sunt deloc ieftine, mai ales dacă locuiești la casă.

  1. Acces mai simplu

Creșterea accesibilității este un alt beneficiu major al tehnologiei smart. De exemplu, cu ajutorul încuietorilor inteligente nu mai trebuie să te grăbești acasă pentru a o lăsa înăuntru pe femeia de la curățenie. Și nici nu-ți vei face griji dacă copilul a încuiat ușa din spatele casei când a venit de la școală. Lucurile acestea contează și fac diferența.

Există de asemenea, beneficii pentru vârstnici și pentru persoanele cu dizabilități. O sonerie inteligentă permite persoanelor cu deficiențe de auz să primească o notificare vizuală pe telefonul lor atunci când cineva se află la ușa din față. Iluminarea inteligentă elimină posibilitatea de a te împiedica în întuneric în timp ce aprinzi luminile, iar pentru persoanele cu deficiențe de vedere, posibilitatea de a controla dispozitivele prin intermediul controlului vocal este incredibil de utilă.

  1. Siguranță

Oamenii investesc în tehnologie în principal datorită siguranței pe care aceasta o conferă. Pe piață se găsește o varietatea de device-uri care te alertează dacă ai scurgeri de apă în casă, detectează fum, gaz sau mișcare la uși și ferestre. De la camere de supraveghere până la sonerii și sisteme de alarma, casa poate fi protejată complet cu tehnologia inteligentă. Indiferent dacă ești în vacanță sau pur și simplu dorești să te asiguri că totul este în regulă în timp ce ești la birou, aceste dispozitive îți permit să ții totul sub control.

Hub-uri smart pe care să le utilizezi acasă

Hub central Orvibo Magic Dot

Orvibo nu promite soluții universale, dar promite o telecomandă universală smart Magic Dot cu WiFi. Prin intermediul acesteia poți controla ușor majoritatea aparatelor din locuință prin infraroșu. Ce oferă?

  • Semnal puternic trimis prin Magic Dot care ajunge până la 10 metri
  • Carcasa realizată dintr-un material special care permite amplificarea semnalului IR emis de Magic Dot până la 95% a factorului de transmisie
  • Deține Home Theater care pornește dispozitivele conectate la el printr-o simplă apăsare de buton
  • Suportă peste 8000 de dispozitive electrocasnice
  • Semnalul transmis de către dispozitiv este distribuit 360⁰ creând posibilitatea de control din orice punct al casei

Hub central Orvibo Magic Cube

Hub-ul central Magic Cube de la Orvibo deține controlul deplin al casei tale pe care chiar tu îl mânuiești direct de pe telefonul mobil. Poți controla ușor electrocasnicele cu IR cu ajutorul comenzilor vocale prin Amazon Alexa sau Google Assistant, precum temperature și TV-ul. Totul este la îndemâna ta prin aplicația Orvico Home compatibilă cu Android și IoS.

Hub inteligent Orvibo ALLONE PRO
ALLONE PRO este un Hub universal cu funcție de telecomandă de la Orvibo prin intermediul căruia poți controla echipamente IR ( 20 – 60 KHz ): ventilatoare, boxe, televizoare si echipamente RF pe frecvența 4.33 MHz cum ar fi: becuri, întrerupatoare, jaluzele electrice etc. Toate aceste echipamente le poți controla foarte ușor de pe telefonul mobil sau de pe tabletă prin conexiuni cu date mobile sau WiFi prin intermediul aplicatiei HomeMate.

Aplicația HomeMate are funcții și interacțiuni ușor de utilizat. După setările inițiale utilizatorii pot să experimenteze mai multe tipuri de scenarii inteligente pe care să le folosești în viața cotidană.

De reținut:

–          Poți controla dispozitivele cu radiofrecvență până la 300 metri printr-o conexiune puternică și stabilă

–          Compatibil cu diferite branduri și alte dispozitive precum întrerupătoare sau prize cu posibilitatea de a adăuga noi dispozitive

–          Suportă 95% din device-urile cu IR, astfel că susține peste 8000 de dispozitive casnice

Sistem de alarma smart home WiFi Orvibo

Sistemul de alarma de la Orvibo este alegere potrivită pentru protejarea locuinței tale, fiind conceput special pentru a-ți oferi siguranța căminului. Acest kit smart conține o cameră de supraveghere WiFi cu rezoluție HD, doi senzori magnetici pentru geam și usă, un mini hub central și un senzor de miscare. Senzorii din kit te vor anunța cu ajutorul aplicației HomeMate în momentul în care detectează mișcare sau ușa și geamul sunt deschise. Camera smart WiFi te va ajuta sa monitorizezi oricând și de oriunde activitatea din locuință.


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security– Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate si celor mai potriviti Furnizori de Securitate.

Consultanta de securitate si optimizare bugete | Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate | Proiectare sisteme Securitate si incendiu |  Audit servicii si solutii de Securitate | Evaluare si selectie furnizori Securitate | Evaluare de risc la securitate fizica  | Implementare solutii de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate