Scrierea anunțurilor eficiente de angajare necesită îndeplinirea a trei obiective majore.

În primul rând, anunțul dvs. trebuie să atragă atenția pe o piață a muncii aglomerată. Apoi, formularea dvs. ar trebui să fie suficient de convingătoare pentru a atrage candidați calificați, incluzând în același timp detalii care elimină pe cei pe care nu îi doriți. De asemenea, nu uitați că un anunț este cartea de vizită a companiei dvs. O postare bine scrisă determina un candidat să aleaga anuntul tau bine scris si nu al concurentei.

Fii direct

Evitați cuvintele cheie care nu oferă nicio perspectivă despre slujbă. Expresii cum ar fi „superangajat” și „vedeta a muncii” – sau variații precum „muncesc din greu, joacă din greu” – nu vor ajuta solicitanții să decidă dacă abilitățile lor se potrivesc cu anuntul. În schimb, descrieți produsele și serviciile companiei, urmate de un rezumat al atribuțiilor de serviciu și așteptărilor pentru candidații de succes.

Atrageti atenția imediat

Alegeți un titlu care este vizibil în căutările online și îi inspiră pe candidați să citească în continuare anunțul. De exemplu, mai degrabă decât să faceți publicitate pentru o slujbă obișnuită de conducere a camioanelor, începeți anunțul scriind „Șofer de camion, cele mai bune camioane, cel mai bun șef”.  Dupa publicare, trebuie sa fiti pregatiti să schimbați și titlul, în funcție de câte CV-uri atrageți.

Detaliaza cerințele locului de munca

Precizați nivelurile dorite de educație și experiența de lucru. Descrieți pe scurt de ce compania dvs. este un loc ideal de lucru, dar concentrați-vă pe cele mai relevante detalii. Oferiți o imagine de ansamblu a sarcinilor de serviciu și dacă noul angajat va lucra singur sau ca parte a unei echipe. Includeți factorii care au determinat existenta postul vacant, cum ar fi un proiect nou. Deși angajatorii se feresc adesea de aceasta, luați în considerare menționarea salariului propus, pentru a atrage candidati de calitate superioară.

Stabiliți criteriile de screening

Adăugați instrucțiuni speciale sau condiții prealabile pentru a elimina candidații necalificați. De exemplu, dacă e-mailul este suportul dvs. preferat pentru primirea candidaturilor, spuneți că veți citi CV-uri numai cu un cuvânt sau o expresie predeterminată în linia subiectului. În caz contrar, puteți presupune că solicitantul nu a urmat instrucțiunile si mailul nu a fost vizibil. Evidențiați orice condiții suplimentare – cum ar fi experiența anterioară sau dorința de a lucra pe proiect – pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții. De asemenea, includeți locația companiei dvs. pentru a elimina potențialii care nu locuiesc în zonă sau trebuie sa faca naveta.

Explicați procesul de aplicare la job

Stabiliți cum vă vor contacta candidații. Dacă companiei îi lipsește un proces automat de aplicare, creați o adresă de e-mail în acest scop. În caz contrar, riscați ștergerea sau pierderea accidentală a CV-urilor din casetele de e-mail interne. Specificați si alte metode de răspuns, cum ar fi apeluri telefonice sau curier sau posta obișnuită. Examinați copia anunțului pentru referințe la vârstă, sex și caracteristici fizice sau limbaj care încalcă alte legi privind munca, discriminatorii. De exemplu, nu puteți solicita un permis de conducere valabil dacă postul nu necesită cerinte in acest sens.

Unde publicati anuntul

Una dintre principalele întrebări cu care se confruntă un angajator este unde să posteze anuntul. Angajatorul trebuie să echilibreze dorința de a căuta un grup de solicitanți cât mai larg cu dorința de a restrânge căutarea la candidații cu cel mai mare sansa de a răspunde la anunț. De exemplu, în timp ce mai mulți oameni pot vizualiza o publicație de tiraj general, candidații care citesc o publicație comercială din industria relevantă ar avea mai multe șanse să răspundă.

Cât timp pastrezi anuntul publicat

Angajatorii trebuie să decidă, de asemenea, cât timp să mențină anuntul activ. In functie de cat timp este activ anuntul, cu atât angajatorul trebuie să aștepte mai mult înainte ca postul să fie ocupat. Cu toate acestea, menținerea anuntului activ o perioada mai lungă îi va permite angajatorului să primească mai multe cereri și, astfel, să aleagă un candidat mai bun.

Cere o scrisoare de intentie

Majoritatea angajatorilor vor solicita solicitanților de locuri de muncă să prezinte un CV care să prezinte educația, abilitățile și parcursul profesional. Cu toate acestea, doar unii angajatori vor cere ca solicitanții de locuri de muncă să depună o scrisoare de intenție specifică funcției. Avantajul cererii unei scrisori de intenție este că va oferi angajatorilor informații suplimentare despre candidați. Dezavantajul este că poate speria potențialii angajați care sunt reticenți să petreacă timp scriind o scrisoare completă.

Elemente cheie ale descrierilor postului

Este recomandat să definiți mai întâi funcția jobului și apoi să creați un profil de candidat. Apoi, utilizați aceste informații pentru a crea un titlu de post clar și relevant.

După ce ați decis un titlu de post și ați definit funcția postului, scrieți totul. Enumerați cerințele, responsabilitățile, îndatoririle și abilitățile necesare pentru locul de muncă. Evidențiați cele mai importante și includeți-le în paragraful de deschidere. Creați o listă cu marcatori pentru a rezuma următoarele:

  • Sarcini și sarcini ale postului (activități specifice pe care noul dvs. angajat este de așteptat să le îndeplinească)
  • Roluri si responsabilitati
  • Cerințe educaționale și calificări profesionale
  • Cerințe fizice (dacă există)
  • Abilități, abilități și expertiză necesare
  • Scurtă descriere a mediului de lucru și a condițiilor
  • Valori și ținte de performanță ale angajaților
  • Structura de raportare (căreia îi este subordonat noul angajat)
  • Program de lucru

Descrierea postului poate include, de asemenea, un interval salarial pentru rol. De exemplu, puteți enumera un salariu inițial pentru angajații cu un sau doi ani de experiență, un salariu mediu pentru cei cu trei până la cinci ani de experiență și un salariu maxim pentru candidații cu mai mult de cinci ani de experiență într-o funcție similară . Această secțiune ar trebui actualizată în mod regulat pentru a reflecta schimbarea baremelor salariale.

Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate. Solutii de Securitate. Locuri de munca din industria de Securitate. Resurse utile. Topuri de Securitate.

sisteme de securitate verifies

 

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii si Sisteme de Securitate si siguranta la preturi corecte.

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Sisteme de securitate si siguranta: Proiectare sisteme Securitate si incendiu. Instalare sisteme de securitate si siguranta. Efractie. Control acces. CCTV. Detectie incendiu. Sonorizare si evacuare. Instalare si integrare sisteme de securitate retail. Instalare sisteme de securitate perimetrale.

Servicii de securitate: Audit servicii si solutii de securitate. Evaluare de risc la securitate fizica. Consultanta de securitate. Design si proiectare solutii de securitate. Mentenanta sisteme de securitate si siguranta.

.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate