Precum computerele sau aplicaţiile de mobil, camerele de supraveghere necesită, de asemenea, actualizări. De la timpii de întârziere al camerelor, la calitate video scăzută, perioade lungi de funcţionare defectuoasă şi lipsa unor funcţii esenţiale, camerele tale de supraveghere vechi vor fi un cost în plus pentru contabilitatea afacerii tale. Mai jos ţi-am pregătit câteva sfaturi să te ajute să reduci costurile pe care le-ar putea produce camerele învechite.

Mai mult timp de nefuncţionare

La fel ca orice alt dispozitiv electronic, cu cât camerele de supraveghere sunt mai vechi, cu atât mai mult vor experimenta disfuncţionalităţi, erori sau momente frecvente de nefuncţionalitate totală. Pentru companiile cu numeroase camere, una care nu mai funcţionează este automat acoperită de alta care poate filma şi zona respectivă. Pe de altă parte, în companiile mici, pierderea unei singure camere poate însemna pierderea supravegherii unei întregi zone importante.

Cu cât sistemul tău de supraveghere este mai vechi, cu atât mai mici sunt şansele ca o firmă să se ocupe de mentenanţa lui periodică. Compania care ţi-a instalat sistemul se mai află pe piaţă? Contractul tău de servicii de monitorizare a expirat dar nu te-a contactat nimeni niciodată pentru a îl reînoi? Faptul că nu înlocuieşti bateriile sau nu faci mentenanţă periodică sistemului, acest lucru în timp, va deteriora sistemul şi mai rău. În momentul în care componentele sistemului tău nu beneficiază de verificări periodice sau întreţinere, există riscul să suferi daune financiare catastrofice în cazul unei întâmplări nefericite.

Un sistem de supraveghere bazat pe camere IP îţi poate oferi reducerea riscurilor de defecţiuni tehnice, uşurinţa instalării fără a fi nevoie de o echipă de profesionişti şi reduce drastic timpii în care camerele pot experimenta nefuncţionalitate completă. Spre exemplu, atunci când vei avea vreo problemă cu sistemul de supraveghere IP, există posibilitatea ca un tehnician să poată rezolva imediat problema fără să fie prezent la locaţia instalării sistemului. Atunci când un tehnician vine să verifice funcţionalitatea sistemului, acesta va avea imediat componentele de rezervă în cazul unei stricăciuni; acest lucru ţi-l spunem în comparaţie cu timpii de aşteptare pentru a îţi fi livrată o piesă pentru un sistem de supraveghere vechi. Ca să nu îţi mai vorbim şi despre faptul că în tot timpul aşteptării tu eşti descoperit total în faţa hoţilor care pot profita de nefuncţionalitatea sistemului.

Calitate redusă

Calitate şi rezoluţia video a camerelor de supraveghere a avansat foarte mult în ultimii ani. Nu aştepta un jaf în magazin sau acasă pentru a îţi da seama că sistemul tău învechit nu poate să ofere imagini clare cu inculpaţii datorită faptului că tehnologia pe care o foloseşte este depăşită.

Sistemele de supraveghere vechi sunt renumite pentru faptul că rezultă în imagini teribile în condiţii de iluminat slab sau pentru faptul că încerci să dai zoom unei imagini şi obţii ceva de cel puţin trei ori mai blurat. Camerele analog vechi procesează un semnal şi îl înregistrează, lucru ce rezultă într-o rată mai scăzută de cadre captate şi o rezoluţie mai limitată.

Nu aştepta până când îţi dai seama că sistemul tău vechi nu îţi permite să vizualizezi detaliat un număr de înmatriculare al unei maşini care a produs o infracţiune. Fii proactiv şi actualizează sistemul cu unul care îţi permite să obţii imagini de înaltă calitate şi rezoluţie şi mai ales să îţi ofere funcţiile de care ai nevoie pentru a îţi satisface preferinţele de securitate.

Probleme de stocare

Poate ai impresia că vechile camere de supraveghere te ajută să economiseşti costurile de stocare; aici greşeşti. DVR-urile care înregistrează, procesează şi stochează înregistrările de pe camerele analogice nu sunt capabile să manipuleze date foarte mari. Acest lucru înseamnă că proprietarii de afaceri care au vrut sa economisească bani în ceea ce priveşte stocarea, au ajuns să dea mai mulţi bani pe un alt DVR – vezi aici gama completa DVR – pentru mai mult spaţiu de stocare.

Una dintre cele mai obişnuite tehnologii de comprimare şi distribuire a fişierelor video într-un sistem modern IP, H.264, taie datele video la aproximativ un sfert din mărimea originală şi îţi permite să stochezi mult mai multe fişiere faţă de un sistem vechi analog. Aceste capabilităţi de compresie video îţi permit să reduci nevoile de stocare globale în timp ce imaginea rămâne la o calitate superioară şi poate fi mărită digital ulterior, pentru a premite examinarea detaliilor capturate.

Mai puţine funcţii

Pentru a vedea înregistrările camerei tale de supraveghere trebuie să te aşezi la un birou în faţa unui computer? Nu vei şti niciodată când s-ar putea să se întâmple un accident la birou. Când compania ce îţi  securizează perimetrul te sună la ora 2 noaptea să îţi spună că alarma de la firmă s-a declanşat, tu poţi vedea din confortul casei tale dacă este vorba despre un hoţ sau doar un animal care a declanşat alarma din greşeală? Vechile sisteme de supraveghere analogice nu au mereu opţiuni standard precum sistemele moderne IP, precum accesul la distanţă, capacitatea de integrare cu sisteme de acces sau de alarmă, şi multe altele.

Este un lucru foarte important să poţi avea acces la sistem şi la feed-ul camerelor de oriunde te-ai afla, de aceea un sistem de supraveghere modern va veni la pachet cu această funcţie standard. Acum poţi verifica angajaţii sau familia de acasă direct de pe telefon, tabletă sau computer, de oriunde te-ai afla.

Nu doar astea, ci şi faptul că înţelegem că unele afaceri, în special cele deschise 24/7, au nevoie constantă de posibilitatea verificării sistemului de la distanţă, am pus cap la cap acest articol pentru ca data viitoare când te gândeşti că nu este nevoie să schimbi camerele cât încă funcţionează, mai gândeşte-te odată şi ia în calcul acest articol.

 


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Achizitii servicii de Securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta dedicate firmelor de Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

 

 

 

 

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate