Rings of Defence | BODYGUARD

Specialiștii din industria de securitate apreciaza în mod justificat cercurile de securitate ca fiind unul dintre cele mai bune sisteme de protecție din EP ( Executive protection – siguranța VIP-urilor sau a altor persoane care pot fi expuse unui risc personal ridicat).

Specialistii de la EP Wired nu sunt de acord in totalitate cu acest lucru.

De fapt, această tehnică a atins niveluri inalte de perfecțiune în ultimii ani. Așadar, în acest articol, trei profesioniști din Executive Protection își împărtășesc ideile despre motivul pentru care cercurile de securitate vor rămâne, probabil, una dintre cele mai fiabile metode de protejare a persoanelor si obiectivelor amenintate.

De ce sunt importante cercurile de securitate?

Orice agent EP bine instruit și experimentat știe că trebuie să fie conștient de tot ceea ce se întâmplă într-un cerc de 360 ​​de grade în jurul persoanei protejate. De aici, termenul de cercuri de protecție sau de securitate.

Aceasta este directiva de baza in EP.

„Un program de securitate robust și eficient își are baza în riscuri, amenințări și vulnerabilități identificate (RTV – Real-Time Verification). În plus, există mai multe servicii disponibile în vastul spectru care alcătuiește industria securității private: controlul accesului, prevenirea pierderilor, controlul mulțimii, monitorizarea alarmelor, verificarea securității, investigații privind amenințările, protecția activelor, valori în protecția tranzitului, protecție personală, Răspunsul la Incidente, Servicii de screening, Caninele pentru detectarea drogurilor și explozivilor, etc. sunt toate exemple de servicii care există în industria de securitate.

Dacă imaginăm aceste servicii ca niste cercuri pe un plan, un bun consultant pentru riscuri de securitate poate adăuga cercuri la un program de securitate pentru a atenua RTV-urile identificate. În primul rând, unele cercuri pot sta unul lângă celălalt, cum ar fi securitatea forței de muncă și securitatea electronică. Apoi, în interiorul lor, pot exista cercuri mai mici, cum ar fi patrule de securitate, protecție fizica sau electronica a activelor și monitorizare CCTV.

Acest lucru creează un program cuprinzător cu o abundenta de masuri de securitate. Alteori cercurile se pot intersecta, cum ar fi supravegherea obiectivelor și protecția personală. Acestea functioneaza impreuna pentru a sprijini atenuarea RTV. Prin crearea unui program de securitate bazat pe cercuri de securitate, vă puteți asigura că fiecare dein părțile interesate au o imagine cuprinzatoare a programului de securitate.”

Josh Reeve , șef de securitate, Empire Protection

Concepții greșite comune

Industria protecției executivilor a suferit o serie de concepții greșite, atât interne, cât și externe. Modul în care oamenii percep activitatea EP lor de zi cu zi sunt într-o opoziție puternică.

Așadar, să analizam unele dintre aceste concepții greșite, de data aceasta cu referire cercuri de securitate.

„Cercurile de protecție, cunoscute și sub numele de straturi de securitate, sunt un sistem de consolidare a protectiri. Îi descurajează pe potentialii agresori să-și atingă obiectivul principal. Aceste obiective pot include furtul sau vătămarea persoanelor și / sau a bunurilor.

Aplicarea securității în straturi este foarte eficientă și impune celor care o implementează să lucreze in echipa pentru a atinge un obiectiv comun. Cu toate acestea, există câteva concepții greșite din partea persoanelor neinformate corect:

Modelul cercurilor de protecție își propune să oprească agresorul (agresorii). Într-adevăr, acesta este obiectivul. Cu toate acestea, scopul cercurilor de protecție este acela de a descuraja – și mai important – de a încetini agresorul (agresorii).  Acest lucru este posibil prin intermediul alarmelor sau detectoarelor de mișcare care alertează indivizii, atât de securitate, cât și non-securitate, că ceva nu este în regulă și că cineva trebuie să intervina.

Riscul poate fi atenuat 100%. Indiferent cât de mulți bani sau contramăsuri sunt puse în aplicare pentru a descuraja agresorii, persoanele și bunurile nu sunt niciodată 100% in siguranta absoluta. Modelul cercurilor de protecție este conceput pentru a face lucrurile dificile pentru cei care intenționează să atace o persoană sau o organizație. Cu toate acestea, întrucât oamenii nu au darul previziunii, profesioniștii din domeniul securității pot anticipa strategic acțiuni și vulnerabilitati in vederea unui nivel de securitate optim.”

Matthew Porcelli , Manager de securitate, Harvard Protection Services, LLC.

Aplicațiile cercurilor de securitate în EP

Cercurile de securitate funcționează în straturi pentru a obtine o forma de descurajare mai mare. Aspectul de securitate fizică al acestui sistem nu cunoaște restricții sau limitări, decat cel al bugetelor și imaginației.

Cu alte cuvinte, cercurile de securitate pot fi la fel de sofisticate in functie de buget sau la fel de imaginative pe cât poate concepe echipa EP.

„Cu cât lucrurile se schimbă mai mult, cu atât rămân la fel.

Inelele de securitate nu s-au schimbat semnificativ în ultimii 20-30 de ani la nivel fizic pentru VIP-uri.

Exista Inelul interior cu diverse denumiri specifice, cum ar fi  AIC, 2IC, ofițer de protecție primară, DL, TL, Responsabil de comunicarea directă cu VIP și de evacuare în cazul unui AOP (Attack on principal).

Apoi, Inelul de mijloc. Indiferent de câți agenți sunt în dispozitiv, vor trebui să formeze un inel cu o bază într-o anumită formație, cum ar fi  Diamantele, Cutiile, V-urile deschise și închise, Pană etc. 

În sectorul privat, rareori avem detalii de securitate suficient de mari pentru a utiliza aceste tipuri de dispozitive. Dar ne mulțumim cu forța de muncă pe care o avem și modificăm după cum este necesar pe baza situațiilor în care ne aflăm.

În sfârșit, avem Inelul exterior. De regula inelul exterior este destul de general, cum ar fi o echipă RST (Residential Security Team) de exemplu.  Deoarece nu suntem responsabili de aceste elemente în general, ar trebui să le acordam o atenție specială.

In ultimii ani au aparut conceptele de  „Protecție sub acoperire” și „Detecție supraveghere” în inelele de EP. Le puteți implementa sau înlocui oriunde în cele trei cercuri, după cum este necesar. Acest lucru depinde de configurarea echipei și de obiectivele dorite de EP.”

Martin Nielsen , fondator, 3D Executive Services

Concluzii

În acest articol, am aflat că cercurile de securitate includ proceduri, sisteme și personal din mediul obiectivului protejat. Deci, nu este vorba doar despre oamenii care înconjoară fizic persoana protejata sau obiectivul.

În concluzie: Cel mai bun mod de a proteja orice persoană este de a stabili protecție sub formă de straturi multiple – cercuri de securitate.

Scopul principal al cercurilor de securitate este de a crea un sistem de securitate complex, stabil si eficient.

articol preluat si tradus de pe epwired.com


Doresti sisteme de securitate sigure si eficiente?

Contacteaza acum un consultant VerifiES


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security