După procesul de recrutare si un rezultat pozitiv la interviu, apare necesitatea obtinerii unor detalii importante pentru viitorul tau in firma de paza.

Dacă este primul tau loc de munca, s-ar putea să crezi că este cu totul inutil. Dacă nu ai avut niciodată incredere sau ai fost tratat necorespunzator de angajator, s-ar putea să crezi că este doar o pierdere de timp.

Dar citirea literelor „mici” ale contractului tau de muncă este o necesitate, chiar dacă tu crezi că ai ajuns deja la un acord cu angajatorul tau cu privire la activitatea profesionala.

Înțelegerea contractului te va ajuta să-ti cunosti drepturile și responsabilitățile precum și orice alte avantaje care pot veni odata cu angajarea.

Este posibil ca la un moment dat să te bazezi pe contract ca fiind principalul acord legal formal între tine și angajator.

Iată cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le verifici inainte de a semna contractul:

 1. Verifica pe Google sau pe grupurile de profil de pe Facebook comentarii despre firma de securitate, anul infiintarii, are site sau nu. Verifica daca are o pagina de facebook sau nu, mai ales despre respectarea drepturilor salariale, a mediului de lucru, efectuarea si plata orelor suplimentare. Verifica orice alte informatii despre firma .
 2. Cere detalii despre este salariul orar net precum si cate ore se lucreaza lunar, programul de lucru si repausul saptamanal.
 3. Citeste atent contractul de munca, fisa postului si cere detalii despre ce alte sarcini suplimentare pot aparea.
 4. Atentie la durata contractul de munca, in cazul in care nu este pe perioada nedeterminata, ci pe perioada determinata.
 5. Verifica locația obiectivului in care vei lucra si cere detalii despre modul si conditiile de mutare dintr-un obiectiv in altul si daca acest lucru este posibil si care sunt efectele asupra salariului tau. Intreaba cum poti accesa obiective mai bine platite.
 6. Cere detalii confirmate in scris de angajator despre plata sporurilor legale, in special a orelor suplimentare si a orelor de noapte, norma de lucru, respectarea datei de plata a salariului.
 7. Verifica in contractul de munca daca salariul declarat este cel pe care l-ai negociat la interviu.
 8. Cere detalii despre orice stimulente, premieri și avantaje suplimentare, cheltuieli de deplasare, daca este cazul.
 9. Modul in care se plateste salariul, cash sau in cont bancar.
 10. Detalii despre echipamentul de lucru, uniforma, la ce interval se schimba in caz de uzura precum si responsabilitatile tale cu privire la acest echipament si uniforma.
 11. Cum este evaluata performanta angajatilor si de cate ori.
 12. Ce oportunitati de formare sau perfectionare ofera angajatorul.
 13. Daca exista o perioada de formare la intrarea in obiective noi.
 14. Atentie la perioada de preaviz pe care va trebui să o acorzi după ce ai declarat că este timpul sa parasesti locul de muncă precum si modul de reziliere in caz de concediere.
 15. Detalii despre zilele libere, concediul de odihna precum si despre concediul medical.

Sunt 15 intrebari minimale spunem noi, insa chiar si cateva din ele daca le vei folosi inainte de angajare cu siguranta, vei reusi sa te protejezi mai bine.


EUinSecuritate

Eu in Securitate este o campanie de informare, suport si consultanta destinata angajatilor din industria de Securitate.

Prin aceasta campanie Securitate in Romania doreste sa promoveze mai bine drepturile uneia din cele 3 parti ale industriei de Securitate, Angajatii.

Campania  cuprinde  informari cu privire la:

 • informatii despre Angajare (recrutarea, contractul de munca, fisa de post, alte informatii pe care trebuie sa le cunosti la angajare si inainte de semnare contract
 • drepturile salariale (pontaj, timp de munca, repaos, saptamanal, lunar, sporuri legale,  concediu de odihna, concediul medical, indemnizatia de somaj, alte drepturi salariale)
 • litigii de munca (cercetarea disciplinara, demisia, concedierea, restrucrturare)
 • dezvoltare profesionala in Securitate (training anual,  cursuri si avizari, cariera, oportunitati)
 • obligatii angajati

Alaturi de Verifies companiei s-au alaturat Federatia Serviciilor de Securitate  si ASIS International, chapterul 277 Romania.

Informatia este un protector important al angajatului indiferent de industrie.

Pentru ca drepturile tale sa nu fie incalcate trebuie sa te informezi permanent. 

Oricine se poate  alatura campaniei  Eu in Securitate, distribuind informatia, informand colegi, sau pot trimite intrebari si/sau materiale de informare catre Securitate in Romania.

Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security– Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate si celor mai potriviti Furnizori de Securitate.

Consultanta de securitate si optimizare bugete | Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate | Proiectare sisteme Securitate si incendiu |  Audit servicii si solutii de Securitate | Evaluare si selectie furnizori Securitate | Evaluare de risc la securitate fizica | Management Securitate externalizat | Urmarire, Evaluare si Receptie servicii si Sisteme Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate