Casele de marcat SelfChekOut SCO sunt în plina expansiune, pe măsură ce comercianții din retail încearcă să reducă costurile și să le sporească eficiența.
Întrucât 9 din 10 clienți au folosit cel puțin o dată self-checkout aceste alternative la casele de marcat tradiționale se dovedesc a fi foarte utile.
Cu toate acestea, furtul este în creștere, iar sistemul self scan este un factor major care contribuie la pierderi de inventar in retail. Clienții care de obicei nu ar fura încep să facă acest lucru ca urmare a lipsei angajatului de la casa de marcat.
Clientilor nu le place să stea și să aștepte la coada la casa de marcat. Prin urmare, aproximativ 90% vor folosi casele de marcat SCO, mai ales dacă sunt grăbiți sau au doar câteva articole.
Comercianții din retail caută întotdeauna modalități de a reduce costurile forței de muncă și de a redirecționa economiile către alte domenii ale afacerii. Prin urmare, adăugarea de case de marcat self-checkout devine o normalitate.
Cu toate acestea, odată cu adoptarea acestei tehnologii, furtul de marfa a crescut vertiginos în hypermarketuri . In acelasi timp s-au schimbat și tipurile de tehnici folosite de hoti. De asemenea, datorita pandemiei si implicit a faptului ca utilizarea măștii sanitare este obligatorie, hotii vor fi mai greu de identificat.
In continuare va prezentam patru metode noi de furt, folosite la casele de marcat self-checkout.
Pretul mai mic
Această metodă de furt se bazeaza pe insasi automatizarea procesului de marcat. Cumpărătorul scanează codul de bare al unui articol cu un preț mai mic pentru a fura un articol articol cu un preț mai mare.
Ocolirea scanerului
Articolele care părăsesc banda casei de marcat și sunt plasate în pungi fără a fi deloc scanate sunt furate cu metoda „ocloire”. Cu alte cuvinte, hoțul „trece” articolul pe langa dispozitivului de plată mimand o scanare a codului de bare.
Acoperirea
Această tehnică implică ascunderea marfurilor în partea de jos a coșului, sub alte produse. Este, de asemenea, o modalitate perfectă de a nega orice acuzatie in cazul in care hotul este prins: „nu mi-am dat seama că acel articol a fost acolo” sau „aș fi plătit pentru asta, scuze!”.
Schimbarea codului de bare
Această metodă implică ceva mai mult efort pentru hot, înainte de a ajunge la dispozitivul de auto-verificare. Aici hotul elimină eticheta de preț (codul de bare) de pe articolele cu prețuri mai mici și o lipeste peste eticheta unui produs cu preț mai mare. „Schimbarile” de succes se realizează numai cu produse care au aproape aceeași greutate, astfel încât sa nu atraga atentia agentilor de securitate din zona de verificare a cumparaturilor.
Justificarea pentru furt
Majoritatea clientilor care fură din magazine în acest fel își justifică adesea acțiunile prin urmatoarele explicatii:
- De ce ar trebui să mă simt vinovat dacă fur câteva produse când magazinul alimentar reduce numarul de angajați?
- Dacă magazinul mă va deranja verificând cumparaturile, de ce ar trebui sa ma simt vinovat?
- E vina comerciantilor pentru ca nu mai folosesc operator la casa de marcat. Aceasta este o reacție firească pentru o experiența de cumpărături total impersonală.
Pe măsură ce comercianții din retail continuă să piardă bani în secțiunile de auto-plată, alte aspecte ale afacerii vor începe să sufere dacă magazinele nu compensează pierderea. Deci, ceea ce pare a fi un furt nesemnificativ astăzi, maine ar putea insemna închiderea magazinelor și creșterea prețurilor la marfuri.
Cum să oprești hoții de la casele self-ceckout
- Pozitionati un agent de securitate la casele de marcat cu plata automataFie că este vorba de un angajat sau de un agent externalizat, dispunerea unui supraveghetor pentru două-trei SCO poate reduce furtul clienților cu până la 90% . Atunci când clienții simt că sunt urmăriți, este mult mai probabil să nu fure.
- Instalati un sistem de verificare POS (vizulizare a scanarii pe CCTV in timp real)Acest lucru ajută la prevenirea furtului prin neatentie atunci când un cumpărător scaneaza în mod greșit marfurile sau nu le scaneaza.
3. Asigurați-vă că toate articolele din baza de date a magazinului au prețuri corecte
VerifiES Security Consultant va ofera solutii pentru casele de marcat self-checkout.
Vă putem ajuta magazinul cu amănuntul să atenueze pierderile necunoscute. De asemenea, vă putem instrui angajatii cu privire la modul de supraveghere a caselor self-checkout.
Contacteaza acum un consultant VerifiES
Securitate in Romania by VerifiES Security
Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate
VerifiES Security– Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte
Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate si celor mai potriviti Furnizori de Securitate.
Consultanta de securitate si optimizare bugete | Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate | Proiectare sisteme Securitate si incendiu | Audit servicii si solutii de Securitate | Evaluare si selectie furnizori Securitate | Evaluare de risc la securitate fizica | Implementare solutii de Securitate.