Beneficiarul de servicii de securitate șochează: vrea Calitate!

Într-un interviu anterior, Constantin Iordache puncta realitatea companiilor de securitate privată din România, care practică un preț de valoare precum și unul de oportunitate. Ambele fac parte din paleta de oferte, doar că unul țintește calitatea, iar celălalt câștigul.

Dacă excludem beneficiarii care au nevoie doar de un ”agent de paie”, rămânem cu  acele companii pentru care firma de securitate înseamnă un partener, obligatoriu de încredere, care aduce un plus de valoare.

La această categorie de beneficiar vrem să ne raportăm și mai ales, la așteptările pe care în mod normal le are.  Considerăm că este un subiect care merită o atenție deosebită din partea noastră deoarece aceste companii sunt clienții clienților noștri și succesul soluțiilor software pe care le dezvoltăm pentru securitatea privată se reflectă în calitatea serviciilor de care în final, beneficiază.

Credem că aceștia au nevoie și merită vizibilitate și predictibilitate asupra serviciilor pe care le plătesc.

O platformă online integrată în sistemul prestatorului de management al proceselor, datelor și resurselor, cu informații și raportări în timp real reprezintă cel mai bun mediu de comunicare și transparență.

De multe ori, în industria noastră, serviciile se concentrează pe a livra Cantitate (număr de agenți, număr de camere, timp contractual de intervenție etc.). O piață matură și stabilă pune accent, cel puțin la același nivel, pe Calitate. O componentă importantă a Calității unui serviciu o reprezintă: indicatorii de performanță.

Indicatorii de performanță din cadrul contractelor de prestări servicii reprezintă baza discuțiilor dintre client și furnizor. Daca cei doi nu vor avea același nivel de înțelegere și informare, indiferent de motiv (de ex.: lipsa informațiilor la nivelul furnizorului), contractul dintre cele două parti NU va fi unul orientat către performanță, îmbunătățire continuă și satisfacția clientului. Cum va putea evalua beneficiarul performanța prestatorului? Sau, cum va fi sigur de veridicitatea informațiilor furnizate? Cum va face prestatorul dovada serviciilor prestate/facturate și a dorinței de a satisface clientul?

Cantitatea și Calitatea stau la baza unui parteneriat puternic și de lungă durată intre un furnizor și un beneficiar. Neglijarea unuia dintre acestea duce automat la scăderea încrederii/satisfacției beneficiarului și scăderea credibilității furnizorului.

Haideți să vedem câteva functionalități concrete ale unei platforme online de comunicare între client și beneficiar:

  • Informație în timp real.Vom lua ca exemplu: pontajul. Avem clienți care ne cer integrarea soluțiilor de pontare cu sistemele biometrice. De aici, furnizorul de bună credință, poate pune această informație la dispoziția clientului, pentru ca acesta să poată urmări în timp real prezența personalului de securitate. Mai mult, beneficiarul poate defini alerte inteligente (pe SMS sau email) pentru cazul în care această prezență este sub un prag predefinit. Este extraordinar de neplăcut și neprofesionist ca un Security Manager al beneficiarului să fie intrebat de către un “client intern” despre lipsa agentul din post sau înlocuirea acestuia peste noapte, fără nicio notificare prealabilă.
  • Raportarea incidentelor/evenimentelor, al stadiului investigației și a statusului acesteia.Câteva elemente cheie: notificare electronică pe SMS sau email (apariție eveniment, schimbare status etc.), rapoarte predefinite (obligativitatea completării informației), follow-up automat la un interval predefinit etc.
  • Urmărirea solicitărilor.De ex.: sisteme tehnice suplimentare, defecțiuni tehnice, revizii/mentenanță, suplimentări agenți – permanent/temporar etc.
  • Evidența costurilor:facturi, defalcare costuri, scadențe etc.
  • Raportare contractuală detaliată:agenți, rata de retenție a personalului alocat, instruiri, inspecții.

Un sistem profesionist de raportare și comunicare ajută beneficiarul să genereze informații valoroase ce susțin și justifică necesitatea serviciilor și bugetelor de securitate. Piața evoluează natural către prețul de valoare și calitate, iar soluțiile software integrate susțin atât activitatea companiilor de securitate cât și pe cea a companiilor care beneficiază de servciile lor.


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Achizitii servicii de Securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta dedicate firmelor de Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate