Auditul de securitate in retail, la distanta, pe perioada pandemiei COVID-19

Pe măsură ce comercianții din retail se adaptează la un nou nivel de normalitate în mijlocul pandemiei COVID-19, mulți își schimbă practicile comerciale pentru a respecta restricțiile noi și fără precedent asupra aglomerarilor sociale. Unii manageri din retail supravegheaza magazinele la distanta, în timp ce alții își îndreaptă atenția spre noi proceduri de sănătate și siguranță pentru a menține angajații și clienții în siguranță.

Acum, mai mult ca oricând, poate fi util un sistem de supraveghere video cu capacități de audit la distanță. Nu numai că îți poți afacerea prin supraveghere video de acasă, de pe laptop sau de pe dispozitivul mobil, dar poți efectua o analiză a anumitor domenii ale afacerii tale.

Sistemele video inteligente – cele care integrează date analitice și tranzacții la punctul de vânzare (POS) – pot face un pas dincolo de un simplu audit prin descoperirea unor informatii complexe.

Iată in continuare cinci dintre problemele comerciale pe care comercianții din retail le pot rezolva printr-un audit video inteligent.

1. Îmbunătățirea măsurilor de securitate și sănătate pentru a reduce răspândirea COVID-19

Una dintre cele mai mari schimbări cu care se confruntă comercianții cu amănuntul din cauza virusului este introducerea de noi măsuri de sănătate și siguranță. Igienizarea frecventă a suprafețelor cu atingere ridicată este obligatorie. Ștergerea stațiilor POS și a suprafețelor caselor de marcat este o necesitate. Monitorizarea video de la distanță vă poate permite să vă supravegheati angajații  pentru a va asigura ca se respecta regulile de igiena precum și alte reguli. De asemenea, veți putea monitoriza dacă igienizarea are loc cu substanțele chimice potrivite la frecvența dorită, că angajații dvs. poartă măști și li se verifică temperatura înainte de a începe activitatea și că se respecta regulile de distanțare fizică.

2. Respectarea limitelor maxime de distantare fizica pentru cumpărători

Deși fiecare parte a lumii are restricții diferite, aproape toate practică un anumit tip de distanțare fizică, iar comercianții cu amănuntul trebuie să se adapteze. A fi la o distanță de șase metri distanță de familie și prieteni este destul de greu, dar este deosebit de dificil în interiorul unor magazine de retail cu culoare înguste și alte spații restricționate.

Probabil că ați observat autocolante pe podea în unele magazine pentru a indica unde ar trebui să stați la o casă și așteptați la coadă pentru a intra într-un magazin alimentar de mari dimensiuni. Întreprinderile sunt restricționate la un număr limitat de clienți simultan, astfel încât un sistem inteligent de supraveghere video cu tehnologie integrată de numărare a persoanelor permite comercianților cu amănuntul să monitorizeze de la distanță că sunt respectate regulile privind numărul de clienți.

Pe măsură ce măsurile COVID-19 se ridică, unele reglementări ar putea rămâne în vigoare. De exemplu, restaurantele ar putea avea voie să aibă un numar limitat de persoane în același timp. Posibilitatea de a vizualiza restaurantul și persoanele de la distanță îi ajută pe proprietari să se asigure că se respectă regulile nationale sau locale.

3. Gestionarea stocurilor pentru a vă asigura că sunt disponibile articole la cerere

Modul de a cumpara s-a schimbat pentru consumatori în timpul pandemiei COVID-19. Deplasarile rare pentru cumpărături înseamnă că depozitarea anumitor bunuri a devenit noua normă, lăsând deseori rafturile goale. Cu un sistem de supraveghere video cu date de tranzacție POS integrate, comercianții cu amănuntul pot vedea ce promoții funcționează bine și ce produse se vând mai mult decât altele. Integrarea altor tipuri de date cu sistemul CCTV poate adăuga oportunitati complexe de audit la distanta.

Analiza timpului de asteptare, de exemplu, poate măsura cât timp stă o persoană într-un anumit loc, permițând comercianților cu amănuntul să vadă ce părți ale magazinului lor sunt mai aglomerate decât altele și cum poate acest lucru sa influenteze pierderile de inventar. Un sistem video integrat cu un sistem RFID poate ajuta, de asemenea, enorm. Orice produs etichetat cu o etichetă RFID poate fi monitorizat pe CCTV și apoi căutat după tipul de produs, codul electronic al produsului sau numărul de serie. Comercianții cu amănuntul pot asocia aceste date cu videoclipurile corespunzătoare pentru a vedea cum a fost receptionat sau a cum a iesit produsul din magazin.

4. Reducerea pierderilor

Practicile de prevenire a pierderilor vor fi întotdeauna prioritare in retail, poate cu atât mai mult astăzi, având în vedere presiunile financiare cu care mulți comercianti se confruntă prin inchideri de magazine sau prin reduceri masive de pret. Un sistem video cu capacități de audit de la distanță le va permite comercianților cu amănuntul să monitorizeze imagini video din toate locațiile și să surprinda orice activitate suspectă. De exemplu, poate aveți o cameră care urmărește o vitrină cu marfa de valoare mare. Un audit video vă poate ajuta rapid să vedeți când ceva se schimbă și daca un produs a disparut din raft.

Supravegherea video inteligenta poate ajuta, de asemenea, la reducerea reducerilor prin avertizarea asupra tranzacțiilor suspecte. Sistemele pot fi configurate pentru a trimite alerte dacă apar prea multe zone fara marfa sau scaderi de stoc. Retururile de marfa ar putea, de asemenea, să semnaleze o problemă, mai ales că mulți comercianți cu amănuntul au încetat să ofere returnari de marfa fizice sau schimburi în magazin pentru a reduce contactul dintre angajați și clienti. Dacă are loc o tranzacție de retur, se va declanșa o alertă, detaliile pot fi investigate instantaneu și videoclipul corespunzător poate fi vizionat.

5. Îmbunătățirea procedurilor generale de securitate

Capacitatea de a efectua un audit video la distanță este importantă pentru a îmbunătăți procedurile generale de securitate într-o afacere de retail. Angajații învață acum și efectuează noi practici de lucru. Acestea se pot concentra pe igienizarea magazinului mai frecventa și cu substanțe chimice care necesită deschiderea ușilor pentru a ventila corect spațiile. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că măsurile tradiționale de securitate pot fi uitate.

În timp ce se concentrează pe igienizarea magazinului și aerisirea substanțelor chimice pentru siguranță, un angajat poate uita să închidă și să blocheze o ușa, când acestea sunt terminate. Cu camerele de analiza de inteligență artificială (AI), comercianții cu amănuntul pot fi alertați când o rampa de receptie este lăsată deschisă sau când cineva intră într-o anumită zonă a magazinului.

Cu alerte bazate pe e-mail sau pe alte reguli, comercianții cu amănuntul vor fi informați proactiv fără a fi nevoie să se conecteze la sistem. Combinația de supraveghere video, date despre tranzacții și analiza de inteligenta artificiala, oferă o auditare complexa ​​a ceea ce se întâmplă în magazin, iar posibilitatea de a o vizualiza inregistrari reprezinta un bonus suplimentar.

Faptul ca pandemia de COVID-19 a schimbat drastic modul în care comercianții cu amănuntul trebuie să funcționeze, nu trebuie să fie doar un minus. Industria de retail poate folosi aceste noi practici de lucru ca oportunități de creștere. Noile procese de lucru pot fi benefice pentru clienti, iar comercianții care găsesc rețeta perfectă se pot distinge de concurenții lor.

Este posibil ca alți comercianți din retail să fie nevoiți să limiteze numărul de clienți din magazinele lor pentru un viitor previzibil și dacă pot continua să ofere cel mai bun serviciu clienților într-un magazin igienizat si bine întreținut, aceasta va reprezenta diferenta. Un sistem de monitorizare video la distanță poate ajuta comercianții cu amănuntul să adapteze și să perfecționeze aceste noi practici comerciale și, în curând, ar putea să le vadă ca modificări binevenite, în loc de reglementări obligatorii.

Articol preluat de pe Loss Prevention Media


Audit de Securitate

Discuta cu un consultant VerifiES


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate