Rene Pasculescu – Presedinte Chapter ASIS International  Romania

ASIS Romania isi arata respectul si recunostinta celor peste 100.000 de agenti de securitate din Romania, precum si tehnicienilor si inginerilor care asigura service-ul si mentenanta sistemelor de securitate, multe dintre acestea de importanta strategica nationala.

In aceasta perioada de criza, personalul companiilor de securitate privata joaca un rol foarte important, alaturi de celelalte resurse implicate in asigurarea ordinii publice si a continuitatii operatiunilor critice. Peste tot in lume, rolul securitatii private este scos in evidenta si considerat esential, iar in tari precum SUA sau Regatul Unit al Marii Britanii, personalul de securitate este inclus in categoria personalului critic. Aceasta este o masura necesara si fireasca, avand in vedere ca agentii de securitate asigura paza unor institutii publice, unitati medicale si a altor obiective din infrastructura critica a tarii, alaturi de tehnicienii si inginerii care asigura buna functionare a sistemelor de securitate.

Cu toate acestea, personalul de securitate nu este angajat al acestor unitati de importanta strategica, ci al unor companii private, care necesita sprijin economic si logistic, pentru a-si putea continua activitatea.

Alaturi de ASIS International, atat SIA (Security Industry Association, UK), cat si Coess (Confederation of European Security Services) promoveaza industria de securitate ca un serviciu de importanta vitala. In Europa, Coess sustine recunoasterea industriei de securitate privata ca facand parte din “serviciile esentiale”, cere “solidaritate si sprijin pentru societatile afectate” si un “parteneriat intre autoritatile competente si  structurile patronale ale industriei securității private, pentru a atenua efectele negative ale problemelor specifice cu care se confruntă acest sector”.

In numele ASIS Romania, le multumesc tuturor profesionistilor din industria de securitate privata pentru curajul si implicarea in asigurarea securitatii si continuitatii activitatilor vitale, a respectarii cerintelor de distantare sociala in diverse facilitati si a securitatii obiectivelor temporar inchise.

 

ASIS Romania reprezinta chapter-ul local al celei mai mari asociatii de profesionisti in securitate din lume, organizatie care reuneste peste 34.000 de profesionisti in securitate fizica, electronica, investigatii, consultanta si cybersecurity. In Romania, organizatia Asis International este reprezentata de manageri de securitate, consultanti, reprezentanti ai unor companii de investigatii si managerii unor companii reprezentative, care furnizeaza servicii de paza, sisteme electronice de securitate sau care integreaza tehnologia cu paza umana pentru protectia unor obiective industriale, comerciale, de utilitati publice, oil & gas si alte infrastructuri critice.

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in SecuritateProiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.