Best Value Manual & Instrument de evaluare, sunt instrumente create deBest Value Manual, Romania, CoESS

CoESS ( Confederatia Europeana a Serviciilor de Securitate).

Serviciile de securitate devin din ce in ce mai mult parte din viata noastra zilnica. Multe din activitatile institutiilor publice din domeniul securitatii sunt preluate in multe state din EU, de catre companii private de securitate, acestea devenind parte integranta in sistemul public de siguranta si securitate. Acestea includ securitatea unor obiective importante si cu risc major de securitate, aeroporturi,

centrale nucleare, rafinarii.

Autoritatile publice la nivel European, regional sau national sunt nevoite astfel sa selecteze contractori pentru realizarea serviciilor de securitate, iar in majoritatea cazurilor selectia este sau era facuta pe criterilu pretului cel mai mic.

Best Value Manual ( creat in 1999) a fost scris pentru autoritatile publice care contracteaza sericii de securitate, pentru a  oferi acestora un sistem de selectie ce tine cont nu doar de pretul cel mai mic ci o combinatie intre calitatea serviciilor oferite si pret.

Manualul revizuit in 2014, dezvoltat de CoESS si UNI-Europa, cu suportul financiar al Uniunii Europene, are ca principal obiectiv sa acorde suport cumparatorilor in procesele de licitatie, prin scoaterea in evidenta a beneficiilor alegeri unor furnizori de calitate. Acest manual, ofera cumparatorilor argumente necesare, pentru a selecta cea mai buna valoare oferita, incluzand si criteri sociale, prin evidentierea importantei definirii, identificarii, si selectarii celei mai bune valori pentru serviciile de securitate.

Criteriile propuse a se lua in calcul in alegerea unui furnizor de servicii de securitate, pe langa pret sunt:

  • Angajatii  directi ai furnizorului de securitate (experienta, abilitati, training, selectie, recrutare, screening inainte de angajare si dupa angajare, conditii de munca
  • Managementul operational (echipa de management operational, site manager, structura, experienta lor, timp de raspuns, disponibilitate, planificare- organizare ture, raportare, proceduri, inspectii)
  • Infrastructura ( echipamente de securitate, uniforme, masini, alte dotari, suport si capabilitati tehnice de securitate)
  • Compania ( structura si organizare companie, filosofia de securitate, calitatea serviciilor, managementul resurselor umane, referinte, certificari, premii de profil nationale si internationale, membru in asociatii de profil)

Puteti descarca manualul dar si instrumentul destinat evaluarii, direct din situl nostru in pagina Resurse

sau direct de pe situl destinat acestui manual (CoESS/UNI Europa Secure Best Vaue website):  

 http://www.securebestvalue.org

Confederatia Europeana a Serviciilor de Securitate (CoESS), este o organizatie umbrela pentru 26 asociatii nationale de securitate.   CoESS a fost fondata in 1989 si este recunoscuta de Comisia Europeana, ca partener. CoESS  are reprezentanti in 24 state din Europa, din care  19 state membre EU, reprezentand aproximativ 60000 companii din domeniul securitatii private, care la randul lor au peste 2,2 milioane de angajati.

 

Autor: Constantin Iordache, Consultant de securitate 

Securitate in Romania.

 

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate