Calitatea in Securitate este un proiect de constientizare a diferentierii prin calitate. Servicii de securitate achizitionate pe criterii de calitate si servicii de securitate vandute prin elemente de calitate. Astfel incepem un sir de articole prin care sa evidentiem cum putem obtine sau vinde servicii de calitate in Securitate.
Aplicand oricare din elementele evidentiate poti vinde mai usor serviciile tale daca esti furnizor de servicii de securitate sau poti achizitiona servicii de securitate mai eficiente.
Un sistem bun de raportare ajută managementul în planificarea și controlul adecvat. Dacă rapoartele sunt disponibile fiecărui nivel de management la momentul potrivit, activitățile curente pot fi reglementate și controlate și pot fi luate, de asemenea, acțiunile corective necesare în timp util. Prin urmare, au fost urmate câteva principii pentru a face sistemul de raportare mai eficient. Astfel de principii sunt explicate pe scurt mai jos.
Principiile generale ale sistemului de raportare
1. Flux adecvat de informații: informațiile ar trebui să fie un flux liber de la locul potrivit către utilizatorul final potrivit al raportului. Prin urmare, informațiile ar trebui prezentate în formatul potrivit și la un moment adecvat, astfel încât să ajute la planificare și coordonare. Fluxul raportului nu trebuie întârziat cu niciun cost. Fluxul de informații este o activitate continuă. Informațiile pot curge în sus, în jos sau pe căi laterale în cadrul unei organizații. Comenzile, instrucțiunile, planurile etc. pot curge de sus în jos. Rapoartele de nemulțumiri, sugestii etc. pot curge de jos în sus. Notificările, scrisorile, soluțiile și reclamațiile pot curge din exterior. Raportul anual, raportul de analiză a situațiilor financiare, raportul administratorilor, raportul auditorilor etc. pot circula din interior spre exterior. Informațiile circulă lateral de la un manager la altul la același nivel prin întâlniri, discuții etc.
2. Programarea corectă: Scopul pregătirii raportului este controlul activităților nefavorabile. Prin urmare, raportul ar trebui să fie prezentat la orice moment, cu orice preț. În caz contrar, nu este utilă pregătirea unui astfel de raport. Mai mult, eforturile utilizate pentru pregătirea raportului și timpul sunt, de asemenea, risipite. În cazul raportului de rutină, programul ar trebui respectat cu strictețe. Absența informațiilor la momentul necesar duce la luarea unei decizii greșite.
3. Informații exacte: raportul conține doar informații exacte. Dacă în raport sunt incluse informații greșite, aceasta poate duce la luarea unei decizii greșite. Prin urmare, furnizarea de informații exacte îi ajută pe manageri să înțeleagă situația foarte clar. În același timp, prezentarea informațiilor exacte în raport nu ar trebui să implice costuri excesive de pregătire și nu ar trebui să ducă la întârzierea prezentării raportului.
4. Informații relevante: ar trebui acordată o atenție adecvată pentru a include numai informații relevante în raport. Includerea informațiilor irelevante reprezinta o pierdere și crește timpul în pregătirea raportului. Mai mult, informațiile irelevante confundă utilizatorul final al raportului.
5. Baza de comparație: informațiile oferite de rapoarte vor fi utile atunci când furnizează dispoziții pentru compararea cu cifrele anterioare, standardele stabilite sau obiectivele. Tendința variației poate fi aflată numai prin comparație. Acțiunile corective pot fi întreprinse cu ajutorul informațiilor comparative.
6. Rapoartele ar trebui să fie clare și simple: Scopul pregătirii unui raport este acela de a ajuta conducerea în planificarea, coordonarea și controlul. Prin urmare, raportul ar trebui prezentat în termeni foarte simpli pentru a putea fi înțeles clar de oricine. În caz contrar, nu are sens să pregătești un raport. Metoda de prezentare a unui raport trebuie sa fie în așa fel încât să atragă atenția cititorilor și să le permită să ajungă la o concluzie. Aranjarea informațiilor într-un raport trebuie sa fie completă, clară și simplă.
7. Cost: Conducerea suportă unele cheltuieli cu privire la pregătirea raportului. Astfel de cheltuieli ar trebui să fie proporționale cu beneficiile obținute din pregătirea raportului. Dacă este posibil, pot fi disponibile mai multe beneficii decât cheltuielile suportate. În acest fel, poate fi instalat un sistem de raportare. Cu alte cuvinte, ar trebui să se depună eforturi pentru a face sistemul cât mai economic posibil.
8. Evaluarea responsabilității: Sistemul de raportare a fost instalat astfel încât să evalueze responsabilitatea managerială. Standardele sau țintele sunt fixate pentru fiecare departament funcțional. Înregistrarea performanței reale este monitorizată împreună cu standardele, astfel încât să permită conducerii să evalueze performanța diferiților indivizi.
Vrei sa impartasesti din bunele practici?
Vrei sa afli despre bune practici?
Vrei sa fi un sustinator al campaniei?
Scrie un mail: securitate@verifies.ro