În industria Securității, ca în oricare alta, apar noi antreprenori entuziaști, în timp ce altii își închid firma. Motivele pentru abandon pot fi de orice natură, însă unul dintre ele ne-a atras atenția în mod special și anume, succesul.

Contrar așteptărilor, succesul este doar o etapă în dezvoltarea unei companii, iar uneori efectele sale au un impact atât de mare încât provoacă destabilizare și chiar faliment. Iată care sunt semnele care ar trebui să te îngrijoreze:

  1. Numărul de clienți crește constant și o mare parte dintre ei vin din recomandări;
  2. Te gândești să mai angajezi câteva persoane pentru a prelua o parte dintre responsabilități;
  3. Încep să se contureze departamentele și nu mai ai doar o singură persoană care se pricepe la toate;
  4. Volumul de informații crește și asta îți cauzează probleme privind trasabilitatea și administrarea lor;
  5. Promptitudinea față de clienții tăi are de suferit din cauza accesării greoaie a informațiilor și a numărului mare de sarcini;
  6. Planificarea activitatilor devine din ce în ce mai dificilă;
  7. Administrarea financiară și contabilă e ca un labirint fără ieșire;
  8. Activitatea angajatilor începe să-ți scape de sub control;
  9. Te-ai îngropat în teancuri de dosare;

… Știm, totul pare un haos absolut. Vestea bună este că în acest moment business-ul înflorește, dar avem și o veste proastă: în scurt timp vei avea clienți nemulțumiți, erori umane care apar involuntar, vei fi atât de absorbit de toate încât managementul tău va avea de suferit și îți va fi imposibil să mai poți dezvolta afacerea către nivelul de top, unde cu siguranță vrei să ajungi.

Aceasta este capcana firmelor mici și mijlocii, care suferă de sindromul broaștei fierte. Da, ai citit bine. Totul a pornit de la un experiment de laborator din secolul al IX-lea, unde s-a observat atunci că o broască aruncată într-o oală cu apă fiartă va sări imediat ca să-și salveze viața. Însă, dacă broasca este pusă într-o oală cu apă rece, iar temperatura apei este crescută progresiv, organismul broaștei se va adapta, încet, încet, la temperatura tot mai ridicată. Și când apa va incepe sa fiarba, broasca va muri, pentru că nu va mai avea energie să sară din oală. Toată energia ei a fost consumată în procesul de adaptare la mediul tot mai agresiv.

În cazul în care ai realizat că este momentul “să sari din oala”, WindOne îți poate oferi soluțiile dedicate industriei securității: soluția 
completă (OneERP)
, module specifice sau soluția de bază dedicată (OneTech Start). Adică exact ceea ce îți trebuie pentru a dezvolta compania și portofoliul de clienți.

OneTech Start este o soluție accesibilă industriei sistemelor tehnice de securitate, ce își propune să integreze până la 4 utilizatori într-un sistem unitar ce va conține module specifice pentru vânzări, relații clienți, financiar, evidență personal, tehnic și administrarea flotei auto. Această soluție poate fi accesată prin achiziție (3’000 EUR cost total) sau închiriere (1’200 EUR implementarea și 60 EUR/utilizator/lună).

Timpul înseamnă bani, iar supraviețuirea firmei tale poate depinde de alegerea ERP-ului potrivit. Solicită o întâlnire cu echipa WindOne:  http://www.windone.ro/ro/contact  

 

 

 

Autor:

Ionel Popa

General Manager WindOne            

www.windone.ro


Securitate in Romania

Servicii pentru industria de securitate: Consultanta de securitate, Audit securitate, Selectie si audit furnizori de securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate, Business Intelligence, Business Counterintelligence, Securitatea informtiilor, Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate, Consultanta marketing si vanzari, Training, Recrutare, Joburi securitate, Marketing online, Broker de securitate.

 

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate