3 practici strategice:

Stabilirea angajamentului de management de a face contractele prioritare, elaborarea unui plan de acțiune, alocarea resurselor și monitorizarea rezultatelor. 

Asigurarea implicarii organizaționale al managerilor din întreaga companie; în caz contrar, orice soluție va fi de scurtă durată. Rolul departamentului de prevenire a pierderilor este în primul rând acela de a conduce un efort intern comun de gestionare continuă a pierderilor.

Implementati prevenirea pierderilor la toate nivelurile. Angajații din întreaga companie trebuie să își asume responsabilitatea pentru reducerea pierderilor. Compania ar trebui să considere prevenirea pierderilor ca fiind egală cu importanța vânzărilor.

5 practici culturale:

Oferiți un leadership puternic și dezvoltați o echipă. Managerii de Loss Prevention trebuie să gestioneze ferm, să fie pasionați și energici și trebuie să creeze și să conducă echipe multifuncționale de prevenire a pierderilor.

Folosiți un management bazat pe dovezi. Deciziile trebuie sa se bazeze pe dovezi concrete să provină din date detaliate și în timp util.

Inovați și experimentați. Membrii echipei trebuie să inteleaga și să aibă mințile deschise, astfel încât să poată analiza astfel de provocări cu un autocontrol deplin.

Analize si discutii zilnice. Companiile pot ajuta la păstrarea prevenirii pe ordinea de zi, prezentand analize zilnice referitoare la pierderi..

Prioritizarea controlului procedural. Toti angajatii companiei trebuie să inteleaga legătura dintre pierdere și nerespectarea procedurilor. Verificarea stocurilor de marfa trebuie privită la fel ca si prinderea hoților.

În mod tradițional, personalul operațional al unui magazin este „zona zero” de actiune pentru controlul pierderilor.

1 practica de excelență operațională:

Capacitati lucrătorii magazinului și trageți-i la răspundere. Managerii magazinelor și angajatii cu functii trebuie implicati in permanenta, pe măsură ce planul de prevenire a pierderilor este elaborat și apoi să li se ofere instrumentele necesare, instruirea și datele pentru implementarea planului. De asemenea angajatii pot fi bonusati pentru rezultate bune, din valorile recuperate.

Minusurile din stocurile de marfa au fost considerate întotdeauna ca o consecință inevitabilă a activității, dar practica arata că, adoptând o abordare proactivă și integrata, o firmă poate reduce cu succes pierderile.


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitateSolutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security