Este firesc să apelăm mai întâi la tehnologie atunci când vrem sa prevenim pierderile. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de prevenirea furtului, soluțiile low-tech pot fi, de asemenea, foarte eficiente. Utilizarea de soluții cu costuri reduse sau gratuite, de multe ori pot fi mai eficiente decât unele instrumente de înaltă tehnologie.
Iată 6 moduri de tehnologie low-tech pentru prevenirea furtului din magazin:
1. Intampinarea clientilor. Magazinele nu doresc sa agaseze clientii cu reguli si proceduri de securitate neprietenoase. Unul dintre cele mai eficiente moduri de a descuraja cumpărătorii rau intentionati este acela de a saluta fiecare client care intră în magazin. Nu trebuie sa va limitati doar la a spune „Buna dimineata” peste umar, ci este necesar un contact vizual cu clientul iar salutul trebuie sa exprime clar un mesaj de bun venit. Nu numai că este o buna practica de serviciu clienti, dar, un simplu salut poate face ca potențialii clienti rau intentionati să-și schimbe părerea cu privire la furtul din magazin, deoarece știu că îi puteți identifica.
2. Rafturi ordonate Un semn care spune că magazinul tău este o victimă a hotilor este spațiul de pe rafturi sau ambalajele fara marfa in ele sau deteriorate, ascunse în spatele mărfurilor. Dacă magazinul dvs. este neorganizat și dezordonat, atunci este greu să localizați rapid aceste zone „roșii”. Marfa trebuie sa fie permanent aranjata si aliniata la marginea raftului iar ambalajele si marfa deteriorata trebuie eliminata si scazuta scriptic din inventar pe codul de marfa deteriorata.
3. Magazin iluminat optim . Asigurați-vă că magazinul dvs. este luminat corespunzător, mai ales dacă aveti program si noaptea. „Băieților răi nu le place lumina bună”. In acest sens trebuie sa verificati magazinul, atat în timpul zilei și cat si noaptea, special pentru a găsi zonele întunecate, slab iluminate, cum ar fi in colțurile magazinului sau în spatele rafturilor înalte. Trebuie să vă asigurați că iluminarea este distribuita in mod uniform, cu excepția cazurilor în care spoturile luminoase evidențiază anumite produse.
4.Despartitoare din plexiglas Adăugarea unor divizoare transparente la marginile rafturilor poate împiedica hoții să „mature” un raft în timp ce le permite clienților să selecteze articolele de care au nevoie. De asemenea, este indicat sa folositi cutiile antifurt transparente, asigurate magnetic pentru a asigura articole cu rata de furt ridicata, cum ar fi cartușele de imprimantă sau alte obiecte scumpe pentru sănătate și cosmetica.
5. Folositi coduri de comunicare. Recomandam folosirea unui limbaj codificat cu privire la comunicarea activităților suspecte observate magazin. Codurile ar trebui să fie ușor de reținut și să nu identifice un anumit culoar, astfel încât clienții să nu creadă că sunt supravegheati.
6. Asigurati vizibilitate pentru sistemul CCTV. Hoții nu vor fura dacă un angajat sau un client poate observa cu ușurință activitatea infractionala. Este necesar sa aveti rafturile și stivele de marfă aranjate optim pentru o vizibilitate buna în magazin.
Securitate in Romania by VerifiES Security
Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate, legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate
VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate
VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate: Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate, Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate,
VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate