Federația Serviciilor de Securitate și Federatia Protector a Sindicatelor din Industria de Securitate au luat act cu satisfacție despre adoptarea  completărilor la art.257 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal în sensul extinderii protecției legale asupra angajaților din sectorul securității private.

După 15 ani, această inițiativă legislativă este un binemeritat act reparatoriu față de agenții de securitate care astfel vor își vor redobândi statutul legal corespunzător riscurilor profesionale la care sunt expuși.

De asemenea, este o recunoaștere a importanței contribuții a angajaților din acest sector la  apărarea patrimoniului privat și de stat, dar și la menținerea siguranței și ordinii publice.

În acest sens este demn de menționat că numai în perioada 2014-2016, anual agenții de securitate, intervin în medie pentru stoparea a peste 14.000 de furturi și de asemenea predau organelor peste 16.000 de răufăcători, recuperând bunuri furate de aproximativ 10.000.000 lei.

În industria de securitate lucrează peste 110.000 de persoane, agenți de pază, tehnicieni instalatori de servicii de securitate, ingineri și specialiști IT.

Federația Serviciilor de Securitate (FSS) este o organizație neguvernamentală, apolitică și nonprofit, care cuprinde asociații profesionale și patronale din domeniul securității private – Asociația Română pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Asociația Română pentru Industria de Securitate (ARIS) și Patronatul Serviciilor de Securitate (PSS). Aceste asociații reprezintă atât domeniul tehnologiilor de securitate cât și pe cel al securității fizice și le sunt afiliate 254 de societăți de specialitate în care activează aproximativ 34.000 de angajați. Federația Serviciilor de Securitate promovează și protejează interesele membrilor săi, asigurându-le reprezentarea în discuțiile cu autoritățile publice, alte asociații, diferite instituții, organisme naționale și internaționale. FSS este membră a Confederației Patronale din Industrie, Agricultură, Construcții și Servicii din Romania (COMPIROM) și organizează anual, în luna Noiembrie, Ziua Securității Private și Gala Premiilor OSPA, evenimente de bilanț și referință pentru piața de securitate din România.


Securitate in Romania

Servicii pentru industria de securitate: Consultanta de securitate, Audit securitate, Selectie si audit furnizori de securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate, Business Intelligence, Business Counterintelligence, Securitatea informtiilor, Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate, Consultanta marketing si vanzari, Training, Recrutare, Joburi securitate, Marketing online, Broker de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate