In principal, echipa unui Centru Operational de Securitate (SOC) trebuie sa se asigură că posibilele incidente de securitate sunt identificate, analizate, păzite, cercetate și făcute cunoscute.

  1. IMPLEMENTAȚI ȘI GESTIONAȚI INSTRUMENTELE DE SECURITATE

O echipă SOC ar trebui să aibă o suită de produse tehnologice care să ofere o perspectivă asupra mediului de securitate al organizației. SOC trebuie să numească o echipă de securitate calificată care să poată selecta și să utilizeze instrumentele adecvate. Echipa ar trebui să evalueze solicitarile, să țină seama de cerințele de integrare a sistemului de securitate, să dezvolte încercări de prevenire si stoparea a amenintarilor și să evalueze interoperabilitatea cu infrastructura existenta.

Instrumentele de securitate de bază includ tehnologie de detecție și prevenire a situatiior de criza, instrumente de gestionare a amenințărilor și vulnerabilităților, instrumente de prevenire a pierderilor, tehnologie de raportare și platforme de analiză a datelor. Security Operation Center  poate avea acces și la instrumente medico-legale ale întreprinderii care susțin investigațiile privind răspunsurile la situatiile de criza.

  1. MONITORIZATI ACTIVITĂȚILE SUSPECTE ȘI LE PREVENIȚI

Cu asistența instrumentelor de monitorizare a securității, echipa SOC analizează activitatile care pot duce la situatii de criza. Echipa efectuează triaj la alerte, înțelege amploarea amenințării și răspunde.

SOC trebuie să coreleze și să valideze alertele. Personalul SOC poate contextualiza aceste evenimente în mediul de rețea al obiectivelor monitorizate și poate coordona activitățile de răspuns cu personalul cheie în timp real.

  1. REDUCEȚI TIMPUL DE CRIZA ȘI ASIGURAȚI CONTINUITATEA ACTIVITATII

Întreprinderile trebuie să se asigure că activitatea este continuua, fara intreruperi.  În cazul unui eveniment, SOC poate notifica proactiv părțile interesate despre evenimentele grave de securitate. Dacă este posibil, riscurile sunt atenuate înainte ca evenimentele de securitate să ajungă la infrastructuri  importante și, dacă acestea escaladeaza redundanța trebuie să existe pentru a asigura continuitatea activității.

  1. STRATEGIA DE SECURITATE

SOC-urile funcționează în mod ideal ca centre de servicii partajate care oferă valoare părților și îi ajută să își continue activitatea in conditii normale . SOC sunt organizații inter-funcționale care centralizează operațiunile efectuate de diferite departamente.

Organizațiile ar trebui să definească modelul de funcționare și guvernanța SOC pentru a asigura responsabilitatea, supraveghea comunicarea și ghidarea interacțiunilor, cu persoane din IT, IR, HR, Juridic, Conformitate și alte grupuri manageriale. O linie clară de autoritate poate limita confuzia în timpul acțiunilor critice de criza, cum ar fi încetarea sau, in cazuri grave oprirea totala a activitatii.

  1. ASISTENȚĂ PENTRU AUDIT ȘI CONFORMITATE

Un Security Operation Center este adesea responsabil pentru sistemele de audit pentru a îndeplini cerințele de conformitate pentru reglementările guvernamentale, corporative și industriale. Accesul eficient la informații despre crize, amenințări, identitate și date de control de acces este esențial pentru conformitate.


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in SecuritateProiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate