Conform statisticilor de securitate din SUA pierderile din inventar se ridica la peste 45 miliarde de dolari în fiecare an. Sursa principală a acestor pierderi se datoreaza in primul rand hotilor care fura din magazine, urmată de furtul angajaților. Ca urmare, este foarte important să constientizati care sunt bresele de securitate din magazine pentru a evita pierderile cunoscute si necunoscute. In acest sens, va prezentam 5 greșeli intalnite cel mai des in activitatea de Loss Prevention.

 

1) Lipsa unei politici de prevenire a pierderilor

 Este posibil ca o parte din angajați să nu fie pe deplin conștienți si instruiti de pericolele reprezentate de pierderile cunoscute si necunoascute. De asemenea este posibil ca acesti angajati sa posteze pe retelele de socializare aspecte din activitatea de prevenire a pierderilor de la locul de munca, cum ar fi aplasarea sistemelor de securitate. În toate aceste cazuri, lipsa unei politici de prevenire a pierderilor, cu reguli clare care să explice in detaliu ceea ce se califică drept furt, va lasa loc la interpretari ale regulamentelor interne si implicit va facilita furturile si fraudele in magazine.

2) Utilizarea ineficientă a camerei de securitate

Comercianții din retail care folosesc numai afise de informare privind supravegherea video sau instalează numai camere video false, riscă furturi și pierderi reale. Camerele CCTV pot ajuta la prevenirea furtului extern si intern. Deși este important să aveți camere funcționale, este la fel de important să le plasați in locurile vulnerabile. Cele mai sensibile locuri sunt caile de acces in suprafata de vanzare, cabinele de proba, zonele de repaus, caile de acces ale clientilor si angajatilor in magazin, rezervele de marfa, surtile interioare, culoarele dintre rafturi și zonele mascate de insulele de marfa si afișaje. În mod ideal, pentru obtinerea de probe, camerele video ar trebui să fie pozitionate astfel încât să poată vizualiza in detaliu semnalmentele clientilor si angajatilor și plăcuțele de înmatriculare ale mijloacelor de transport de marfa si ale autoturismelor din parcarile magazinului.

3) Lipsa verificarilor la angajarea personalului

In retail, in ziua de azi, nu este usor este să găsești și să păstrezi angajați. Când nu aveți personal suficient și aveți nevoie să acoperiți programul de lucru, poate fi tentant să angajați orice candidat. În efortul de a deține sau de a gestiona o afacere, poate fi ușor să uitați să cereti referințe sau să efectuați o verificare a antecedentelor candidatilor.In acest mod, puteți pierde din vedere faptul că noul candidat a fost concediat de la ultimul loc de muncă pentru fraude sau furtul de mărfuri din magazin. Dacă vă alocați timp pentru verificarea activitatii anterioare a angajatului, puteți ajuta la prevenirea pierderilor.

4) Lipsa unor parole puternice in sistemul informatic

Prevenirea pierderilor nu este întotdeauna legată de marfa sau pierderi de inventar cunoscute sau necunoascute. Iinformațiile, proprietatea intelectuală sau datele de know-how pot fi, de asemenea, considerate drept furturi. A avea o parolă slabă pe sistemele informatice creează vulnerabilități și permite ca informațiile sensibile să fie expuse curiosilor. Toate dispozitivele electronice de lucru, sistemele și software-urile ar trebui să aibă o parolă puternica.

5) Sistem de gestiune a marfurilor neperformant

Dacă nu folositi sisteme de gestiune performante, este posibil să nu vă dați seama că pierdeți bani. Actualizeaza gestiunea in fiecare zi. Faceți inventar în mod regulat și comparați-l cu vânzările. Utilizați un sistem de gestionare a relației cu clienții pentru a urmări istoricul clienților. Un sistem de gestiune neperformant va ascunde pierderile. O parte importantă a activitatii de prevenire ar trebui să includă verificarea numerarului de bani în fiecare zi, pentru a cunoaste cantitatea de numerar din ele în orice moment. Repetarea acestor verificari va preveni minusurile și vă va ajuta să descoperiti orice greșeli, savarsite cu intentie sau fara intentie.  


 

Intra in legatura acum cu un consultant VerifiES

securitate@securitateinromania.ro

Dacă afacerea dvs. se confruntă cu pierderi și doriti să la preveniti, luați în considerare colaborarea cu experți în prevenirea pierderilor. VerifiES vă poate oferi soluții pentru prevenirea pierderilor din cauze externe și interne. Contactați-ne astăzi!

 


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

 

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

 

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitateSolutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

 

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare pentru industria de Securitate

 
VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate