“Securitate in Romania” in colaborare cu  “SelfMasters” va ofera consultanta referitoare la protectia eduard schultzafacerilor. Totodata va reamintim ca prin intermediul “Securitate in Romania” puteti participa la programele de training “Competitive Intelligence si Business Counterintelligence – Siguranta pentru afacerea ta” – detalii pe www.securitateinromania.ro sectiunea Training.

Edward Schulz, fost angajat al Companiei DuPont angajat a fost recent condamnat pentru rolul sau intr-o retea de spionaj economic condusa de o companie din Coreea de Sud. Aceasta retea fura secrete comerciale legate de Kevlar, un produs marca inregistrata dezvoltat si vandut de DuPont.

 

Cercetatorul dr. ing. Edward Schulz a lucrat peste 30 de ani, pentru compania americana DuPont. Acesta a fost seful departamentului de cercetare tehnica si dezvoltare a produsului Kevlar.

Kevlar-ul, este o fibra sintetica deosebit de rezistenta dezvoltata si perfectionata de DuPont in ultimii 50 de ani. Acest produs este folosit in intreaga lume, la confectionarea vestelor anti-glont sau a blindajelor auto, la cabluri de fibra optica, produse auto si industriale, precum si la multe alte aplicatii.

DuPont Kevlar ca marca inregistrata, a aparut dupa foarte multa munca si eforturi uriase ale companiei, urmare a unor programe indraznete de cercetare, cu bugete, investitii si resurse considerabile, cu procese de productie si planuri de afaceri inovatoare.

Revenind insa la Edward Schulz, in pofida unui acord pe care l-a semnat ce privea restricționarea divulgarii informațiilor secrete ale Companiei DuPont, privind tehnologiile de obtinere a kevlar-ului, cand a parasit compania acesta a reusit sa plece cu un volum impresionant de documente secrete (peste un milion de pagini).

La putin timp dupa plecarea dr. Schulz de la DuPont, acesta a fost contactat de un reprezentant al companiei KOLON Industries din Coreea de Sud, care i-a propus un post de consultant in dezvoltarea unui proiect privind tehnologiile de producere a kevlarului. Cercetatorul american a acceptat oferta si a pus la dispozitia  KOLON Industries, o cantitate insemnata de informatii secrete si documente ale firmei DuPont.

Operatiunea de intelligence a companiei KOLON a mers mai departe, prin identificarea si contactarea lui Michael David Mitchell, un alt fost angajat DuPont, concediat in 2007 pentru slabe rezultate profesionale, care semnase, la plecare, un angajament de confidentialitate. Si Mitchell a acceptat sa devina consultant al firmei coreene, punand la dispozitia acestora alte documente secrete la care a avut acces si pe care reusise sa le sustraga inaintea concedierii.

Totul a functionat bine pentru firma coreeana, pana in momentul in care, reprezentanții KOLON au inceput sa-i puna intrebari extrem de tehnice lui  Michael Mitchell, despre  Kevlar, iar acesta a apelat la fostii si actualii angajați DuPont pentru obtinerea unor răspunsuri.

Interesul si intrebarile adresate de Mitchell fostilor colegi au atras atentia acestora si au fost sesizate conducerii Companiei DuPont, care a apelat imediat la ajutorul FBI. Acest caz, ar fi fost aproape imposibil de solutionat fara asistența DuPont.

Furtul de secrete comerciale este o crima federala in America si dupa o ancheta a FBI, pe langa cei doi fosti angajati DuPont, cinci directori ai KOLON Industries au fost inculpati pentru spionaj economic si furtul de secrete comerciale. Toti cei implicati au primit pedepse cu inchisoarea. Compania coreeana a pledat vinovat la acuzatiile aduse si în luna aprilie 2015 a fost obligata sa plateasca 85 de milioane de $ amenzi penale și 275 milioane $ în restituire.eduard schultz 2

 

Morala acestei povestiri reale, este evidenta: trebuie sa stii cum sa iti iei masurile necesare protejarii informatiilor vitale pentru compania ta, sa stii cum sa implementezi aceste masuri si sa iti instruiesti angajatii atat de bine incat sa poata sesiza eventuale scurgei sau furturi de informatii proprietare firmei.

Dupa cum ati vazut, pericolul spionajului economic nu este o fictiune.

Cornel Cucuteanu Cornel Cucuteanu – Consultant business intelligence

SECURITATE IN ROMANIA

Servicii pentru industria de securitate: Consultanta de securitate, Audit securitate, Selectie si audit furnizori de securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate, Business Intelligence, Business Counterintelligence, Securitatea informtiilor, Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate, Consultanta marketing si vanzari, Training, Recrutare, Joburi securitate, Marketing online, Broker de securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate