software de prevenire a pierderilor Urmatorul articol va prezinta masuri de prevenire a pierderilor în industria de retail. Pentru informatii mai detaliate si recomandări specifice pentru nevoile dvs. de prevenire a pierderilor vizitati www.verifies.ro.

Prevenirea pierderilor este un termen care poate fi aplicat in orice industrie sau segment de afaceri. Prevenirea pierderilor reprezinta conceptul de stabilire a politicilor, procedurilor și practicilor de afaceri pentru a preveni pierderile de inventor.

Dezvoltarea unui program in jurul acestui concept va poate ajuta sa reduceti situatiile in care aceste pierderi pot aparea si totodata sa actionati preventiv in acest sens. De ce este necesar ca un retailer sa inteleaga conceptul de loss prevention? Atunci cand se inregistreaza pierderi scade si rentabilitatea afacerii. Marfa pierduta trebuie inlocuita iar acest lucru inseamna bani cheltuiti. Costul acestor pierderi se reflecta in profiturile care ar fi putut fi folosite pentru deschideri de noi magazine, beneficii pentru angajati sau cresterea veniturilor.

De ce ai nevoie de un program de prevenire a pierderilor? Un program de prevenire a pierderilor este similar oricarei alte componente a unei structuri de afaceri. Intr-o companie exista departamente de vanzari, de marketing, de resurse umane, de ce nu ar exista si un departament de protectie al inventarului si de prevenire a pierderilor? Dimensiunea departamentului de prevenire a pierderilor depinde de dimensiunea afacerii, de numarul de sedii, de cifra de vanzari, de potentiale riscuri si probleme care pot aparea in derularea activitatii. Un departament de loss prevention impreuna cu un program de monitorizare a pierderilor va face afacerea mai profitabila.

securitate@securitateinromania.ro

Sfaturi pentru prevenirea furtului si fraudei

1. Elaborați regului de prevenire a pierderi;or Creați și promovati regului care să descrie gestionarea corecta a proprietății companiei. Regulile vor ghida angajații de buna credinta și îi poate descuraja pe cei care ar putea fi tentați să comită furturi sau fraude. Asigurați-vă că regulile indica în mod clar acțiunile disciplinare care vor avea loc dacă un angajat este prins furând din patrimoniul companiei.

2. Managementul va respecta aceleasi reguli – conduceti prin exemplu

Managementul executivi și de top ar trebui să urmeze aceleași reguli ca și angajații de la nivelul de executie al companiei. Dacă nu doriți ca angajatii să fure, nu lăsați nici managementul să profite de bunurile companiei.

3. Folosiți sistemul CCTV 

Instalarea camerelor de securitate este un bun factor de descurajare pentru angajații care ar putea lua în considerare frauda și furtul. Știind că sunt supravegheati video, aceste persoane sunt mai puțin tentate sa fure. Instalati camerele în zone în care hoții ar putea săvârși infracțiunile, cum ar fi depozitele mari, rezervele de depozitare sau camerele de valori. Asigurați-vă că evitați introducerea lor în băi, vestiare sau in alte zone cu potential de intimitate, deoarece acest lucru este ilegal. Vizionati în mod regulat inregistrarile CCTV pentru a observa activitatea neobișnuită / suspecta.

4. Încurajează raportarea prin asistenta telefonica

Majoritatea angajaților sunt sinceri și loiali la locul de muncă și nu sunt de acord ca alți angajați sa săvârșeasca furturi sau fraude. Încurajați raportarile de fraude si furturi prin crearea unei linii de asistență privata, care să ofere angajaților o gamă largă de opțiuni de raportare. Includeți o adresă de e-mail dedicată, un număr de telefon și un formular web și permiteți denunțătorilor să rămână anonimi. Subliniați că sfaturile vor fi păstrate în confidențialitate și că managementul. se angajează să evite represaliile.

5. Utilizati formulare pentru consumul intern

Pentru orice valoare mai mare decât consumabilele obișnuite de birou, folosirea formularelor de consum intern vă pot spori eforturile de prevenire a pierderilor. Blocați numerar, electronic consumabilele cu valoare și oferiți acces prin aprobare. Monitorizați cu atenție și urmăriți inventarul acestor articole. Industriile care lucrează cu articole deosebit de periculoase sau scumpe, cum ar fi tehnologia și domeniile medicale, ar trebui să ia măsuri suplimentare de precauție.

6. Stabiliți controale pe solduri

Un sistem de verificări al soldurilor va face angajații responsabili și va reduce șansele de frauda. Asigurați-vă că un angajat nu este însărcinat niciodată cu operarea  soldurilor.

7. Efectuați audituri prin sondaj

Efectuarea de audituri periodice vă poate ajuta să găsiți anomalii în gestiune. Efectuați  verificări aleatorii ale inventarului la diferite momente ale zilei, în diferite zile ale săptămânii. S-ar putea să descoperiti un sistem de fraudă sau furt pe care in mod normal nu l-ați fi observat niciodată.

8. Faceți angajații să se simtă apreciați

Angajatorii pot arăta că își apreciază angajații plătindu-le un salariu decent. Angajații platiti la nivel minim pot apela la furt pentru a compensa lipsa banilor sau pentru că consideră că merită să fie plătiți mai mult. In mod sigur salariile mici genereaza furturi si fraude interne. Dacă majorările salariale nu sunt oportune, ridicati moralul angajaților în alte moduri, cum ar fi recunoașterea realizărilor, oferirea de avantaje la locul de muncă precum și oferirea de mentorat și feedback. Angajații care sunt fericiți la locul de muncă sunt mai puțin susceptibili de a risca să-l piardă din cauza comportamentului infracțional.

9. Verificarea candidatilor la angajare

Una dintre cele mai ușoare forme de prevenire a pierderilor este sa nu angajam hoti. Efectuati verificari cand angajati personal, prin solicitarea de cazier judiciar, cereti si verificatri referințe. Dacă apar semne de intrebare în timpul acestui proces, investigați mai departe sau indepartati candidatul.

10. Angajați un auditor financiar extern

Aduceți un contabil extern pentru a analiza documentele financiare ale companiei dvs.  o a doua verificare și o perspectivă obiectivă poate fi descoperi neconcordanțe pe care un contabil intern le-a ratat. Verificati extrasele bancare, registrele și metodele de plata, inclusiv dacă plățile furnizorilor corespund documentelor de inventar.

11.Verificați intrarile de marfa prin contra-receptie

Verificați receptiile de marfa, facturile, avizele de insotire a marfurilor,  documentele de expediere si retur. Acest lucru facut zilnic vă poate ajuta in eforturile de prevenire a pierderilor, deoarece minusurile nu vor rămâne nedetectate mult timp.

12. Organizeaza si ordoneaza rezervele de marfa si suprafata de vanzare

Un magazin prost organizat si dezordonat face ca hoții să poată fura si frauda cu ușurință. Aspectul magazinului este strans legat de pierderile cunoscute si necunoscute. Eliminați lipsa de vizibilitate pentru CCTV prin repozitionarea  pavoazarii si a stivelor de marfuri.

13. Folositi personalul din suprafata de vanzare

O altă modalitate de a descuraja furturile este aceea de a avea permanent angajati in suprafata de vanzare, de la culoarele principale până la zonele izolate. Ei ar trebui să salute clienții și să ofere ajutor, precum și să raporteze imediat comportamentul suspect. Acest lucru nu numai că vă va îmbunătăți serviciul pentru clienți, dar si va descuraja potentialii hoti, reamintindu-le că magazinul are ochi peste tot.

14. Solicitați bonuri de casa pentru retururile în numerar

Pierderile din cauza fraudelor de retur de marfa cumparata, inclusiv returnarea mărfurilor furate, a mărfurilor cumpărate cu bani contrafăcuți sau a mărfurilor uzate, este una din principalele cauze de pierderi necunoscute prin frauda. Solicitați clienților care doresc un retur în numerar să prezinte un bon de casa. Dacă nu au un bon de casa, oferiți în schimb credit in magazin sau un schimb. Asigurați-vă că aplicați această politică 100% din timp pentru a reduce frauda de retur.

15. Solicitați un act de identitate pentru returul de bani sau marfa

O metodă pe termen lung de prevenire a pierderilor este de a cere clienților un de identificare atunci când fac o returnare sau un schimb. Acest lucru vă ajută să identificați modele de comportament de revenire frecventa sau neobișnuita. Este mai puțin probabil să fiți victima unui sistem de fraudă de retur și puteți alerta si alte lmagazine din reteaua dvs.

16. Organizati programul de lucru al angajatilor in mod strategic

Atunci când organizati programul de lucru al angajaților, ganditi strategic. Nu lăsați pe nimeni să lucreze singur, în special pe cei care au sarcini de gestionare a banilor, inclusiv angajatii de la casele de marcat. Angajații care sunt tentați să fure vor avea mai puține ocazii să o facă dacă altcineva este acolo pentru a-i trage la răspundere. Potențialii hoți vor fi, de asemenea, supravegheați mai bine dacă există mai mulți angajați în magazin.

17. Organizati procedural măsuri de securitate

Instrumentele de securitate sunt unele dintre cele mai comune și eficiente metode de prevenire a pierderilor. Camerele, oglinzile, etichetele de securitate, senzorii și dispozitivele de protecție detectează pierderile cunoscute si necunoscute și descurajează infractorii. Asigurati marfurile mici, scumpe sau furate frecvent. Asigurati verificarea accesului la vestiare și utilizati infolierea gentilor si marfurilor din alte magazine.

18. Utilizati afise cu mesaje de securitate

Odata cu utilizarea sistemului CCTV, reamintiți-le clienților că sunt supravegheati folosind semnalizare corespunzatoare în tot magazinul. Menționează că toate furturile sau incercarile de furt sau frauda vor fi raportate catre politie. Aceste anunturi vizuale pot descuraja potențialii infractori.

19. Păstrați organizate si ordonate

Rafturile, pavoazarea și culoarele dezordonate sau aglomerate, ambalaje deteriorate, fac mai greu de observat minusul de marfa. Păstrați rafturile bine aprovizionate și trageți articolele în față, făcând un perete de produse. Cu cât rafturile sunt mai organizate si ordonate, cu atât este mai ușor să monitorizati inventarul.

20. Utilizați software de gestionare a furturilor si fraudelor

Utilizarea unui sistem de gestionare a furturilor si fraudelor este util pentru a coordona investigațiile și vă ajută să identificați tendințele de infractionalitate. Creați grafice și diagrame pentru a vizualiza in permanenta tiparele incidentelor. Indiferent dacă aveți probleme cu furtul angajaților, frauda, ​​furtul din magazin sau pierderile din lanțul de aprovizionare, software-ul de prevenire a pierderilor oferă informații valoroase asupra vulnerabilităților companiei dvs.


Incepe acum un program de Loss prevention.

securitate@securitateinromania.ro

iordachec@verifies.ro

 lazard@verifies.ro

 


Securitate in Romania by VerifiES Security

 

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitateSolutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate