Pregătirea pentru o pandemie: consultați planurile de continuitate a afacerii pe fondul unui focar de coronavirus
Organizațiile din întreaga lume au reacționat la recentul focar de coronavirus, COVID-19, într-o varietate de moduri, de la restricționarea călătoriilor neesențiale ale angajaților la anularea evenimentelor mari. Posibilitatea unei pandemii are potențialul de a perturba forțele de muncă, lanțurile de aprovizionare și activitatea economică în lunile următoare. Deci, cu un sentiment de urgență, organizațiile prudente își revizuiesc și își actualizează planurile de continuitate a afacerilor pentru a-și asigura rezistența operațională.
O forță de muncă sănătoasă și disponibilă este atuul cel mai valoros al oricărei organizații. O pandemie va incapacita unii angajați și va duce la carantinarea altor angajați. Acest lucru ar putea duce la o perturbare majoră a operațiunilor normale, cu un număr potențial mare de angajați care lucrează de la domiciliu sau din locații îndepărtate.
Pentru a vă proteja forța de muncă și a vă ajuta să vă asigurați productivitatea continuă, este esențial să:
- Stabiliți o strategie care să permită angajaților să continue să funcționeze fără a-i pune în pericol.
- Aveți un plan de izolare a angajaților în cazul în care apare amenințarea unei posibile infecții.
- Asigurați-vă că angajații pot lucra eficient de acasă.
- Verificați dacă aveți instrumentele, tehnologia, capacitatea și măsurile de securitate pentru a sprijini o forță de muncă mare de la distanță.
- Examinați-vă politicile de resurse umane pentru a vă asigura că angajații nu vor fi afectați personal dacă trebuie cazați în carantină pentru o perioadă îndelungată și modificați orice politici, după caz, pentru a oferi o mai mare flexibilitate în ceea ce privește regimul de lucru normal.
- Determinați prioritățile și cerințele minime de personal pentru a sprijini aceste priorități, în cazul în care trebuie să funcționați cu o forță de muncă semnificativ redusă.
- Identificați angajații-cheie și asigurați-vă că alți membri ai personalului au primit o pregătire adecvată pentru a-și acoperi în totalitate absența.
- Creați un plan de comunicații care să ofere angajaților și altor părți interesate actualizări periodice ale situației, precum și acțiuni întreprinse.
Într-o economie globală, aproape fiecare organizație este conectată la sau dependentă de alte persoane. Este posibil să nu fiți direct afectat de o pandemie, dar ar putea fi afectat dacă este un furnizor la un punct critic din lanțul dvs. de aprovizionare. Înțelegerea dependenței de entitățile din afara organizației dvs. este esențială. Sunt pregătiți terții dvs. critici (de exemplu, furnizori, furnizori și furnizori de servicii)?
Pentru a vă proteja operațiunile și pentru a asigura continuitatea serviciilor sau produselor clienților dvs., este important să:
- Asociați-vă dependențele pentru a înțelege unde ar putea afecta perturbările lanțurilor de valori.
- Examinați pregătirea terților dvs. critici (furnizori, furnizori, furnizori de servicii etc.).
- Identificați puncte individuale de eșec în ecosistemul dvs.
Atunci când evaluați impactul unei perturbări asupra ecosistemului dvs., este important să recunoașteți perioada de timp înainte de producerea impactului real. Așadar, pe măsură ce îți revizuiești și îți actualizezi planurile, ar trebui să efectuezi, de asemenea, demersuri și exerciții. Aceasta este cea mai bună metodă pentru identificarea lacunelor din procedurile dvs. și vă va oferi șansele cele mai mari de a executa cu succes. Participanții activi se vor familiariza cu obiectivele și obiectivele planului și vor începe să-l folosească drept ghid, mai degrabă decât o listă prescriptivă de sarcini care trebuie urmate fără a aplica gândirea rațională. Practicarea executării planului tău asigură ca toate părțile necesare să înțeleagă rolurile și responsabilitățile lor.
În timpul analizelor de pregătire, trebuie să evaluați, de asemenea, instrumentele utilizate pentru a menține informații relevante și pentru a ajuta la executarea planurilor dvs. Tehnologiile vechi și instrumentele învechite vor pune în executare cu succes chiar și cele mai bune planuri. Identificați deficiențele instrumentelor disponibile și creați o listă cuprinzătoare de cerințe care vă vor spori capacitatea de a executa. Cu cât începeți să actualizați setul de instrumente, cu atât veți putea reduce riscul de execuție.
Abilitatea unei organizații de a răspunde eficient la o perturbare a forței de muncă sau a unei terțe părți critice nu depinde numai de cât de eficient ați fost în procesul de planificare, dar și de cât de eficient ați fost cu instrumentele pe care le aveți și de pregătirea pe care ați implementat-o. Instrumentele pe care le utilizați pentru a comunica, pentru a menține conștientizarea situațională și pentru a oferi informații actuale și exacte vor avea, de asemenea, un impact major asupra execuției planului.
Citi mai mult pe:Riskmanagementmonitor
Securitate in Romania by VerifiES Security
Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate, legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate
VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate
VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate: Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate, Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate,
VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate
VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate, strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.