Pierderea totala in Retail
În octombrie 2016, Asociația Liderilor din Retail Retail Industry (RILA) a publicat raportul „ Beyond Shrinkage: Introducing Total Retail Loss” , punctul culminant al anilor de muncă de cercetare concentrat pe a ajuta industria de retail să dezvolte o definiție și tipologie mai generalizatoare și mai potrivite pentru scopuri. din întreaga gamă de pierderi pe care le înregistrează.
De atunci, conceptul de pierdere totală retail (TRL) a primit aclamări critice pe tot globul, nu numai pentru modul în care a încurajat o dezbatere mai largă și mai largă despre ceea ce constituie „pierderea” cu amănuntul, ci și revizuirea acestuia despre viitor. rolul și responsabilitățile funcției de prevenire a pierderilor ar putea sau ar trebui să fie.
Ca idee teoretică, a primit un sprijin academic și industrial considerabil și, în multe privințe, este dificil să nu fi de acord cu premisa care stă la baza – că definiția existentă a pierderii, axată aproape exclusiv pe „contracție”, o slăbiciune și un rău- termenul definit, în general, acoperind doar forme necunoscute de pierdere de stoc, nu surprinde în mod adecvat complexitatea comerțului cu amănuntul modern și nici peisajul de risc fundamental diferit pe care l-a creat.
În plus, în timp ce lumea pierderii cu amănuntul a fost cândva caracterizată ca un deșert de date, care a condus mai degrabă la abordări miopice asupra conceptualizării și controlului său, gama de surse de date disponibile acum oferă noi oportunități (și provocări) pentru a înțelege și măsura mult mai larg. paleta pierderilor cu amănuntul. Acest lucru este în special în cazul unei zone precum comerțul electronic, care a înregistrat o creștere remarcabilă în unele sectoare de vânzare cu amănuntul. Această formă de vânzare cu amănuntul prezintă o gamă complet nouă de provocări de prevenire a pierderilor, nu în special modul în care se vor măsura pierderile asociate cu acesta, dar și modul în care intervențiile de control ulterioare ar putea fi evaluate pentru eficacitatea lor.
Cu toate acestea, în timp ce teoretic este atrăgător, TRL poate fi, de asemenea, văzută ca un concept extrem de perturbator și provocator din punct de vedere organizațional de adoptat, care necesită o reevaluare fundamentală a modului în care se organizează întreprinderile cu amănuntul și prioritizează activitățile lor. Deoarece poate necesita o evaluare trans-organizațională a nu numai modul în care sunt definite și măsurate pierderile, ci și modul în care sunt colectate, în prima instanță poate fi dificil să se definească linii de responsabilitate. Și chiar și atunci când o afacere de vânzare cu amănuntul a populat tipologia TRL cu calcule ale valorii monetare a diferitelor tipuri de pierderi pe care le propune, dezvoltarea unei strategii de afaceri pentru a se concentra apoi asupra acelor domenii de pierderi susceptibile să obțină cele mai mari recompense poate fi la fel de provocatoare. Cu tipologia TRL care cuprinde pierderile care apar în magazinele fizice, lanțurile de furnizare,
Pe parcursul a foarte mulți ani de dezvoltare organizațională cu amănuntul, s-au dezvoltat granițe ale responsabilității, bugetele de închidere, resurse, abordări și priorități. Echipa de prevenire a pierderilor se ocupă de contracție, operațiunile de stocare se ocupă cu stocurile din afara stocurilor, lanțul de aprovizionare are în vedere pierderi în mișcarea produsului, echipa de risc se ocupă de probleme de sănătate și siguranță ș.a. TRL promovează un dialog mult mai holistic și multifuncțional, care expune potențial interesele vestite, pune sub semnul întrebării domeniile de responsabilitate și necesită poate un angajament de reorganizare. În unele privințe, poate fi deseori mult mai ușor să menținem status quo-ul, în special într-o perioadă de instabilitate și fluxuri sectoriale considerabile.
Cu toate acestea, așa cum susține cu tărie raportul inițial RILA, beneficiile adoptării TRL ar putea fi profunde, nu în ultimul rând prin deblocarea unei cantități considerabile de profituri pierdute într-un moment în care vânzarea cu amănuntul se străduiește să mențină nivelurile de rentabilitate în prezent. Oferă un caz persuasiv într-un moment de dislocare sectorială. Într-adevăr, o serie de companii de vânzare cu amănuntul de pe glob au început să adopte TRL (sau versiuni ale acestuia), în timp ce multe altele par a fi în proces de a evalua modul în care ar putea face acest lucru. Cu siguranță, referințele la pierderile cu amănuntul total, ca concept la conferințele și atelierele internaționale de prevenire a pierderilor cu amănuntul, devin mult mai frecvente, ceea ce sugerează că poate fi din ce în ce mai multă tracțiune în rândul comunității cu amănuntul pentru prevenirea pierderilor.
Ceea ce nu este clar, însă, este cum și în ce fel au adoptat utilizatorii conceptului TRL și nici nu este clar măsura în care au adaptat tipologia TRL pentru a se potrivi circumstanțelor lor particulare. Cele treizeci și trei de categorii de pierderi prezentate în tipologia inițială au sens pentru retaileri? Sunt toate relevante sau lipsesc unele? În egală măsură, nu este clar modul în care o anumită companie a răspuns la introducerea TRL. A avut loc vreo reorganizare și, dacă da, cum? Pentru cei care iau în considerare, dar încă nu decid să pună în aplicare TRL, care sunt barierele și ce informații și ajutor au nevoie pentru a duce mai departe adopția?
De la publicarea raportului RILA, comunitatea globală de prevenire a pierderilor cu amănuntul a avut ocazia să reflecte asupra acestui mod diferit de a gândi despre gestionarea pierderilor. Are sens, este gestionabil și, mai ales, există vreo valoare reală în adoptarea acestui tip de abordare? Scopul acestui nou studiu este de a oferi reflecții despre modul în care TRL a plecat de la o propunere esențial teoretică la realitățile practice ale lumii reale de retail. În special, cercetarea a fost interesată să ia în considerare cinci factori:
- Conștientizare – retailerii știu existența acesteia?
- Adopție – în ce măsură au început să o folosească?
- Revizuire – tipologia și conceptul inițial sunt potrivite pentru scop?
- Dezvoltare – cum ar trebui să se schimbe pentru a satisface contextul actual de vânzare cu amănuntul?
- Implementare – ce sfaturi ar trebui să le dea celor care se gândesc să o adopte?
Cercetarea s-a bazat pe un sondaj online destinat principalilor comercianți de retail din SUA, Europa și Australasia și interviuri în profunzime cu directorii de prevenire a pierderilor.
Conștientizarea TRL
Cercetările au descoperit că aproape nouă din zece dintre cei care au participat la sondajul online erau conștienți de conceptul de TRL. Deși trebuie menționat că eșantionul a fost preponderent orientat către comercianții cu amănuntul mai mari care operează în principal în SUA și Marea Britanie, unde raportul original de cercetare a fost larg difuzat și revizuit, datele sugerează un nivel relativ ridicat de conștientizare a conceptului. Poate mai important, aproape două treimi dintre cei care sunt conștienți de acest lucru au sugerat că a avut un impact asupra modului în care afacerile lor au reacționat la pierderi cu amănuntul.
Adoptarea TRL
Dintre cei care erau conștienți, este la fel de încurajator faptul că peste o jumătate au declarat că au îmbrățișat pe deplin conceptul sau au adoptat unele dintre elementele sale. În plus, pentru cei care încă au adoptat-o, aproape 50 la sută au considerat că este posibil să o folosească în următoarele douăsprezece luni. Se pare că conceptul TRL câștigă o anumită tracțiune în industrie.
Motivul pentru adoptarea TRL
Rezultatele sondajului indică o serie de motive cheie pentru care a avut loc adoptarea (respondenții ar putea selecta mai multe opțiuni), cel mai des selectat fiind faptul că conceptul a oferit un cadru mai bun pentru a surprinde toate pierderile care afacerile se confruntau acum (78%). Al doilea răspuns cel mai popular legat de modul în care modelul a oferit oportunități mai mari de a avea un impact pozitiv asupra rentabilității afacerii (67%). A urmat apoi capacitatea sa de a ajuta organizațiile să își concentreze mai eficient resursele (58%). Motivul cel mai puțin ales pentru adoptarea TRL a fost acela că afacerea avea acum datele care să le poată fi utilizate (50%).
În plus, interviurile în profunzime cu liderii de prevenire a pierderilor au dezvăluit, de asemenea, că conceptul oferea o modalitate de a asigura că funcția de prevenire a pierderilor continuă să fie privită de restul activității ca fiind atât relevantă, cât și de valoare. După cum a afirmat un intervievat: „Majoritatea companiilor se îndreaptă spre valori minime istorice. Ne gândim acum: „OK, ne-am ocupat de micsorare; acum ce urmează? Toți cei din industrie trebuie să ne gândim [despre] ce urmează. Trebuie să depășească doar marfa și pierderea de numerar. Cum rămâne relevantă prevenirea pierderilor într-o lume cu amănuntul, care se schimbă atât de mult? ”
Respondenții la studiu au identificat o serie de beneficii cheie pentru adoptarea unei abordări mai orientate către TRL în activitatea lor, axată în special pe:
- Gestionarea mai bună a complexității retailului
- Generarea unei transparențe și responsabilități mai mari
- Crearea de noi oportunități de reducere a pierderilor cu amănuntul
- Maximizarea potențialului echipei de prevenire a pierderilor
- Utilizarea mai eficientă a resurselor organizaționale
- Permite întreprinderii să înțeleagă mai bine pierderile cu amănuntul
Bariere, preocupări și provocări pentru adoptarea pierderii totale cu amănuntul
Utilizarea termenului „contracție” pentru a rezuma diverse tipuri de pierderi de retail se întinde pe o perioadă de peste 150 de ani și, fără îndoială, a fost cel mai important motor al gestionării pierderilor cu amănuntul de atunci. Prin urmare, cercetarea a fost interesată să înțeleagă care sunt provocările retailerilor atunci când se gândesc să introducă TRL în afacerile lor.
După cum se poate observa în grafic, provocările legate de date ocupă primele două categorii: datele sunt răspândite în întreaga companie (44%) și nu au datele necesare (23%). Acest lucru este apoi urmat de aspecte referitoare la structura organizațională actuală (14%). Alte probleme au fost mult mai puțin răspândite. Mai puțin de unu din zece au considerat că lipsa sprijinului de conducere a fost o barieră (9%), în timp ce lipsa de resurse sau nevoia percepută sau dorința de a se îmbarca într-o călătorie TRL nu au fost considerate preocupări esențiale.
Deși datele au reprezentat, fără îndoială, principala preocupare pentru majoritatea respondenților, unii au identificat și problemele pe care le pot prezenta inerția organizațională și prioritățile concurente. După cum a spus un respondent: „Fiți conștienți de inerția organizațională care s-a acumulat de-a lungul timpului. Există sute de ani de moștenire cu care să faci față. De aceea, ai nevoie de o contribuție de gestionare a modificărilor pentru a ajuta la gestionarea acestei tranziții. ”
Pentru cei care livrează acum platforme de comerț electronic, complexitatea și natura sa trans-funcțională au prezentat provocări reale atunci când se gândesc la TRL. După cum a spus un respondent: „Trucul și provocarea este să ajungem într-un punct în care afacerea este capabilă să măsoare aceste pierderi cu exactitate și manevrabilitate. Este o provocare, deoarece comerțul electronic a fost adesea construit în mod incremental, cu tentacule care se întind în întreaga companie, ceea ce face dificilă strângerea datelor împreună. ”
După cum se poate observa în graficul de tipologie 2.0 de mai jos, abordarea problemei modului în care ar trebui definite și măsurate pierderile legate de comerțul electronic este o parte cheie a noii versiuni a tipologiei TRL.
Revizuirea TRL
Așa cum a fost detaliat în raportul inițial, tipologia TRL, în timp ce se baza pe cercetări detaliate cu comunitatea de vânzare cu amănuntul, a fost foarte mult un model teoretic, pledând pentru un set de categorii de pierderi bazate pe semnificația percepută a acestora pentru industrie și capacitatea lor de măsurabil. Structurată în jurul a patru centre cheie – magazinul fizic de vânzare cu amănuntul, lanțul de aprovizionare cu amănuntul, activitățile de comerț electronic și pierderile bazate pe întreprinderi – tipologia inițială s-a bazat pe treizeci și trei de categorii de pierderi, de la furtul clienților până la pierderi datorate amenzilor de reglementare. . Feedback-ul detaliat al respondenților la această cercetare sugerează că nu doar acele treizeci și trei de categorii originale reprezintă o bună reprezentare a principalelor domenii ale pierderilor, dar, în mare parte, mulți comercianți le măsoară și le monitorizează în mod regulat undeva în cadrul afacerilor lor.
Dezvoltare: TRL 2.0
În cazul în care tipologia inițială nu avea specificitate era în raport cu zona pierderilor legate de comerțul electronic. În 2015 și 2016, când a fost inițiată cercetarea pentru prima dată, puțini comercianți care au participat aveau date mult verificabile cu privire la gama și amploarea pierderilor pe care le întâmpinau prin activitățile lor de comerț electronic. Ca atare, tipologia TRL 1.0 a avut doar două categorii de pierderi pentru a acoperi pierderile din comerțul electronic. De atunci, mulți retaileri care oferă platforme de comerț electronic au început să înțeleagă și să cuantifice mai exact tipurile de pierderi pe care le întâmpină prin acest tip de vânzare cu amănuntul. Prin urmare, a fost posibil, prin ultimele cercetări, actualizarea tipologiei TRL pentru a ține cont de aceste evoluții. Versiunea 2.0 conține acum patruzeci și două de categorii de pierderi, comerțul electronic acoperit de unsprezece tipuri.
Implementarea TRL
În timp ce cercetările au descoperit că nivelurile de conștientizare și ratele de adoptare a conceptului de TRL sunt încurajatoare, o preocupare comună pentru mulți utilizatori care ar fi fost lipsa de orientări cu privire la modul în care s-ar putea îmbarca în introducerea sa în afacerile lor. Lucrarea finală a studiului a fost, prin urmare, vizată să adune experiența și sfaturile celor care au început să folosească aspecte ale TRL în organizațiile lor. Cercetarea a identificat 12 factori de luat în considerare:
Obțineți suita C intern. Ca și cele mai importante inițiative de schimbare, este esențial sprijinul pentru conducere. Generarea de urgență, facilitarea sprijinului financiar și asigurarea conformității – toate sunt importante pentru ca strategia bazată pe TRL să devină un succes.
Dezvoltați un caz de afaceri axat pe mărimea premiului. Utilizarea datelor disponibile și a poftei de schimbare a organizației. Construiți un caz de afaceri puternic, care se concentrează pe beneficiile financiare care ar putea rezulta din adoptarea unei abordări bazate pe TRL.
Adoptați o abordare incrementală pentru TRL. Tipologia TRL trebuie privită ca o paletă de posibilități care poate fi adaptată oricărui context organizațional dat. Începeți mic și construiți treptat. Este foarte ușor să preiați mai mult decât este gestionabil în mod realist în primă instanță.
Identificați mai întâi câștigurile rapide. La început, concentrați-vă doar pe acele domenii de pierdere care pot genera rezultate reușite și ușor livrabile. Nu încercați prea curând.
Organizați-vă pentru utilizarea TRL. Gândiți-vă cine va fi responsabil pentru furnizarea unei abordări bazate pe TRL, ce resurse ar putea fi necesare (în special analitice) și cum să beneficiați de sprijin din partea întreprinderii.
Avocat pentru TRL; acționează ca agenți ai schimbării. Combaterea responsabilității pentru gestionarea tuturor domeniilor de pierderi acoperite în TRL este mai puțin decât de dorit. Asigurați-vă că cei care conduc TRL acționează ca „agenți ai schimbării”, colectând datele, acordând prioritate lucrărilor și apoi recomandați acțiuni ameliorative celor mai în măsură să le livreze.
Analizați structurile de raportare pentru TRL. Deși există o standardizare redusă a liniilor de raportare în întreaga industrie de prevenire a pierderilor, având în vedere lărgimea și sfera de aplicare a TRL, un număr de respondenți la această cercetare au argumentat cu tărie că funcția financiară este cea mai bine plasată pentru a asigura o coordonare generală.
Pregătiți-vă pentru antagonismul organizațional. Modul în care TRL adesea se încadrează într-o gamă largă de responsabilități organizaționale poate provoca potențialul de neliniște funcțională bazată pe o „apucare a terenului” percepută de cei care conduc agenda TRL. Prin urmare, este important să se efectueze o evaluare a reacției probabile a celor afectați de o inițiativă TRL, în vederea întreprinderii acțiunilor preventive pentru a explica, asigura și asigura.
Gândiți-vă la numele „corect” pentru TRL. În timp ce sintagma „pierdere totală cu amănuntul” a devenit relativ bine cunoscută în comunitatea globală de prevenire a pierderilor, este important ca organizațiile individuale să dezvolte propria lor etichetă pentru inițiativa lor inspirată TRL, pe baza circumstanțelor și contextului lor particular. Pentru o serie de respondenți, trecerea la „protecția profitului” a fost considerată un monic util, care a descris cu exactitate ce a avut în vedere inițiativa inspirată de TRL.
Evitați confuziile terminologice. Este important ca pe măsură ce o afacere se îmbarcă într-o călătorie orientată TRL, limbajul folosit este clar și concentrat. În orice caz, continuați să folosiți termenul „contracție” ca reprezentant pentru pierderea stocurilor necunoscute, dar asigurați-vă că există o distincție clară între aceasta și imaginea de pierdere mai largă pe care intenționați să o dezvoltați.
Utilizați TRL ca lentilă analitică. Pe lângă faptul că oferă un cadru larg și amplu pentru evaluarea și gestionarea pierderilor cu amănuntul, conceptul de TRL poate fi utilizat și într-un mod mult mai concentrat pentru a evalua impactul posibil al oricărei inovații planificate și schimbarea unei afaceri. Stimulând o evaluare mai cuprinzătoare a impactului posibil pe o paletă largă de pierderi, modelul TRL poate permite calcularea unui ROI mai realist și echilibrat pentru orice inovație sau schimbări de vânzare cu amănuntul.
Nu uitați că calendarul este esențial. În cele din urmă, la fel ca majoritatea deciziilor din viață și muncă, sincronizarea poate juca un factor imens în dictarea succesului (sau nu) oricărei inițiative date. Gândiți-vă la climatul organizațional actual și dacă este probabil să fie receptiv (sau nu) la introducerea unei abordări bazate pe TRL. În cazul în care vânturile de cap sunt considerate a fi prea puternice și alte priorități prea dominante, întârzierea poate fi o abordare corectă.
Perspectiva
După cum a spus destul de elegant generalul „Eric Shinseki,„ Dacă vă place schimbarea, veți displace irelevanța și mai mult. ”Și acesta poate fi cu siguranță cazul celor din industria de prevenire a pierderilor care consideră singura lor responsabilitate ca fiind vorba de pierderi necunoscute. (psihiatru). În timp ce pentru unele părți ale sectorului de vânzare cu amănuntul rămâne o formă dominantă de pierdere asupra căreia trebuie să se concentreze, pentru alții, aceasta este din ce în ce mai puțin, însă o singură parte dintr-o imagine mai largă și mai complexă, care grafică eroziunea profiturilor cu amănuntul cu o serie de tipuri de pierderi. Se speră că atât această nouă cercetare, cât și lucrarea inițială de dezvoltare a conceptului de TRL vor permite industriei de vânzare cu amănuntul să se străduiască spre o abordare mai coerentă, mai integrată și progresivă în ceea ce privește gestionarea pierderilor și, în final, protecția profiturilor.
Citeste mai mult pe: Loss Prevention Media
Securitate in Romania by VerifiES Security
Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate, legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate
VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate
VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate: Achizitii servicii de Securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate, Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate,
VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate
VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultant in Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.