IMPLEMENTAREA UNUI SISTEM VIDEO IP
FOLOSIND INFRASTRUCTURA DE CABLU COAXIAL EXISTENTA
Va doriti avantajele specifice camerelor video IP? Doriti sa renuntati la sistemele analogice vechi, dar inlocuirea cablurilor existente este o problema? Avem acum solutia!

Desi camerele video IP prezinta avantaje enorme legate de calitatea excelenta imaginilor,  accesarea la distanta, scalabilitate s.a., avantaje care le-au impus ca standard in majoritatea sistemelor noi, clientii nostri au in continuare un numar foarte mare de sisteme analogice, a caror inlocuire reprezinta o provocare din punct de vedere economic, dar si operational. Acesta este motivul pentru care sistemele CCTV HD – care utilizeaza cablul coaxial existent pentru transmisii digitale de semnale video de inalta definitie, utilizand camere si recordere speciale – au cunoscut o dezvoltare semnfificativa in ultimii ani.

Problema principala a solutiilor de tip CCTV HD este interoperabilitatea – exista mai multe standarde pe piata si, odata ce se opteaza pentru unul dintre ele, clientul ramane „captiv” acestuia. In schimb, camerele IP pot fi in general integrate in orice retea, utilizand standardul ONVIF si asigurand, astfel, interfatarea cu orice alt echipament care utilizeaza tehnologia IP.

Exista o solutie de a instala camere IP si Megapixel, precum si alte sisteme IP – WIFI, Intercom, Sonorizare Publica, Control Acces, telefonie, etc – pe cablurile existente de tip coaxial sau chiar pe alte cabluri cu doua fire, oferind astfel o instalare simpla si viabila economic.

Solutia INTERCOAX

Compania Intercoax a dezvoltat tehnologia EoC (Ethernet over Coax), care permite conectarea echipamentelor IP folosind cablul existent de tip coaxial sau UTP pe distante de peste 2400m. In acelasi timp, receiverele Intercoax de tip PoC (Power over Coax) furnizeaza pana la 50W/port, pentru alimentarea la distante mari a dispozitivelor IP.

COSTURI

Suntem totdeauna preocupati de costuri. Tehnologiile EoC si PoC economisesc pana la 60% din costurile unui upgrade la tehnologia IP prin reutilizarea cablarii existente. In plus, desi in multe cazuri se trece cu vederea, a lasa pe pozitie cabluri nefolosite este un risc real atat din punct de vedere al sigurantei  (ar trebui cel putin etichetate, daca nu inlaturate complet) cat si al riscului de incendiu. Cablurile existente ar trebui scoase si reciclate.

 

ETHERNET & POWER over Coax, UTP, 2-wire

Intercoax a dezvoltat primul switch cu management IEEE 1901 care permite migrarea IP pe coaxial, dar si transmisii Ethernet la foarte mare distanta pe cabluri UTP sau cu 2 fire.

Utilizand tehnologia PoC, tensiunea de alimentare de 56V este livrata in dispecerat si distribuita catre transceiverele EoC si catre echipamentele IP (camere, telefoane VoIP, etc). Nu mai este necesara utilizarea de repetoare, ceea ce reduce considerabil bugetul si simplifica proiectul. Prin tehnologia PoC over EoC, camerele video pot fi alimentate din acelasi UPS ca si echipamentele din dispecerat.

Tehnologia EoC ofera o instalare simpla, dar si o retea transparenta, „plug and play”, usor de folosit si fiabila; permite integrarea cablului coaxial existent cu reteaua Ethernet. EoC suporta protocoale de retea cum ar fi UDP, TCP/IP, HTTP, etc., fara a fi necesara programare sau configurare. In plus, receiverele Intercoax cu management permit diagnoze la distanta cum ar fi reset/port, monitorizarea PoC, etc.

Solutia pentru sisteme mici, disponibila pe piata, este de tip punct-la-punct, adica la camera IP se monteaza un transceiver (alimentat local), iar la celalalt capat – la dispecerat – se monteaza cel de al doilea transceiver (alimentat local).

Pentru sisteme mari, cu multe camere IP sau Megapixel, solutia Intercoax este superioara si consta in utilizarea unui receiver switch cu management Eoc/Poc in dispecerat, care suporta pana la 2 transceivere si dispozitivele IP conectate la acestea (camere IP, etc) per port (= daisychaining). Stream-uri video, VoIP, WiFi,… dar si PoC sunt suportate la distante cu mult mai mari decat standardul Ethernet (100m), in topologie star, ring, daisychain sau mix-uri. Aceasta inseamna o mai mare flexibilitate si mai putin efort in upgrade-ul camerelor.

CONCLUZIE

Eleganta solutiei Ethernet & Power over Coax consta in simplitatea proiectarii si a implementarii sale.

Instalarea este usoara si simpla, datele sunt robuste si fiabile, iar economiile sunt considerabile.

Poate cel mai important, nu este necesara intreruperea fluxurilor operationale pentru instalarea noilor cabluri si inlaturarea celor existente, ceea ce inseamna ca business-ul Dvs nu va fi afectat pe perioada upgrade-ului.

Doriti sa evaluati costurile unui upgrade la IP, pastrand cablarea existenta? Contactati-ne la viorel.luta@electronicsecurity.ro sau 0728331567.


Securitate in Romania: Stiri, Tendinte, Joburi, Resurse, Legislatie, Topuri Securitate, Club Securitate, Consultanta Securitate

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate