1  Sistem de securitate proiectat ca răspuns la criza recenta

O criză recentă (cum ar fi un furt major sau o amenințare cu moartea la adresa unui manager) determină ca clientul să reacționeze excesiv și să instaleze  sisteme de securitate mult mai elaborate decât exista anterior în această facilitate. Sistemul proiectat este „overkill” în raport cu cerințele clientului de securitate pe termen lung. Odată ce memoria conducerii superioare a recentelor evenimente de securitate începe să se estompeze, devine evident că măsurile de securitate existente sunt excesive. La puțin timp după aceea, compania decide că sistemele de securitate nou instalate sunt mai multe probleme decât merită și compania întrerupe utilizarea sistemelor.

 2 – Sistem de securitate proiectat fără a sprijini resursele umane în loc

Acest lucru se întâmplă cel mai frecvent pe proiectele de construcții noi. Un sistem  de securitate  integrat este proiectat pentru o nouă unitate. Sistemul de securitate necesită monitorizare 24 de ore pe zi în camera de control, unul sau mai mulți agenti de securitate care răspund la alarme și unul sau mai mulți angajați la nivel administrativ care să gestioneze sistemul și să emită carduri de acces. Problema? Compania nu a bugetat pentru persoanele care vor fi obligate să opereze și să administreze noile sisteme de securitate. Conducerea superioară încearcă să reducă numărarea capului, să nu o mărească. Compania se mută în instalație, iar responsabilitatea pentru noile sisteme de securitate este atribuită unei persoane care nu dispune de resursele necesare pentru o funcționare corespunzătoare a acesteia. Compania devine în curând nemulțumită de sistemele de securitate și se oprește să le folosească în modul în care au fost proiectate.

 3 – Sisteme de securitate proiectate cu o capacitate prea mică

Sistemele de securitate sunt proiectate cu o capacitate suficientă pentru a face față nevoilor actuale. Facilitatea are 62 de cititoare de carduri, astfel încât a fost selectat un sistem de control al accesului cu o capacitate de citire 64 de carduri. Cerințele inițiale au cerut instalarea a 30 de camere, prin urmare a fost aleasă o comutator matrice cu o capacitate de 32 de camere. La scurt timp după deschiderea instalației, este necesar să instalați zece camere suplimentare și șase cititoare suplimentare de carduri. Nu există bani disponibili pentru a înlocui dispozitivul de control al accesului la capăt și echipamentul CCTV, astfel că este instalat un aranjament de schimbare a echipamentelor duplicate. Funcționarea sistemelor este complicată și confuză.

4 – Sisteme de securitate proiectate cu o capacitate prea mare

Un sistem de control al accesului este conceput pentru sediul unei corporații majore. Există o nevoie imediată de cititoare de 28 de carduri la clădirea sediului central. Managerul de securitate crede că „într-o zi în viitor” ar putea dori ca sistemul de sediu corporativ să controleze și cititorii de carduri la cele 120 de filiale ale companiei, deși nu există planuri sau fonduri pentru a face acest lucru. În loc să utilizeze un sistem de dimensiuni medii care satisface nevoile actuale și costă 7.000 de dolari, managerul de securitate specifică un sistem de management de securitate de vârf al companiei cu o capacitate pentru 1024 cititoare de carduri și 32 de stații de lucru client. Sistemul specificat costă peste 90.000 de dolari pentru instalare și este mult mai complicat decât necesitățile actuale ale instalației. Costurile actuale pentru suportul software și upgrade-urile sunt, de asemenea, mult mai mari decât este necesar. Un an mai târziu, producătorul sistemului anunță că întrerupe susținerea acestui produs „moștenit” în favoarea noii platforme software. Sistemul nu este niciodată extins dincolo de capacitatea sa inițială și este în cele din urmă înlocuit cu un sistem mai mic, mult mai puțin costisitor.

5 – Sisteme de securitate prea complicate pentru utilizatori

Un sistem electronic de securitate sofisticat este proiectat și instalat. Sistemul integrează CCTV, interfon, control acces și monitorizare alarme. Consultantul a specificat o succesiune elaborată de evenimente care vor apărea oricând când are loc o alarmă. Din păcate, utilizatorul sistemului (o persoană non-tehnică) nu înțelege niciodată pe deplin intențiile consultantului. Ca rezultat, o mare parte din echipamentul de securitate care a fost instalat este subutilizat, iar utilizatorul de multe ori întreabă: „Mă întreb ce înseamnă acest echipament?”.

 6 – Sistem de securitate proiectat prea exact în jurul unei persoane

În cele mai multe cazuri, un manager de securitate va avea propriile idei despre modul în care ar trebui proiectat un sistem de securitate. În unele cazuri, va fi proiectat un sistem de securitate care este foarte personalizat în funcție de dorințele unui individ. Este posibil ca acest sistem să nu răspundă nevoilor organizației în ansamblu. Când această persoană pleacă, oamenii care își asumă responsabilitatea pentru sistemele de securitate nu înțeleg sau nu apreciază modul în care au fost proiectate sistemele de securitate. Drept urmare, sistemele cad adesea în uz, când persoana care le-a conceput inițial pleacă din companie.

Concluzia

Nu există nici un substitut pentru o evaluare cuprinzătoare a obiectivelor de securitate ale companiei pe termen lung înainte de a începe proiectarea oricărui sistem de securitate. O declarație clară despre ce intenționează să realizeze sistemele de securitate trebuie să fie scrisă și aprobată de echipa de conducere înainte de începerea oricărei activități de proiectare. Sistemul de proiectare ar trebui să se bazeze pe nevoile pe termen lung ale companiei și nu ca răspuns la orice criză imediată sau capriciile oricărei persoane. Sistemele de securitate au un cost inițial, precum și costurile operaționale și de întreținere. Conducerea superioară trebuie să înțeleagă pe deplin toate costurile implicate înainte de aprobarea lansării oricărui proiect de sisteme de securitate.

Cititi mai mult pe: http://www.silvaconsultants.com


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Achizitii servicii de Securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta dedicate firmelor de Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate