O întrebare comună pentru un interviu merge pe linia „dacă vi se va oferi această poziție, unde v-ați vedea în cinci ani?” Această întrebare îl ajută pe viitorul angajator să înțeleagă dacă există o aliniere între așteptările angajatorului în carieră. progresia și cea a candidatului. De asemenea, este o întrebare care poate permite candidatului să își exprime gândurile cu privire la schimbările din industrie, noile abilități pe care doresc să le dezvolte și nivelul de ambiție pe care îl dețin pentru progres.

 

La o recentă reuniune ECR de la Madrid, grupul de lucru format din cincizeci de comercianți cu amănuntul a început să răspundă la aceeași întrebare: unde se vede prevenirea pierderilor în 2025? Organizațiile reprezentate includ AholdDelhaize, Abercrombie & Fitch, Carrefour, Delhaize, Desigual, Dyson, John Lewis, Kaufland, Lidl, Mango, M&S, Metro C&C, Sainsbury’s, S Group, Sonae, Tesco, TK Maxx, Topshop și Waitrose. Reprezentanții au fost organizați în unsprezece grupuri și au primit sarcina de a răspunde la patru întrebări specifice:

 1. Care va fi singurul scop, credința și motivația echipei și capacitatea acesteia în 2025?
 2. Numiți trei priorități, procese și activități noi sau diferite, pe care echipa le va întreprinde pentru a îmbunătăți pierderile în 2025?
 3. Care vor fi rezultatele și rezultatele prevenirii pierderilor în 2025 și ce persoane, procese și tehnologii trebuie să fie în vigoare pentru a furniza aceste livrări?
 4. Care sunt câteva etape și acțiuni inițiale pe care le-ați putea lua în 2019 pentru a vă asigura că sunteți gata pentru 2025?

Fiecare dintre cele unsprezece grupuri a completat un șablon, iar cuvintele pe care le-au folosit au fost apoi vizualizate folosind instrumentul Wordle, unde mărimea fontului ar reprezenta frecvența cuvintelor și a termenilor folosiți. Cu cât fontul este mai mare, cu atât este mai popular și declarat cuvântul sau termenul. Acest articol vă va duce la concluzii și va încheia cu gânduri cu privire la posibilele etape următoare pentru dvs. și echipa dvs.

Vânzarea cu amănuntul se schimbă prevenirea pierderilor de mâine va fi diferita decât astăzi

Trăim într-o perioadă de schimbare fără precedent în comerțul cu amănuntul – dinamic și interesant, dar, în același timp, extrem de incert, cu știri despre schimbări din ce în ce mai multe în modurile posibile de cumpărături, mai multe falimente, mai multe închideri de magazine și mai multe pierderi de locuri de muncă în fiecare zi. cutiile poștale. Lumea prevenirii pierderilor nu este afectată, cu mai multe economii de costuri impuse echipelor de prevenire a pierderilor de către conducerea de vârf în urmărirea continuă a marjelor îmbunătățite. Noul „normal” este să auziți sau să citiți despre cum echipele de prevenire a pierderilor cu amănuntul, în special operațiunile pe teren și paza, sunt reduse și cum echipele centrale sunt „răspândite mai subțiri”, cu două sau trei locuri de muncă devenind doar una, cu noul șefilor de prevenire a pierderilor însărcinate cu responsabilități suplimentare, cum ar fi continuitatea activității și siguranța.

Mai mult ca oricând, oportunitatea pentru tine și pentru echipa ta de prevenire a pierderilor este să te îndrepți la următorul decret de management și exercițiu de reducere a costurilor și să-ți modelezi propriul viitor, privind peste orizont și, folosind cele mai bune cunoștințe disponibile, imaginându-ți care este viitorul. s-ar putea să pară. Cu acest context, grupurile de lucru din Madrid au discutat, dezbătut și au tras concluzii cu privire la fiecare dintre cele patru întrebări. Acestea sunt discutate și afișate în continuare.

Care va fi scopul unic, credința și motivația echipei și capacitatea din 2025?

După cum se ilustrează în figura de mai jos, a fost oferită o gamă largă de răspunsuri la această întrebare.

Cel mai popular răspuns la întrebarea cu privire la scopul viitor al prevenirii pierderilor apare ca „facilitarea schimbării” sau, după cum a menționat profesorul emerit Adrian Beck în articolele anterioare, nevoia liderilor de prevenire a pierderilor să fie agenți de schimbare. Accentul pus pe permiterea schimbării este recunoașterea următoarelor:

 1. Liniile de raportare ale echipei de prevenire a pierderilor se vor deplasa către ofițerul de funcționare și se vor îndepărta de funcțiile corporative interne, precum finanțele, resursele juridice sau resursele umane. Această schimbare în raportare promovează o relație de colaborare mai mare cu funcția operațională și un accent pe participarea și facilitatorii modificărilor modelului de operare.
 2. Domeniul în creștere al echipei de prevenire a pierderilor, dincolo de doar gestionarea pierderilor necunoscute, va implica că resursele tradiționale aflate sub controlul lor direct, cum ar fi analiza datelor, video, echipele de prevenire a pierderilor de câmp, paza și așa mai departe, vor avea un impact mai limitat. pe o problemă mai mare. Și capacitatea lor de a furniza în mod direct îmbunătățiri va fi redusă, de aici nevoia de a colabora cu alții pentru a permite schimbarea.
 3. În sfârșit, este o reflecție asupra apetitului crescând al întreprinderilor lor pentru risc și a presiunii crescânde asupra productivității. De exemplu, autocontrolurile aduc îmbunătățiri ale productivității, dar vor crește micsorarea sau, după cum a declarat recent un director general al retailerului, acestea sunt o „licență pentru a fura”. Cu un „loc la masa decizională” și echipa de prevenire a pierderilor invitată să fie o parte din fiecare echipă de proiect de schimbare multifuncțională, ei vor informa întreprinderea cu privire la alegerile pe care le-ar putea lua pentru a reduce pierderile și pericolul de vânzare cu amănuntul, pentru a oferi apoi un profit asupra investiției (ROI), care este mai bun decât ar fi fost altfel. fără aportul echipei de prevenire a pierderilor.

Pentru unii, acest lucru se îndepărtează de o concentrare restrânsă asupra unei singure probleme, de exemplu, pierderea necunoscută sau reducerea unui rol în care echipa este mai mult un consultant pentru afaceri, ar putea reprezenta o mare schimbare față de problema mai mare a vânzărilor cu amănuntul total. pierderi. Va fi o abordare care ar necesita o înțelegere mult mai profundă a afacerii și un mod de lucru mult mai colaborativ. În același timp, este nevoie de o înțelegere mult mai profundă a tuturor problemelor pierderii totale cu amănuntul, a cauzelor principale și a compromisurilor. Este probabil ca forma și abilitățile echipei să fie schimbate pe măsură ce riscurile pentru afaceri se schimbă, de exemplu, prin realocarea resurselor pentru a gestiona riscurile și problemele emergente asociate comerțului electronic.

Numește trei priorități, procese și activități noi sau diferite, pe care echipa le va întreprinde pentru a îmbunătăți pierderile în 2025

Figura de mai jos arată că cele trei noi priorități mai menționate au fost colaborarea cu alți retaileri, analiza datelor și o acoperire mai largă.

Lucrul cu alți comercianți din retail
Ca observator, ați putea fi iertat pentru că credeți că retailerii sunt mulțumiți atâta timp cât actorii răi sunt descurajați de la magazinele lor. Aceasta este cunoscută sub numele de „Nu trebuie să alerg rapid; Trebuie să alerg mai repede decât tine ”pentru a gestiona pierderile. Cu toate acestea, acest grup a solicitat în mod constant că „colaborarea cu alți retaileri” trebuie să fie noua normă până în 2025 și este ușor de văzut de ce. Potențialul colaborării este convingător. Doar aceste trei exemple oferă o aromă a oportunității pe trei aspecte ale pierderii cu amănuntul:

 1. Prevenirea criminalității. Comercianții cu amănuntul ar putea avea mai mult succes în descurajarea hoților dacă numele și probele video care arată cei care fură în mod repetat din fiecare magazin și / sau amenință personalul magazinului cu violență ar putea fi mai ușor împărtășiți și acțiuni.
 2. Abordări comune ale provocărilor comune. Dincolo de prevenirea criminalității, există numeroase oportunități pentru comercianții de retail să lucreze împreună pentru a îmbunătăți provocările operaționale comune pentru a accelera îmbunătățirea din partea comunității de furnizori. Autocontrolurile ar fi un exemplu; majoritatea comercianților cu amănuntul se confruntă cu provocări în ceea ce privește gestionarea funcției de control al greutății auto-verificărilor. Prin împărtășirea provocărilor lor și a unui set agreat de cerințe pentru îmbunătățiri, vânzătorii ar putea răspunde mai rapid la nevoia de schimbare, cu încrederea că orice intervenție ar putea satisface toate nevoile comercianților.
 3. Inovare. Pe măsură ce peisajele reglementărilor și riscurile în schimbările de vânzare cu amănuntul, multe dintre tehnologiile și abordările actuale pot, în timp, să devină mai puțin relevante. Pentru a se asigura că există un flux constant de inovații care răspund nevoilor emergente, dar nesatisfăcute ale industriei, retailerii pot colabora pentru a crea un brief comun pentru start-up-uri și inovatori.

Analiza datelor
A doua nouă prioritate ar fi analiza datelor. În 2004, profesorul emerit Adrian Beck a scris într-un raport pentru ECR despre prevenirea pierderilor că industria trăia în ceea ce el numea un deșert de date. Pentru unii, acest lucru poate fi în continuare cazul. Pentru cei mai mulți, cu toate acestea, acum se simte probabil ca și cum ar înota sau poate chiar se îneacă într-un lac cu date.

Începând cu 2004, posibilele surse de date din cadrul întreprinderilor cu amănuntul s-au extins rapid dincolo de surse tradiționale, cum ar fi datele de audit de inventar și tranzacțiile electronice de punct de vânzare, pentru a include acum un flux bogat de date din alte fluxuri, cum ar fi video, self-self. activități de checkout, date de urmărire a locației, date demografice, mașini (frigidere, cuptoare, alarme, porți EAS ș.a.), ajustări de inventar, biometrie și social media.

Noile activități pentru echipele de prevenire a pierderilor vor fi de a înțelege toate aceste date, de a identifica modul în care acestea pot fi combinate și integrate într-o singură platformă pentru a permite instrumentelor statistice să fie utilizate pentru a căuta și vizualiza informații nevăzute anterior cu privire la cauzele pierderi cu amănuntul.

Când analiza datelor devine fundamentul capacității de prevenire a pierderilor din 2025, credința este că funcția va deveni un „atu” și mai important pentru organizație.

Lărgirea nivelului de LP
Cea de-a treia prioritate nouă, cea mai sus menționată, a fost dezvoltarea unei abordări funcționale mai largi, atât în ​​ceea ce privește domeniul de aplicare, cât și pe largul părților interesate care ar trebui să fie angajate. Având în vedere presiunea continuă de a reduce numărul de capete, aceasta nu este o perspectivă surprinzătoare, deoarece este foarte probabil ca orice „lucrare” pentru pierderea totală a vânzărilor de retail să fie răspândită într-un număr mai mic de funcții și lideri. De fapt, acest lucru se întâmplă deja, capetele piramidale de prevenire a pierderilor sunt responsabile din ce în ce mai mult pentru o gamă mult mai largă de activități trans-organizaționale, cum ar fi pierderi care apar atât în ​​magazine cât și online, pentru deșeuri, siguranță, securitate, asigurări și continuitatea activității. .

Un domeniu mai mare implică, de asemenea, că viitoarea echipă de prevenire a pierderilor va trebui să angajeze un set mult mai larg de părți interesate în întreaga activitate. La fel ca publicitatea de la un renumit brand de bere, viitoarea echipă de prevenire a pierderilor va trebui să ajungă la mai multe părți ale organizației decât la orice altă funcție, și chiar mai mult în afară, pentru a fi cu adevărat eficientă.

Deci, dacă colaborarea cu alți retaileri, analiza datelor și o abordare mai largă sunt ceea ce echipele vor face diferit, următoarea întrebare este, ce trebuie să facă pentru ca acest lucru să se întâmple?

Ce oameni, procese și tehnologii vor trebui să fie în loc pentru a vă oferi noua capacitate organizației?

Figura de mai jos arată că cele mai populare trei teme care au ieșit din grupuri au fost capacitatea de a utiliza date, achiziția de talente și RFID.

 1. Date. De-a lungul acestui exercițiu, datele au apărut ca o temă dominantă. Acest grup a sugerat că viitoarele echipe de prevenire a pierderilor vor trebui să se uite la creșterea capacității lor de analiză a datelor pe plan intern sau va trebui să caute pentru a dobândi această capacitate din exterior. Cel puțin, părerea a fost că liderul prevenirii pierderilor în viitor va trebui să fie familiarizat cu principiile metodelor statistice și tehnicilor de vizualizare a datelor.
 2. Talent. Dacă în trecut și pentru a generaliza oarecum, liderii și echipa de prevenire a pierderilor au fost recrutați din forțele de ordine și securitate, discuțiile de la Madrid au sugerat că viitorul grup de talente arată foarte diferit. Pentru că, în timp ce abilitățile de aplicare a legii și securitate vor fi în continuare la cerere, „netul” pentru viitoarele recrutări este probabil să fie extins cu mult pentru a atrage lideri din toate părțile afacerii, pentru a ajuta la construirea relevanței și a cunoștințelor, precum și experți adânci în domeniile de competență emergente, precum gestionarea datelor și gestionarea proiectelor și schimbărilor
 3. RFID. De-a lungul discuțiilor, noua tehnologie a apărut ca o temă cheie – analiza video, inteligența artificială, Internetul lucrurilor, biometria, lista continuă. Pentru această cohortă de comercianți cu amănuntul, RFID a fost un exemplu al unei tehnologii emergente care poate furniza noi date pentru a gestiona pierderile, aducând un nou nivel de vizibilitate în istoricul tranzacțiilor și al stocurilor.

Care sunt unele etape și acțiuni inițiale pe care le-ați putea lua în 2019 pentru a vă asigura că sunteți gata pentru 2025?

Mai presus de toate, grupurile au fost convenite asupra a două priorități pentru a începe în 2019: implicarea altora și perfecționarea tehnologiei. Angajarea celorlalți necesită o înțelegere a contextului specific, a priorităților și a măsurilor cheie. Este permisă de date și de capacitatea echipei de prevenire a pierderilor de a-și transpune problemele într-o limbă relevantă pentru părțile interesate pe care încearcă să le angajeze.

După cum ilustrează figura de mai sus, grupurile au fost convenite asupra a două priorități de unde să înceapă.

 1. Implică-i pe alții. De exemplu, un raport din 2015 al lui Nicole DeHoratius, intitulat „Oportunități și provocări pentru angajarea comercianților în protecția activelor de vânzare cu amănuntul”, comandat de Asociația Liderilor din Retail Retail Industry, din SUA, a împărtășit asta dacă echipa de prevenire a pierderilor se arăta pur și simplu la birourile cumpărătorilor. cu o listă a liniilor de contracție superioare ale companiei, este puțin probabil să conducă la un nivel crescut de implicare, deoarece (a) cumpărătorii nu sunt măsurați pe contracție, (b) se gândesc la reducerea furtului extern și în afara controlului lor și, în sfârșit, (c) sunt ocupați. Cumpărătorii sunt campionii categoriei lor și caută soluții, nu probleme noi pentru a adăuga pe lista lor de priorități.

O abordare mai reușită ar fi prevenirea pierderilor pentru a demonstra cumpărătorilor cum problema pierderii afectează vânzările și execuția magazinului. Utilizarea unor valori suplimentare, cum ar fi stocurile de stoc sau precizia înregistrării inventarului, îi va ajuta pe cumpărători să creeze mai intuitiv legătura cu vânzările pierdute. În cele din urmă, analiza cauzelor rădăcină și eventualele intervenții pe care cumpărătorii singuri le pot iniția vor ajuta la asigurarea unei implicări pozitive.

 1. Tehnologie Upskill. Recunoașterea tehnologiei este mai mult decât scanarea internetului, a buletinelor de informare în domeniul tehnologiei cu amănuntul, etc. Upskilling înseamnă să înțelegeți mai profund aceste tehnologii și să le puteți califica pentru afacerea dvs. pentru a răspunde la întrebări cheie. De exemplu, ce proces de lucru existent ar putea automatiza tehnologia? Care ar fi cazul principal și principalul business? Cum ar putea să se extindă tehnologia pe întreaga afacere și care sunt creanțele și costurile lor realiste și complet declarate?

Alte teme menționate pentru acțiunea imediată au fost schimbarea culturii, implicarea managerilor de top și integrarea sistemelor de date – aceasta din urmă fiind esențială pentru ambiția viitoarei echipe de prevenire a pierderilor de a gestiona mai holistic problema pierderii cu amănuntul.

Formarea viitorului dvs.
În timp ce este greu de prezis cum va arăta chiar anul viitor în comerțul cu amănuntul, acest exercițiu a scos la suprafață câteva concluzii interesante despre cum arată un grup de lideri actuali de prevenire a pierderilor care ar putea arăta viitorul în 2025. Pentru acest grup cel puțin , cele trei concluzii la nivel înalt au fost:

 1. Domeniul de lucru al prevenirii pierderilor se va extinde pe măsură ce forma afacerii evoluează, relațiile dintre diferitele tipuri de pierderi devin mai evidente, iar numărul de persoane disponibile pentru a conduce munca se reduce, deoarece organizațiile scad inevitabil.
 2. Rolul grupului de prevenire a pierderilor va fi tot mai mult acela de a obține un „loc la masă” și de a face parte și de a facilita afacerea, de a aduce schimbări profitabile. Aceasta înseamnă aducerea de noi date la consecințele schimbării, implicațiile asupra pierderii cu amănuntul și recomandări pentru intervenții pentru a se asigura că schimbarea este mai profitabilă decât ar fi fost altfel fără angajamentul lor.
 3. Datele, analiza datelor și capacitatea de a gestiona și de a înțelege toate numeroasele surse de date vor fi o competență nouă și o bază suplimentară a echipei de prevenire a pierderilor de mâine, care va face echipa și mai indispensabilă.

În acest articol, am sintetizat modul în care acei lideri din întâlnirea de la Madrid au văzut viitorul, dar adevăratul sens al acestui articol este să acționeze ca o promptitudine pentru tine și echipa ta pentru a găsi propriile răspunsuri la întrebare, cum arată prevenirea pierderilor în compania dvs. în 2025? Cu organizațiile aflate într-o stare constantă de flux, luați în considerare să efectuați proactiv acest exercițiu ca o echipă înainte de a vă cere chiar și să vă luați răspunsul până la capăt pentru a modela viitorul echipei dvs., așa cum ați dori să fie modelat.

Citeste mai mult pe: LossPreventionMedia


 

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Achizitii servicii de Securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultant in Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security