Calitatea in Securitate este un proiect de constientizare a diferentierii prin calitate. Servicii de securitate achizitionate pe criterii de calitate si servicii de securitate vandute prin elemente de calitate. Astfel incepem un sir de articole prin care sa evidentiem cum putem obtine sau vinde servicii de calitate in Securitate.
Aplicand oricare din elementele evidentiate poti vinde mai usor serviciile tale daca esti furnizor de servicii de securitate sau poti achizitiona servicii de securitate mai eficiente.
După stabilirea strategiilor și elaborarea planurilor, sarcina principală a conducerii este de a lua măsuri pentru a se asigura că aceste planuri sunt realizate sau dacă condițiile justifică faptul că planurile sunt modificate. Aceasta este funcția critică de control a managementului. Și întrucât managementul implică direcționarea activităților altora, o parte majoră a funcției de control este asigurarea faptului că angajatii fac ceea ce ar trebui făcut.
10 principii de control al managementului
- Principiul asigurării obiectivului. Scopul de bază al controlului de management este realizarea obiectivelor si face acest lucru prin detectarea eșecurilor, în planuri. Potențiale sau reale, abaterile de la planuri ar trebui să fie detectate suficient pentru a permite acțiuni corective eficiente.
- Principiul eficienței controalelor. Un sistem de control al managementului ar trebui să detecteze și să evidențieze cauzele abaterilor de la planuri cu costuri minime posibile și consecințe nedorite. Principiul eficienței este deosebit de important în control, deoarece tehnicile tind să devină costisitoare și împovărătoare. Un manager poate deveni atât de captivat în control încât să cheltuiască mai mult decât este necesar pentru a detecta o abatere. Controalele care interferează serios cu autoritatea subordonaților sau cu moralul celor care execută planurile sunt ineficiente.
- Principiul responsabilității de control. Responsabilitatea principală pentru exercitarea controlului revine managerului însărcinat cu executarea planurilor. Responsabilitatea sa nu poate fi modificata sau anulată fără a schimba structura organizației . Acest principiu simplu clarifică rolul adesea neînțeles al controalelor și al unităților de control. Acestea nu pot exercita controlul decât dacă li se acordă autoritatea managerială și responsabilitatea pentru lucrurile controlate.
- Principiul orientării spre viitor. Controlul, precum planificarea, ar trebui să fie orientat spre viitor. Principiul este adesea ignorat în mare parte, deoarece controlul depinde de datele contabile și statistice în loc de previziuni și proiecții. Chiar dacă prognozele nu sunt corecte, ele sunt mai bune decât înregistrările istorice. În mod ideal, un sistem de control ar trebui să ofere feedback instantaneu, astfel încât abaterile de la performanța dorită să fie corectate imediat ce apar. Dacă acest lucru nu este posibil, controlul ar trebui să se bazeze pe prognoze, astfel încât să se prevadă abateri în timp. De exemplu, previziunile de numerar ajută la menținerea solvabilității afacerilor prin anticiparea deficitului de numerar și prevenirea acestora.
- Principiul controlului direct. Majoritatea controalelor utilizate astăzi se bazează pe faptul că omul face greșeli. Ele sunt adesea folosite ca controale indirecte care vizează detectarea erorilor, adesea după aceea. Ori de câte ori este posibil, ar trebui utilizate controale directe care vizează prevenirea erorilor. Îmbunătățirea calității managerilor poate reduce la minimum nevoia de controale indirecte. Managerii de înaltă calitate fac foarte puține greșeli și își îndeplinesc toate funcțiile în cel mai bun avantaj.
- Principiul reflectării planurilor. Controlul este sarcina de a vă asigura că planurile sunt realizate eficient. Prin urmare, tehnicile de control trebuie să reflecte natura și structura specifică a planurilor. De exemplu, controlul costurilor trebuie să se bazeze pe costurile planificate de un tip definit și specific.
- Principiul adecvării organizaționale. Un sistem de control al managementului se potrivește domeniului autorității de gestionare și ar trebui să reflecte structura organizației . Atunci când sistemul de control al managementului este adaptat la structura organizației , acesta indică responsabilitatea pentru acțiune și facilitează corectarea abaterii de la planuri. În mod similar, informațiile pentru evaluarea performanței în raport cu planurile trebuie să fie adecvate poziției managerului care trebuie să o folosească. Cu alte cuvinte, toate cifrele și rapoartele utilizate în scopul controlului trebuie să fie în ceea ce privește organizația.
- Principiul individualității controalelor. Controalele devin eficiente atunci când sunt în concordanță cu poziția, responsabilitatea operațională, competența și nevoile individului în cauză. Domeniul de aplicare și informațiile detaliate necesare variază în funcție de nivelul și funcția managementului. În mod similar, diferiți manageri preferă diferite forme și unități de informații de raportare. Prin urmare, controalele ar trebui să îndeplinească cerințele individuale ale fiecărui manager.
- Principiul controalelor punctelor critice. În timp ce exercită controlul, un manager ar trebui să concentreze atenția asupra factorilor, care sunt critici pentru evaluarea performanței. Ar fi inutil și risipitor ca un manager să verifice fiecare detaliu al performanței. Prin urmare, el ar trebui să-și concentreze atenția asupra punctelor critice de performanță.
- Principiul de acțiune. Controlul ar fi o pierdere de timp in cazul în care nu se iau măsuri corective. Acțiunile corective pot implica redesenarea planurilor, reorganizarea, înlocuirea sau instruirea unui subaltern, motivarea personalului etc. Controlul este justificat doar atunci când sunt corectate indicațiile sau abaterile experimentate de la planuri prin corecție adecvată, planificare, organizare, personal și direcționare.
Vrei sa impartasesti din bunele practici?
Vrei sa afli despre bune practici?
Vrei sa fi un sustinator al campaniei?
Scrie un mail: securitate@verifies.ro
Securitate in Romania by VerifiES Security
Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate, legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate
VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate
VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate: Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate, Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate,
VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare pentru industria de Securitate
VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate, strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.