Calitatea in Securitate este un proiect de constientizare a diferentierii prin calitate. Servicii de securitate achizitionate pe criterii de calitate si servicii de securitate vandute prin elemente de calitate. Astfel incepem un sir de articole prin care sa evidentiem cum putem obtine sau vinde servicii de calitate in Securitate.
Aplicand oricare din elementele evidentiate poti vinde mai usor serviciile tale daca esti furnizor de servicii de securitate sau poti achizitiona servicii de securitate mai eficiente.
Angajatorii ar trebui să țină cont de faptul că o investigație internă poate deveni apărarea dumneavoastră în orice litigiu ulterior și prin urmare, poate fi supusă unui control semnificativ de către reclamant, avocatul reclamantului și eventual, un juriu. De exemplu, într-un proces de hărțuire sexuală, investigația angajatorului este ceea ce arată de obicei că angajatorul a exercitat o grijă rezonabilă pentru a preveni și corecta orice comportament de hărțuire. O altă apărare utilizată de angajatori în procesele de reziliere ilicită este regula „bunei credinte”. Mai exact, dacă angajatorul poate demonstra că s-a bazat în mod rezonabil pe faptele particularizate care se aflau înaintea sa la momentul luării deciziei, poate evita răspunderea pentru o decizie contestabila. Investigatia, de cele mai multe ori, nu este perfectă.
Ca urmare, efectuarea unei investigații interne eficiente este extrem de importantă. Fiecare investigație vine cu un set unic de fapte și provocări, dar următoarele 10 principii servesc drept ghid pentru desfășurarea unei investigații eficiente.
1. Determinați obiectivele și strategia pentru investigație
La început, angajatorii trebuie să stabilească obiectivele investigatiei. Întrebările care ar trebui abordate includ:
- Încercați să dezvoltați o investigatie completă pentru a justifica o decizie?
- Încercați să evitați litigiile?
- Care sunt obligațiile dvs. legale?
- Ai nevoie de un avocat?
Analiza răspunsurilor la aceste întrebări vă va permite să vă adaptați investigatia.
2. Pastrati confidențialitatea.
Un principiu de baza în orice investigație este confidențialitatea, pe care angajatorii ar trebui să o mențină în măsura posibilului. Cu toate acestea, nu promiteți ceea ce nu puteți livra. Confidențialitatea absolută atunci când angajații vor fi intervievați este practic imposibilă. De asemenea, angajatorii trebuie să fie vigilenți atunci când vine vorba de temeinicie și promptitudine. De exemplu, dacă ați trebuit să răspundeți la întrebări un an mai târziu într-o ancheta oficiala, puteți oferi o explicație rezonabilă a motivului referitor la timpul necesar de finalizare a investigatiei?
3. Stabiliți dacă trebuie să aibă loc acțiuni imediate pentru a proteja forța de muncă
Pe baza a ceea ce știți la începutul anchetei, poate fi necesar să luați măsuri imediate pentru a proteja partea reclamantă, presupusa victimă sau forța de muncă în general. De exemplu, un hărțuitor poate primi un concediu plătit sau neplătit, responsabilitățile de supraveghere ar putea fi schimbate sau un angajat ar putea fi transferat temporar în așteptarea unei anchete, dar în niciun caz un angajator nu ar trebui să sancționeze presupusa victimă.
4. Examinați politicile companiei
Faceți un inventar al politicilor angajatorilor care pot avea impact asupra procesului de investigație. De exemplu, un contract de negociere colectivă poate oferi angajatului dreptul de a prezenta un reprezentant / avocat la orice interviu.
5. Efectuați o căutare preliminară a dovezilor disponibile
Aceasta include examinarea dosarelor personalului și a oricăror documente referitoare la abateri. Acționați rapid pentru a prelua ce informații electronice sunt încă disponibile, inclusiv e-mailuri și mesaje text, in masura protectiei datelor personale.
6. Selectați personalul adecvat pentru efectuarea investigatiei
Anchetatorii ar trebui să fie imparțiali și fără prejudecăți și percepuți ca atare. Anchetatorii buni sunt pricepuți să pună oamenii în largul lor și să atragă martori impartiali pentru a descoperi dovezi. De asemenea, au nevoie de cunoștințe despre politicile, regulamentele și procedurile companiei, capacitatea de a păstra confidențialitatea și un nivel de autoritate în concordanță cu semnificația problemei investigate.
7. Controlează procesul de interviu in cadrul investigatiei
Obținerea declarațiilor detaliate din interviurile cu partea reclamantă și cu acuzatul sunt o parte sensibila a oricărei investigații. Documentația trebuie să includă faptele, nu concluziile legale sau interpretările și presupunerile dvs. Oferiți martorilor reguli de bază: Nu s-a ajuns la nicio concluzie, nu se vor lua represalii și nu sunt permise discuții cu cineva despre interviu.
8. Comunicați pe tot parcursul investigatiei
Mulți angajatori lansează o anchetă, doar pentru a nu-l menține pe reclamant în mod rezonabil informat în timpul procesului. Din păcate, acest lucru face ca partea reclamantă să creadă că plângerea lor a fost ignorată, ceea ce îi poate determina să implice un avocat.
9. Finalizati corect investigația.
După ce ați investit timpul și costurile asociate anchetei, protejați-vă investiția finalizand în mod corespunzător ancheta. Luați o decizie, comunicați decizia și documentați procesul.
10. Asigurați-vă împotriva represaliilor.
Angajații care fac reclamații pot fi protejați legal de a se confrunta cu o acțiune adversă. Aceasta include plângeri care implică discriminare, hărțuire, încălcări ale siguranței, încălcări ale salariilor și orelor de lucru și multe altele. Asigurați-vă împotriva represaliilor continuând să monitorizați situația.
Vrei sa impartasesti din bunele practici?
Vrei sa afli despre bune practici?
Vrei sa fi un sustinator al campaniei?
Scrie un mail: securitate@verifies.ro