Toate sistemele de securitate la domiciliu funcționează pe același principiu de bază de securizare a punctelor de intrare, cum ar fi ușile și ferestrele, precum și spațiul interior care conține obiecte de valoare precum arta, computerele, armele și colecțiile de monede. Indiferent de dimensiunea casei dvs. sau de numărul de uși și ferestre sau camere interioare pe care proprietarul casei decide să le protejeze, singura diferență reală constă în numărul de componente de securitate desfășurate în toată casa și monitorizate de panoul de control.
Ce este un sistem de securitate?
Definiția cea mai de bază a oricărui sistem de securitate se găsește în numele său. Este practic un mijloc sau o metodă prin care ceva este securizat printr-un sistem de componente și dispozitive interconectate.
În acest caz, vorbim despre sistemele de securitate la domiciliu, care sunt rețele de dispozitive electronice integrate care lucrează împreună cu un panou de control central pentru a proteja împotriva spărgătorilor și a altor potențiali intruși la domiciliu.
Un sistem tipic de securitate la domiciliu include:
- Un panou de control, care este controlerul principal al sistemului de securitate al unei case;
- Senzori pentru uși și ferestre;
- Senzori de mișcare, atât la interior, cât și la exterior;
- Camere de securitate cu fir sau fără fir;
- O sirena sau o alarma cu cat mai multi decibeli;
- Semnalizare grafica și autocolante pentru ferestre.
Cum funcționează un sistem de securitate?
Sistemele de securitate la domiciliu funcționează pe simplul concept de securizare a punctelor de intrare într-o casă cu senzori care comunică cu un panou de control sau un centru de comandă instalat într-o locație convenabilă în casă.
Senzorii sunt așezați în mod obișnuit în ușile care duc spre și dinspre o casă, precum și în ferestrele ușor accesibile, în special în toate cele care se deschid, în special cele de la nivelul solului. Spațiile deschise din interiorul caselor pot fi securizate cu senzori de mișcare.
Panou de control: Panoul de control este computerul care armează și dezarmează sistemele de securitate, comunică cu fiecare componentă instalată, sună alarma atunci când o zonă de securitate este încălcată și comunică cu o companie de monitorizare a alarmelor.
De obicei, acestea dispun de un touchpad pentru programare și interacțiune ușoară, este locul în care sunt introduse codurile de trecere pentru armarea și dezarmarea sistemului, pot funcționa pe comenzi vocale și pot fi programate pentru a funcționa cu telecomenzi fără fir numite chei.
Senzori de ușă și fereastră : Senzorii de ușă și fereastră sunt compuși din două părți instalate una lângă alta. O parte a dispozitivului este instalată pe ușă sau fereastră și cealaltă pe rama ușii sau pervazul ferestrei. Când o ușă sau fereastră este închisă, cele două părți ale senzorului sunt unite între ele, creând un circuit de securitate.
Când sistemul de securitate este armat la panoul de control, acești senzori comunică cu acesta raportând că punctul de intrare este sigur. Dacă o ușă sau o fereastră monitorizată se deschide brusc, circuitul de securitate este rupt, iar panoul de control interpretează acest lucru ca o încălcare a unei zone securizate. Se aude o alarmă de mare decibel și, în majoritatea cazurilor, compania care monitorizează alarmele este notificată automat.
Senzori de mișcare: Aceste componente de securitate, atunci când sunt înarmate, protejează un spațiu dat prin crearea unei zone invizibile care nu poate fi încălcată fără să sune o alarmă. Acestea sunt de obicei utilizate pentru a proteja încăperile care conțin obiecte de valoare, precum și zonele mai puțin frecventate în case mai mari.
Camere de supraveghere: disponibile atât în configurații cu fir, cât și fără fir, camerele de supraveghere pot fi utilizate în mai multe moduri diferite ca parte a unui sistem general de securitate.
Utilizările tipice includ monitorizarea:
- Zone greu de văzut sau îndepărtate ale proprietății dvs.
- Clădiri îndepărtate, cum ar fi garaje, hambare și ateliere
- Puncte de intrare, atât exterioare, cât și interioare, cum ar fi ușile de garaj și ușile din față
Camerele de supraveghere pot fi accesate de la distanță pe computere, smartphone-uri și tablete. Ele sunt adesea folosite în această metodă atunci când proprietarii de locuințe sunt în afara orașului, pentru a veghea la livrări și a altor personal de servicii, precum îngrijitorii și peisagistii, și pentru a monitoriza sosirea copiilor după școală. Acestea pot fi, de asemenea, utilizate pentru a înregistra orice încălcare a securității, care ar putea avea ca rezultat înregistrarea unei invazii la domiciliu, inclusiv o privire bună asupra spărgătorilor și poate chiar a vehiculului pe care l-au condus.
Alarmă cu decibeli ridicați: suficient de puternică pentru ca vecinii să audă, alarmele de securitate acasă servesc câteva scopuri diferite. În primul rând, îi alertează pe cei din interiorul casei că a apărut o problemă. De asemenea, sunt suficient de stridente pentru a trimite un spargător în fugă, în timp ce anunță și vecinii din apropiere cu privire la situație.
Autocolante pentru ferestre și ferestre: la suprafață, aceste articole s-ar putea să nu pară altceva decât instrumente de marketing pentru companiile de alarmă, dar joacă un rol important în securitatea casei. Când plasați autocolantul unei companii de securitate într-o fereastră din față și le plantați semnul în curtea din față, spuneți spargătorilor că acasă este protejat profesional și nu este o alegere înțeleaptă pentru o tentativă de spargere. Acestea sunt eficiente în transmiterea acestui mesaj și ar trebui utilizate conform recomandărilor companiei de securitate.
Ce se întâmplă când apare o intruziune?
Sistemele de securitate sunt concepute pentru a îndeplini anumite sarcini atunci când o zonă securizată este încălcată. Ce face sistemele dvs. de securitate în cazul unei intruziuni depinde de tipul de sistem pe care îl utilizați.
Sisteme de securitate monitorizate profesional: dacă sistemul dvs. de securitate este monitorizat profesional de către o companie de alarmă, acestea sunt avertizate când apare o problemă de securitate în casa dvs. Împreună cu alarma de mare decibel care sună, compania de monitorizare este alertată. Un expert instruit în securitate poate încerca să comunice cu proprietarul casei prin intermediul panoului de control dacă este configurat pentru comunicarea vocală bidirecțională sau va apela numărul de contact de urgență listat în cont.
Aceste tipuri de sisteme de securitate comunică cu compania de monitorizare într-unul din mai multe moduri, inclusiv:
- Prin liniile telefonice de acasă existente, care continuă să funcționeze în timpul întreruperilor de curent atunci când este utilizată bateria de rezerva.
- Fără fir prin intermediul frecvențelor radio celulare, cum ar fi utilizarea telefoanelor mobile, care continuă să funcționeze și în timpul întreruperilor de curent atunci când se utilizează backupul bateriei.
- Voice over Internet Protocol (VoIP), care de obicei nu funcționează într-o pană de curent.
- Prin internet, care, de asemenea, nu funcționează de obicei într-o întrerupere a curentului.
În caz de urgență reală, compania de monitorizare va notifica personalul de intervenție de urgență corespunzător din zona dumneavoastră. Aceasta include poliția, pompierii și paramedicii. De asemenea, compania de monitorizare va încerca să mențină comunicarea cu dvs. până când echipele de intervenție în caz de urgență vor ajunge la dumneavoastră acasă.
Sistemele monitorizate permit de obicei ca proprietarii de case (sau persoanele desemnate) să fie notificate prin mesaj text și e-mail atunci când are loc o încălcare a securității.
Sisteme de securitate non-monitorizate: Există astăzi o mulțime de sisteme de securitate DIY care nu includ servicii monitorizate profesional. În cazul unei intruziuni la domiciliu atunci când este instalat acest tip de sistem de securitate, sună o alarmă cu multi decibeli (cu condiția să fie instalată una). Contactarea polițiștilor, a pompierilor sau a altui personal de intervenție în caz de urgență trebuie inițiată de proprietarul casei, formând numărul corespunzător, respectiv 112.
Aceste tipuri de sisteme pot sau nu să permită trimiterea de mesaje text sau notificări prin e-mail proprietarului casei în caz de încălcare a securității, în funcție de furnizor și de sistemul pentru care ați optat.
Care sunt avantajele unui sistem de securitate la domiciliu?
Numeroase studii arată că locuințele fără sisteme de securitate, în comparație cu cele cu sisteme monitorizate profesional, sunt de până la trei ori mai susceptibile de a fi sparte, deoarece spărgătorii sunt oportunisti prin natură și sunt în căutarea unor ținte ușoare.
Casele fără sisteme de securitate sunt pe lista lor.
Când aveți un sistem de securitate la domiciliu monitorizat profesional și faceți publicitate prin afișarea de autocolante pentru ferestre și semne de curte, îi lăsați pe spărgători să știe că probabilitatea de a eșua și de a fi prinși este foarte mare.
Un alt avantaj este capacitatea de a vă gestiona de la distanță casa. Cu aceasta, puteți în mod obișnuit să vă înarmați și să dezarmați sistemul de securitate de oriunde din lume prin intermediul unui dispozitiv activat pe web, să monitorizați cine ajunge și pleacă de acasă, precum și să utilizați un buton de panică pentru a obține un răspuns instantaneu de la compania dvs. de monitorizare a alarmelor.
În cele din urmă, majoritatea companiilor de asigurări pentru locuințe oferă reduceri excelente atunci când aveți un sistem de securitate a locuinței în casa dvs.
Securitate in Romania by VerifiES Security
Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate, legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate