„Securitate in Romania” in colaborare cu „SelfMasters” va ofera consultanta referitoare la protectia afacerilor. Totodata va reamintim ca prin intermediul „Securitate in Romania” puteti participa la programele de training “Competitive Intelligence si Business Counterintelligence – Siguranta pentru afacerea ta” – detalii pe www.securitateinromania.ro sectiunea Training.
Informatia reprezinta un activ valoros al companiei tale iar intr-un mediu hiper-concurential si internationalizat, este necesar mai mult decat oricand sa iti protejezi propriile informatii impotriva amenintarilor de tipul spionajului economic sau corporative.
Competitive Intelligence (C.I.) este o activitate care presupune obtinerea, analizarea si valorificarea datelor, stirilor si informatiilor, atat publice cat si non-publice, despre produse, servicii, clienti, competitori si orice alte aspecte despre mediul in care o organizatie isi desfăsoara activitatea sau are interese, in scopul sustinerii proceselor decizionale ale managementului de varf din acea organizatie.
Competitive Intelligence nu este spionaj economic. C.I. are la baza conceptul de etica in afaceri si este o activitate legala si morala.
Solutiile oferite de domeniul Competitive Intelligence sunt destinate sa puna in aplicare sisteme de sprijin decizional si sa întretina procesele care transforma datele in informatii si informatiile in cunostinte care ajuta cu adevarat companiile sa planifice strategii de dezvoltare, sa conecteze activitatile curente la aceste strategii, sa stabileasca relatii profitabile cu clienti, parteneri si contractanti, sa dezvolte produse si servicii, sa imbunatateasca eficienta operationala. Informatiile obtinute au in vedere in principal cerintele clientului, concurenta si tendintele generale in domeniile industrial, tehnologic si cultural.
Competitive Intelligence nu este instrumentul perfect si absolut cu care se rezolva toate problemele unei companii. Exista limite stabilite de cadrul legal si de conditiile existente pe piata concuretiala. Cu toate acestea, C.I. reprezinta un avantaj, de multe ori esential, prin produsele analitice pe care le realizeaza, in sprijinirea factorului decizional, pentru luarea unor decizii corecte, in cunostinta de cauza si oportune.
Produsul de Intelligence arata astfel:
- Esenta – concluzia trasa de analisti dupa procesarea informatiilor si a datelor.
- Prognoza (acolo unde este cazul) – scenariile de evolutie a situatiei, prezentate in ordinea probabilitatii;
- Explicatia – prezentarea concisa si unde este cazul, explicarea elementelor care au condus la concluzia exprimata;
- Detaliile – prezentarea datelor si informatiilor care au intrat in procesul de analiza pentru fundamentarea concluziei;
- Solicitarea de feed-back – un formular in care se cuantifica valoarea si utilitatea materialului prezentat, pentru beneficiar.
Cursurile de Competitive Intelligence va pot oferi solutii utile de colectare a informatiilor de care aveti nevoie, pentru dezvoltarea afacerii, pastrandu-va intr-un cadru legal.
Prezentarea unor tehnici de extragere a datelor de care aveti nevoie din surse publice (tehnici OSINT – open sources intelligence) cu ajutorul unor motoare de cautare si soft-uri specializate, precum si deprinderea unor tehnici de obtinere a informatiilor din surse umane (tehnici HUMINT – human intelligence) invatand sa utilizatiexploatarea in orb a unei persoane, va pot oferi un avantaj important in afaceri.
Cornel Cucuteanu – Consultant business intelligence
Securitate in Romania
Servicii pentru industria de securitate: Consultanta de securitate, Audit securitate, Selectie si audit furnizori de securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate, Business Intelligence, Business Counterintelligence, Securitatea informtiilor, Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate, Consultanta marketing si vanzari, Training, Recrutare, Joburi securitate, Marketing online, Broker de securitate.