Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate

Asociatia Romana de tehnica de securitate

A.R.T.S. – Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate – este o organizaţie apolitică, non-guvernamentală şi non profit, care promovează şi protejează interesele membrilor săi, asigurând reprezentarea lor în raporturile cu autorităţile publice, alte asociaţii, diferite instituţii şi organisme.

MISIUNE

  • asigură interfaţa între membrii săi şi instituţiile statului care activează în domeniul ordinii publice şi managementului situaţiilor de urgenţă, alte asociaţii, diferite instituţii şi organisme, reprezentând, promovând şi protejând astfel interesele membrilor săi
  • militează pentru profesionalizarea companiilor membre şi creşterea nivelului de securitate în România

INFIINŢARE

Ideea creării A.R.T.S. a apărut la Expo Security 2002, iar iniţiativa înfiinţării asociaţiei s-a concretizat la 01.06.2002 cu ocazia întâlnirii de la Braşov.
A.R.T.S. – Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate a fost înfiinţată în luna ianuarie 2003 şi a început să funcţioneze în martie 2003.

Patronatul Servicilor de Securitate

Patrosec, patronatul serviciilor de securitate

Patronatul Serviciilor de Securitate își are originea în Asociația Română a Profesioniștilor în Pază și Sisteme de Securitate (A.R.P.P.S.S.), fondată la data de 04.04.2002

  • 2003 Înființare PSS.Primind de la autorități semnalul că A.R.P.P.S.S. nu poate fi recunoscută ca partener de dialog social, s-au inițiat demersurile pentru constituirea unei organizații patronale, astfel că, la data de 26.03.2003 din iniţiativa a 60 de administratori de societăți specializate în servicii private de securitate, care au semnat, ca membri fondatori, a luat ființă Patronatul Societăților de Securitate;
  • Începând cu anul 2003, Patronatul Serviciilor de Securitate a devenit membru al Camerei de Comerț și Industrie a României și apoi a municipiului București, membru al UGIR 1903 și al Patronatului Național Român, iar din această ultimă calitate, membru al Comisiilor de dialog social de la Ministerul Afacerilor Interne, de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, de la Ministerul Apărării Naționale și de la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice;
  • În data de 25.11.2004, Patronatul Serviciilor de Securitate a fost înregistrat la O.S.I.M. și posedă Certificat de înregistrare a mărcii, valabil până în anul 2018. În prezent, se lucrează la macheta însemnului heraldic al PSS., care va fi aprobat, odată cu modificarea statutului, în Adunarea generală extraordinară;
  • În luna mai 2009, P.S.S. împreună cu A.R.T.S. și A.R.I.S., au semnat actul de constituire al Federației Serviciilor de Securitate, asigurând președinția acestei noi organizații profesionale, până în anul 2011;

Asociatia Romana a Industriei de Securitate

Asociatia Romana a industriei de Securitate
  • Asociatia Romana a Industriei de Securitate, infiintata in anul 2002. Este prima și cea mai veche structura organizata a industriei de securitate si care reuneste companii si specialisti din domeniul securitatii private din Romania.
  •  Cele mai importante obiective ale asociatiei sunt informarea corecta a opiniei publice in legatura cu locul si rolul industriei de securitate privata in societatea contemporana, precum si elaborarea si mentinerea de standarde profesionale ridicate in cadrul industriei, organizarea de cursuri de instruire profesionale menite sa ridice standardul de calitate al operatorilor de securitate.
  •  In acest sens, asociatia este deschisa tuturor celor care activeaza in domenii ce tin de industria de securitate, fie ca sunt specialisti persoane fizice sau societati de paza ori instalari echipamente de securitate.
  •  De asemenea, ARIS este preocupata de asimilarea, in tara noastra, de experienta si expertiza internationala prin initierea si mentinerea de contacte si legaturi cu organisme internationale care activeaza in sfera industriei de securitate din strainatate.
  • ARIS este membră fondatoare a Federatiei Serviciilor de Securitate (FSS) din România. Scopurile FSS coincid cu cele ale organizatiilor patronale membre, dar sunt promovate de o singura structura si acestea se refera la reprezentarea, sustinerea, apararea si promovarea intereselor comune in relatiile cu autoritatile publice, cu organizatiile sindicale, ale organizatii neguvernamentale, persoane juridice si persoane fizice interesate.  FSS este afiliata la Confederația Patronală din Industrie, Construcții, Agricultură și Servicii – CONPIROM, structură patronală de nivel superior reprezentativă la nivel național. Prin intermediul CONPIROM, membrii ARIS sunt prezenți în structuri de dialog social la nivel național, Consiliul Economic și Social, Comitetele pentru Dialog Social la Ministerul Afacerilor Interne, Prefectura Braila, Prefectura Mehedinti, Inspectoratul Teritorial de Muncă București.
  • Din februarie 2006 ARIS este membru asociat  a Confederatiei Europene a Serviciilor de Securitate – CoESS cu sediul la Bruxelles. CoESS  este o structura asociativa de tip patronal,  ce cuprinde organizatii reprezentative ale industriei de securitate din tari ale Uniunii Europene. CoESS  activeaza pe langa institutii ale Uniunii Europene in directia armonizarii standardelor si legislatiei care guverneaza industria de securitate la nivelul Uniunii Europene precum si promovarea dialogului social intre angajati si angajatori in interiorul Industriei de Securitate. Incepand cu 1 iunie 2013 ARIS (singura organizatie din Romania) este membru activ CoESS cu drepturi depline .

Federatia Serviciilor de Securitate

federatia serviciilor de securitate

Federatia Serviciilor de Securitate – FSS, este organizatia reprezentativa din domeniul securitatii private si s-a constituit prin acordul de vointa al Patronatului Serviciilor de Securitate, Asociatiei Romane a Industriei de Securitate si Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate, infiintata in anul 2009.

Scopurile Federatiei Serviciilor de Securitate coincid cu cele ale organizatiilor membre, dar sunt promovate de o singura structura si acestea se refera la reprezentarea, sustinerea, apararea si promovarea intereselor comune in relatiile cu autoritatile publice, cu organizatiile sindicale, alte organizatii neguvernamentale, persoane juridice si persoane fizice interesate.

Prin infiintarea Federatiei Serviciilor de Securitate nu s-a urmarit crearea unei institutii sau a unui for superior pentru industria de securitate ci concentrarea eforturilor de reprezentare in fata autoritatilor de catre o singura voce. Ca urmare a acestui principiu membrii isi pastreaza identitatea juridica si isi respecta angajamentele asumate prin propriile statute.

Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR)

ANERSFR Comunicat de presa

Înființată în anul 2013, Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR) este unica asociație de profil, organizația care a pus bazele Codului Etic al profesiei și a devenit vocea reprezentativă a evaluatorilor de risc la securitate fizică.

Membrii ANERSF se bucură de 15 BENEFICII, printre care  recunoaștere, asistență, pregătire, consultanță și excelentă relaționare.

Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR) are scopul principal de a promova şi proteja interesele specifice persoanelor juridice care au ca obiect de activitate evaluarea riscurilor la securitatea fizică.

Între celelalte scopuri funcționale ale ANERSFR, amintim:

  1. Crearea și menținerea unui cadru de cooperare între părțile interesate în promovarea și maturizarea activității de management al riscurilor de securitate și, subsecvent, a activității de consultanță în domeniul securității.
  2. Promovarea și susținerea intereselor membrilor săi, inclusiv reprezentarea lor în raport cu autoritățile și alte părți interesate în domeniile menționate la pct. 1.
  3. Creșterea calității în domeniul managementului riscurilor de securitate și al consultanței de securitate

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate