Auditul si prevenirea pierderilor

Auditul si prevenirea pierderilor

Fie ca vorbim despre un magazin sau despre o retea de magazine, auditul reprezinta o modalitate eficientă de monitorizare a afacerii. De la verificarea eficienței pavoazarii, verificarea prezentării celei mai bune versiuni posibile a magazinului și verificarea faptului că sarcinile de gestionare a inventarului sunt finalizate la timp, auditul magazinului oferă informații detaliate despre afacere. Auditul si prevenirea pierderilor.

Ce este un audit de magazin? Auditul si prevenirea pierderilor.

În esență, un audit de magazin evaluează starea magazinului folosind date concrete, masurabile. Personalul propriu sau o terță parte vor colecta informații despre ceea ce funcționează și ce se vinde sau ce nu se vinde. Când efectuați un audit de magazin, veți obține informații precum:

  • Volum de vânzări
  • Niveluri de stoc (inventar atât pe rafturi, cât și pe stoc)
  • Produse deteriorate
  • Evaluări ale afișajelor din magazin
  • Date despre concurenta
  • Respectarea planogramelor (locația raftului, numărul de fațete prezente, etichetele de raft lipsă / inexacte)
  • O privire asupra strategiei afacerii
  • Amplasarea produselor în magazin
  • Starea de securitate

De asemenea, trebuie să alegeți tipul de audit care se potrivește cel mai bine magazinului. Unele dintre cele mai frecvente tipuri de audituri ale magazinelor includ:

  • Audit de piață: intrebati clienții despre brandul dvs., cunoașteți modul în care interacționează clientii cu magazinul dvs. și aruncați o privire la ceea ce fac concurenta
  • Auditul de comert: acest tip de raport vă compilează toate datele de inventar. Evidențiați nivelurile stocului, eficacitatea prețurilor produselor, modul în care sunt afișate produsele, impactul comercializării vizuale actuale și promoțiile produselor.
  • Audit de prevenire a pierderilor : Planul dvs. actual de prevenire a pierderilor funcționează? Ce produse sunt furate cel mai mult? Unde sunt stocate în magazinul dvs.? Ce strategii funcționează și care nu?

În funcție de tipul de audit al magazinului pe care îl efectuați și de obiectivele dvs., frecvența va varia. Puteți efectua o verificare rapidă la fața locului o dată pe lună sau un audit mai aprofundat o dată pe trimestru. Cântărește-ți opțiunile și configurează un plan de joc bazat pe nevoile tale de afaceri și pe resursele tale.

Avantajele unui audit de magazin. Auditul si prevenirea pierderilor.

Ce câștigați în mod specific făcând un audit de magazin?

  • Identificarea și rezolvarea neconcordanțelor prezentate în magazin, merchandising vizual și conformitatea mărcii
  • Găsirea problemelor la nivel de magazin, cum ar fi problemele de întreținere și operaționale
  • Închiderea buclei de gestionare a sarcinilor, asigurarea îndeplinirii sarcinilor și acțiunilor anterioare
  • Descoperirea celor mai bune practici de partajat cu alte zone / magazine
  • Crearea și implementarea de noi procese și proceduri în magazin
  • Furnizarea unui cadru pentru a evalua indicatorii financiari, indicatorii de performanță și performanța echipei
  • Construiți relații mai bune cu cel mai important atu: managerii și angajatii
  • Încurajați concurența pozitivă
  • Identificarea nevoilor de formare profesionala

Efectuarea auditului. Auditul si prevenirea pierderilor.

1. Stabiliti perioada cea mai optima pentru audit

Asigurați-vă că programați suficient timp pentru a finaliza auditul fără a perturba procesul de vanzare. Cel mai bun moment pentru audit este în perioadele neaglomerate, când aveți suficient personal pentru a finaliza în mod eficient auditul și totuși pentru a putea menține activitatea normala. De asemenea, puteți realiza auditul pe perioada de inchidere a magazinului, dar rețineți că acest mod ar necesita programarea resurselor suplimentare în afara orelor de program.

2. Determinați-vă obiectivele

Veniți cu o listă de obiective înainte de a începe auditul – ceea ce sperați să realizați, precum și domenii care credeți că vor necesita o atenție suplimentară. De exemplu, prezentarea marfurilor nu este eficienta? Asigurați-vă că ați rezervat timpul adecvat pentru a analiza fiecare raft. Nu uitați să includeți și exteriorul clădirii în audit. Aceasta este, la urma urmei, prima impresie facuta asupra clienților – de exemplu ceva la fel de simplu ca o iluminare nefunctionala sau stare de curatenie precara.

3. Folositi grile de audit detaliate

Pe măsură ce parcurgeți auditul, folositi grile de audit in detaliu (sau solicitați furnizorului terț care vă efectuează auditul să facă acest lucru). De asemenea, faceți fotografii, documentând rezultatele auditului, astfel încât să aveti mai tarziu un istoric.

4. Dupa finalizare atribuiti sarcini concrete de remediere a disfunctionalitatilor descoperite

După finalizarea auditului, atribuiți sarcini angajaților, contractanților sau agențiilor externe de îndată ce resursele și bugetul vă permit. Chiar dacă nu vă puteți permite să faceți o modificare până în trimestrul următor, programarea asigură faptul că nimic nu este lasat la o parte sau lăsat să se acumuleze până la următorul audit programat.

Utilizarea instrumentelor potrivite pentru auditul magazinului dvs.

Auditurile din magazin pot fi dificile și consumatoare de timp. Ce instrumente puteți utiliza pentru a vă ușura activitatea? Pentru a rezolva eficient si cu succes auditul, căutați companii care efectuează audituri de magazin. În general, companiile specializate în acest proces vor veni în locațiile dvs, vor efectua auditul, vor rezuma rezultatele și vă vor oferi fie doar datele, fie recomandări strategice bazate pe expertiza lor din industrie.

Audituri în magazin: planificare pe termen lung

După fiecare audit, veți dori să implementați remedierile sau modificările cât mai curând posibil și să verificați starea pana la următorul audit. Auditurile periodice ale magazinelor sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă urmări afacerea în timp – deci asigurați-vă că urmăriți progresul după fiecare trimestru și an. Listele de verificare a auditului sunt doar o sursă de date pe care o puteți utiliza pentru a capta progresul pe termen lung, deci, comparați rezultatele auditului cu verificările de inventar, vânzările în timp și alocările de resurse pentru a obține o imagine mai largă a afacerii dvs.


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate