Calitatea in Securitate este un proiect de constientizare a diferentierii prin calitate. Servicii de securitate achizitionate pe criterii de calitate si servicii de securitate vandute prin elemente de calitate. Astfel incepem un sir de articole prin care sa evidentiem cum putem obtine sau vinde servicii de calitate in Securitate.
Aplicand oricare din elementele evidentiate poti vinde mai usor serviciile tale daca esti furnizor de servicii de securitate sau poti achizitiona servicii de securitate mai eficiente.
Coordonarea este „integrarea activităților indivizilor și unităților într-un efort concertat care funcționează către un scop comun”. – Pearce și Robinson
Coordonarea menține unitatea de acțiune între indivizi și departamente. Absența coordonării va duce la atingerea sub-optimă a obiectivelor. În situații extreme, aceasta poate duce la pierderi și lichidarea companiilor.
Coordonarea armonizează și echilibrează opiniile conflictuale ale indivizilor și departamentelor, promovează efortul grupului și direcționează mișcarea lor într-o direcție unificată – scopul organizațional. De exemplu, dacă departamentul de producție nu își coordonează activitățile cu departamentul de vânzări, producția poate fi mai mult sau mai mică decât vânzările necesare.
Caracteristicile coordonarii
1. Efortul de grup:
Coordonarea integrează eforturile indivizilor și departamentelor pentru a le face să funcționeze ca un grup. Grupul lucrează pentru a maximiza obiectivele grupului, precum și obiectivele organizaționale. Se asigură că indivizii lucrează ca un grup pentru a-și promova obiectivele individuale și organizaționale.
2. Unitatea de acțiune:
Fiecare individ și departament are propria sa perspectivă sau mod de a atinge obiectivele organizaționale. Coordonarea asigură unitatea de acțiune între activitățile individuale și departamentale. Se asigură că activitățile fiecărui individ, grup și departament sunt îndreptate către obiectivul comun. Toate activitățile ar trebui realizate în cadrul politicilor, procedurilor etc.
3. Obiectivul comun:
Fiecare individ și departament se străduiește să își maximizeze obiectivul. Maximizarea obiectivelor departamentale în detrimentul obiectivelor organizaționale poate fi dăunătoare pentru organizație. Coordonarea menține echilibrul între obiectivele individuale, departamentale și organizaționale. Se asigură că resursele și sarcinile sunt alocate indivizilor și departamentelor într-un mod în care funcționarea unui departament promovează funcționarea altor departamente. Toți indivizii, grupurile și departamentele ar trebui să aibă un scop comun, adică să atingă obiectivele organizaționale. Departamentul de vânzări, de exemplu, poate dori să mărească cheltuielile cu publicitatea pentru a crește vânzările. Cu toate acestea, departamentul financiar nu poate elibera fonduri pentru publicitate pentru a controla costurile financiare. Coordonarea armonizează obiectivele departamentale conflictuale către un scop comun, adică obiectivul organizației.
4. Proces continuu :
Coordonarea nu este o încercare unică de a integra obiectivele individuale. Este un proces continuu care continuă atât timp cât organizația supraviețuiește.
5. Responsabilitatea managerială:
Coordonarea este responsabilitatea fiecărui manager la fiecare nivel pentru fiecare funcție operativă (producție, finanțe, personal și vânzări). Toți managerii coordonează continuu eforturile oamenilor din departamentele respective.
6. Esența managementului:
Coordonarea nu este o funcție separată a managementului. Este necesar pentru fiecare funcție managerială. Managerii coordonează resursele umane și neumane, mediul organizațional intern și extern, îndeplinind în același timp funcțiile manageriale de planificare, organizare, personal, direcționare și control. Coordonarea este, așadar, „esența managementului”.
7. Sinteza eforturilor:
Coordonarea integrează și sintetizează eforturile oamenilor din toate departamentele de la toate nivelurile către obiective organizaționale comune. De asemenea, sintetizează resursele organizaționale (fizice, umane și financiare) pentru a contribui în mod colectiv la obiectivele organizaționale.
8. Obligația necesară:
Coordonarea nu este ceva pentru care managerii se pot strădui sau nu. Toți managerii (de asemenea non-manageri) trebuie să își direcționeze eforturile către un scop comun, considerând acest lucru ca fiind obligația lor necesară. Este un domeniu inevitabil al managementului.
9. Efortul deliberat:
Coordonarea nu este un efort spontan al managerilor. Managerii depun eforturi deliberate pentru a coordona activitățile departamentale.
Vrei sa impartasesti din bunele practici?
Vrei sa afli despre bune practici?
Vrei sa fi un sustinator al campaniei?
Scrie un mail: securitate@verifies.ro
Securitate in Romania by VerifiES Security
Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate, legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate
VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate
VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate: Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate, Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate,
VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare pentru industria de Securitate
VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate, strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.